Μουσείο Παραμυθιού: Σώθηκε με στήριξη του Υπ.Παιδείας

Το Μουσείο Παραμυθιού σώθηκε με στήριξη του Υπουργείου Παιδείας και το χαμόγελο επανήθλε στο πρόσωπο της διευθύντριας του. Σήμερα μάλιστα, που το επισκέφθηκε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου, η κα Βίκυ Μπαλωμένου βρήκε την ευκαιρία να τον ξεναγήσει στους χώρους του. Και του απέδειξε πόσο σημαντικό είναι για τα παιδιά να συνεχιστεί η λειτουργία του αυτού του εξαιρετικού μουσείου. 

Μουσείο Παραμυθιού

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου επισκέφθηκε σήμερα το Μουσείο Παραμυθιού. Τον Υπουργό συνόδευε στην επίσκεψή του ο Διευθυντής των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου κ. Παύλος Παρασκευάς.

Κατά την επίσκεψη, ο κ. Προδρόμου ξεναγήθηκε στους χώρους του Μουσείου από τη Διευθύντριά του Μουσείου Παραμυθιού κα Βίκυ Μπαλωμένου. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Προδρόμου ανέφερε: «Πραγματικά χαίρομαι που το Μουσείο Παραμυθιού μπορεί και συνεχίζει τη λειτουργία του. Πραγματικά άξιζε η στήριξη που δόθηκε από την Κυβέρνηση».

Επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας στο Μουσείο Παραμυθιού

Και συνεχίζοντας ο κ. Προδρόμου ανέφερε: «Θέλω να συγχαρώ την κα Μπαλωμένου για τη δουλειά που γίνεται εδώ. Βλέποντας από κοντά και σε λεπτομέρεια για μένα επιβεβαιώνεται αυτό το οποίο γνωρίζαμε: ότι είναι μια προσπάθεια που αξίζει. Η γλώσσα των παραμυθιών είναι οικουμενική. Η χωροθέτηση, η σκηνοθεσία που έχει γίνει εδώ για τα παραμύθια τόσο της παράδοσής μας, της ελληνικής παράδοσης και ειδικότερα του κυπριακού χώρου, αλλά και της οικουμενικότητας των παραμυθιών από την Αρχαία Αίγυπτο στην σύγχρονη ευρωπαϊκή παράδοση του παραμυθιού, κάνει αυτό το μουσείο ένα ξεχωριστό χώρο που αξίζει να επισκέπτονται τα παιδιά.

Σίγουρα, το Μουσείο μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο συμπλήρωμα για την τυπική εκπαίδευση, γιατί ακριβώς συνδυάζει την ψυχαγωγία, την καλλιέργεια της φαντασίας και τη μυθοπλασία που συγκινεί τα παιδιά.

Συζητήσαμε με την κα  Μπαλωμένου και μια μονιμότερη, πιο σταθερή, μορφή συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας, εκτός από τη στήριξη που έχει ήδη το Μουσείο από προγράμματα των Πολιτιστικών Υπηρεσιών και θα βρούμε τον τρόπο και για να είναι ανοικτό το μουσείο σε όσον το δυνατόν περισσότερα παιδιά των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων αλλά και για να στηρίξουμε σε μια πιο σταθερή βάση αυτή την προσπάθεια που είναι μια ιδιωτική προσπάθεια, αλλά αξίζει και τη δημόσια στήριξη», ανέφερε ο κ. Προδρόμου.

Σε ερώτηση για το τι σημαίνει στήριξη σε μια πιο μόνιμη βάση του Μουσείου Παραμυθιού, ο κ. Προδρόμου είπε: «Είναι κάτι που θα εξετάσει η Διεύθυνση του Μουσείου Παραμυθιού μαζί με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες αλλά και με το Υπουργείο Παιδείας. Είναι ενδεχόμενο να μπορούμε να κάνουμε μια συμφωνία, ούτως ώστε και να αξιοποιήσουμε για τα σχολεία μας το Μουσείο με σταθερή ροή των παιδιών που θα το επισκέπτονται και να στηρίξουμε σε μια μονιμότερη βάση το Μουσείο. Είναι κάτι το οποίο θα συζητήσουμε στη συνέχεια και ελπίζω να τα καταφέρουμε, πέρα από την έκτακτη εισφορά της Πολιτείας στις δύσκολες στιγμές, να έχουμε μια μόνιμη σχέση με το Μουσείο, η οποία νομίζω ότι θα είναι όχι μόνο προς όφελος του Μουσείου αλλά και προς όφελος της εκπαίδευσης», ανέφερε ο κ. Προδρόμου.

Στο μεταξύ, η Βίκυ Μπαλωμένου, η Διευθύντρια Μουσείου Παραμυθιού, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κο Προδρόμου που από την πρώτη στιγμή που ανακοινώσαμε έκκληση για βοήθεια, με εξαιρετική ευαισθησία, ανταποκρίθηκε άμεσα και έμπρακτα, σώζοντας το Μουσείο Παραμυθιού με την έκτακτη χορηγία που δόθηκε. Θα θέλαμε επίσης να τον ευχαριστήσουμε θερμά που άμεσα πραγματοποίησε και την επίσκεψη του στο Μουσείο Παραμυθιού, εκφράζοντας πραγματικό ενδιαφέρον να αναζητήσει τρόπους μονιμότερης στήριξης του Μουσείου τόσο μέσα από τα προγράμματα των Πολιτιστικών Υπηρεσιών όσο και μέσα από μια σταθερή συνεργασία του Μουσείου Παραμυθιού και του Υπουργείου Παιδείας.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή των Πολιτιστικών Υπηρεσιών κο Παύλο Παρασκευά για την συνεχή στήριξη του στο Μουσείο Παραμυθιού. Ευχόμαστε μέσα από όλη αυτή τη συλλογική προσπάθεια να καταφέρουμε να βρούμε έναν μόνιμο και αποτελεσματικό τρόπο στήριξης του Μουσείου. Έτσι, θα μπορέσουμε να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη προγραμμάτων και δράσεων που υλοποιούν τους στόχους του Μουσείου», εξήγησε η κα Μπαλωμένου.

 

ΠΗΓΗ: Γραφείο Τύπου & Πληροφοριών 

Φωτογραφίες: Από το Αρχείο του Μουσείου Παραμυθιού

 

Μάθε περισσότερα για το Μουσείο Παραμυθιού από τη σελίδα του Μουσείου Παραμυθιού στο Facebook: Μουσείο Παραμυθιού – Fairytale Museum

 

MadameLeFo
0