Ο «Τεμπέλης Δράκος» κλείνει το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας

Ο «Τεμπέλης Δράκος» μαζί με τον δημιουργό του Γιώργο Χατζηπιερή κλείνουν το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας. Ένα μαγικό ταξίδι στον πολύχρωμο και μελωδικό κόσμο του αγαπημένου Δράκου, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου. Μάθε όλες τις λεπτομέρειες πιο κάτω. 

Επιτέλους, ζωντανεύει, στην πόλη που τον γέννησε, στη Λευκωσία. Πλάι στον δημιουργό του, ο «Τεμπέλης Δράκος» έρχεται για μια σειρά παραστάσεων. Πάρτε τα παιδάκια σας και πηγαίνετε στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.  Ο «Τεμπέλης Δράκος» μετά από 18 χρόνια ζωής, βγήκε πέρσι από τη σπηλιά του, άνοιξε τα φτερά του και προσγειώθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας για να παρουσιάσει για πρώτη φορά ζωντανά τα τραγούδια του στo πλαίσιo του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας 2022. Μετά τις sold-out παραστάσεις τους στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, επιστρέφουν για να κλείσουν θριαμβευτικά το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2023 που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Λευκωσίας με την Nicosia For Art.Πρόκειται για μια μουσική παράσταση, που μόνο ένας σκηνοθέτης όπως ο Κωνσταντίνου Ρήγος μπορεί να συνθέσει. Στο πολυθέαμα για όλες τις ηλικίες πρωταγωνιστούν τα ίδια τα τραγούδια που έχουν αγαπηθεί με πάθος από παιδιά όλων των ηλικιών και τα οποία ερμηνεύουν η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Ρένα Μόρφη, ο Γιάννης Διονυσίου καθώς και ο συνθέτης Γιώργος Χατζηπιερής. Συμμετέχει η παιδική χορωδία «Νέοι Ορίζοντες» της Ανθής Παπαφιλίππου μαζί με κλιμάκιο της παιδικής χορωδίας του Δήμου Λευκωσίας.   «Τεμπέλης Δράκος»Μια παράσταση ψηλών προδιαγραφών γεμάτη χρώμα, μελωδίες, προβολές, χορό, χιούμορ, φαντασία, αντροπές, χαρά και συγκίνηση. Από τη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας θα παρελάσουν η «Για Τα Πα Τα», το «Ελεφαντάκι», τα «Δέκα Καβουράκια», το «Σκουλουκούιν», ο «Κοκοδρείλος», η «Αλεπού», ο «Παγωτατζής» και πολλά άλλα, τα οποία ζωντανεύει δεκαμελής ορχήστρα από δεξιοτέχνες μουσικούς υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Παπαζαχαριάκη, ο οποίος έκανε και την προσαρμογή των πρωτότυπων ενορχηστρώσεων του Μάριου Τακούσιη. Μαζί τους οι χορευτές Φωτεινή Μουχτούρη και Νίκος Γονίδης. «Τεμπέλης Δράκος»

Η ταυτότητα της παράστασης 

Στίχοι Μουσική: Γιώργος Χατζηπιερής

Σκηνοθεσία, Χορογραφία, Σκηνικό: Κωνσταντίνος Ρήγος

Συνεργάτης Αρχιτέκτονας: Ζήσης Παπαμίχος

Συνεργάτης Ενδυματολόγος: Αγγελική Μάτση, Αλέγια Παπαγεωργίου

Σχεδιασμός Ήχου: Γιώργος Καρυώτης

Σχεδιασμός Φωτισμών – Προβολές: Περικλής Μαθιέλης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Άγγελος Παναγόπουλος

Βοηθός Χορογράφου: Μαρκέλλα Μανωλιάδη

Ειδικές κατασκευές: Βασιλική Τσιλιγκρού

Ενορχήστρωση: Μάριος Τακούσιης – Γιάννης Παπαζαχαριάκης

«Τεμπέλης Δράκος»

Μουσικοί: Γιάννης Παπαζαχαριάκης (κιθάρα), Μίμης Ντούτσουλης (μπάσο), Μάριος Τακούσιης (πιάνο), Εύρος Βοσκαρίδης (βιολί), Αλέξης Πογρεβνόης (κλαρίνο), Μιχάλης Καρανίκος (τρομπόνι), Ελισάβετ Καφετζή (φλάουτο), Δημήτρης Αγγελάκης (μελωδικά κρουστά), Βαγγέλης Καρίπης (ρυθμικά κρουστά), Νίκος Σαμαράς (νυκτά έγχορδα, τρομπέτα)

Δημιουργικά: Εύρος Βοσκαρίδης

Επιμέλεια Παραγωγής: Γιώργος Χατζηπιερής

Διεύθυνση παραγωγής: Alex Elsabag 

Ημερομηνίες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 27/12/2023, 19:00, Πέμπτη 28/12/2023, 16:00 και 19:00, Παρασκευή 29/12/2023, 16:00 και 19:00. Διάρκεια: 75’

«Τεμπέλης Δράκος»Η ταυτότητα του Φεστιβάλ

Διοργανωτές: Δήμος Λευκωσίας, Nicosia For Art

Το Φεστιβάλ παρουσιάζει η εταιρεία ECOMMBX.

Θεσμικός χορηγός φεστιβάλ: Υφυπουργείο Πολιτισμού, Κυπριακή Δημοκρατία

Αργυρός χορηγός φεστιβάλ: Στέγη Ωνάση, Cyprus Public Transport

Χάλκινος χορηγός φεστιβάλ: Πρεσβεία της Ισπανίας στην Κύπρο, Deloitte Legal

Χορηγός φιλοξενίας: The Classic Hotel

Festival espresso bar powered by Nespresso.

Για την Nicosia For Art: Η Nicosia For Art είναι η εταιρεία που διαχειρίζεται το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας και το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας. Υλοποιώντας τη στρατηγική που χάραξε ο Δήμος Λευκωσίας για τον πολιτισμό κατά τη διεκδίκηση του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017, συνεχίζει να κτίζει εμπειρογνωμοσύνη σε πολιτιστικές δράσεις μεγάλου βεληνεκούς καθώς και στη σύγχρονη κυπριακή και διεθνή πολιτιστική παραγωγή.  Γι’ αυτό και το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας συμμετέχει δυναμικά και στη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Λευκωσία 2030.«Τεμπέλης Δράκος»

More info

♦ Για εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com/easyconsole.cfm/page/category/cat_id/31/lang/el, Καταστήματα Stephanis και από το ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας (Δευτέρα- Παρασκευή 10:00-13:00).

♦ Τιμές εισιτηρίων: ΖΩΝΗ Α €35 / €30, ΖΩΝΗ Β €30 / €25, ΖΩΝΗ Γ €25 / €20, ΖΩΝΗ Δ €20 / €15. Για πληροφορίες: 22797979 (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-13:00).

 

♦ Οι φωτογραφίες είναι από την περσινή παράσταση του «Τεμπέλη Δράκου», του φωτογράφου Γιάννη Κούρτογλου.

MadameLeFo