Μαύροι κύκλοι: 10 τρόποι για να τους αποχαιρετήσετε

Μαύροι κύκλοι; Ανεξάρτητα από την αιτία που τους προκαλεί, η εμφάνιση τους κάτω από τα μάτια μπορεί να μειωθεί σε μικρό ή μεγάλο βαθμό. Εάν θέλετε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα από την ρίζα του τότε τα μέτρα που θα λάβετε πρέπει να είναι πιο δραστικά.

Ο 10λογος για να τους… απαλλαχθείτε  

Μπορεί να το θεωρείτε απίθανο, αλλά η επιστήμη κάνει άλματα, γι’ αυτό δεν θα πρέπει να σας φανεί αδιανόητο ότι θα μπορέσετε -εφαρμόζοντας πιστά τους πιο κάτω τρόπους- να απαλλαγείτε μια για πάντα τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας. Έχουμε και λέμε λοιπόν…

Κοιμηθείτε αρκετές ώρες

 

 

Δεν είναι διαπιστωμένο ότι η έλλειψη ύπνου προκαλεί μαύρους κύκλους, αλλά όλοι το έχουμε ζήσει ή το είδαμε σε κάποιον γνωστό μας. Όταν κοιμόμαστε λίγες ώρες το δέρμα μας γίνεται πιο ωχρό και μειώνεται η απρόσκοπτη κυκλοφορία του αίματος στα αγγεία. Βρείτε τρόπο να συμπληρώνετε 7-9 ώρες ύπνου καθημερινά για 2 εβδομάδες και παρατηρήστε μετά τα αποτελέσματα. Να θυμάστε όμως, ότι το αλκοόλ και ορισμένα φάρμακα μπορεί να επηρεάσουν την ποιότητα του ύπνου σας. Επίσης η έλλειψη ύπνου σε συνδυασμό με την έλλειψη βιταμινών μειώνουν τη δραστηριότητα των αδένων που παράγουν αδρεναλίνη. Η μείωση αυτής της δραστηριότητας προκαλεί μείωση της απορρόφησης της βιταμίνης Β6 και της δραστηριότητας των αδένων. Δημιουργείται έτσι ένας φαύλος κύκλος που πρέπει να καταπολεμηθεί με το συνδυασμό καλού ύπνου και επαρκή λήψη βιταμινών και ασβεστίου.

Φροντίστε το δέρμα σας ενώ κοιμάστε

Σήμερα πια, υπάρχουν οι ειδικές μάσκες ύπνου για τη μείωση της εμφάνισης του δυσχρωματισμού της περιοχής κάτω από τα μάτια. Ή πιο απλά, φτιάξετε μια δική σας μάσκα βρέχοντας μια πετσέτα. Στύψτε την καλά και τοποθετήστε την επάνω στα μάτια σας και κοιμηθείτε ανάσκελα.

Πρακτικές λύσεις από το χθες

Εφαρμόστε καθημερινά κρύα φακελάκια από τσάι, παγάκια τυλιγμένα σε ύφασμα ή φέτες αγγουριού στα μάτια σας: Η τανίνη που περιέχει το τσάι έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το πρήξιμο και τον δυσχρωματισμό. Επίσης οι ουσίες που περιέχονται στο αγγούρι ανανεώνει την όψη του δέρματος γύρω από τα μάτια.

Ξαπλώστε, το πρωί κατά προτίμηση, και τοποθετήστε φέτες αγγουριού ή παγωμένα και υγρά σακουλάκια τσαγιού στα κλειστά μάτια σας . Κρατήστε τα έτσι για 10-15 λεπτά. Θυμηθείτε τις φυσικές συνταγές της γιαγιάς σας! Τρίψτε μία πατάτα και βάλτε την μέσα σε δύο γάζες. Τοποθετήστε τις κάτω από τα μάτια για 15 – 20 λεπτά. Στη συνέχεια, σκουπίστε το δέρμα σας με ένα υγρό χαρτομάντιλο και απλώστε, όπως κάνετε πάντα, την κρέμα ματιών.

Το κρύο νερό κάνει θαύματα!

Πλένετε το πρόσωπό σας καθημερινά με κρύο νερό, ακόμη κι αν έχει παγωνιά. Το κρύο νερό προκαλεί συστολή των αγγείων και συνεπώς μείωση του πρηξίματος στην περιοχή.

Εφαρμόστε κρέμα ματιών

Οι μαύροι κύκλοι πιθανόν να οφείλονται στην έλλειψη της βιταμίνης Κ. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι οι κρέμες που περιέχουν βιταμίνη Κ και ρετινόλη μειώνουν το πρήξιμο και το δυσχρωματισμό της περιοχής. Η ρετινόλη έχει την ιδιότητα να μειώνει το πρόβλημα κυρίως όταν τα αγγεία είναι εμφανή.

Μην τρίβετε ΠΟΤΕ τα μάτια σας

Συνήθως η φαγούρα στα μάτια προκαλείται από αλλεργίες, αλλά όχι πάντα. Ότι και να συμβαίνει, μην τρίβετε την περιοχή. Το τρίψιμο ερεθίζει και μπορεί να προκαλέσει την καταστροφή τριχοειδών αγγείων προκαλώντας το μαύρισμα της περιοχής.

Υγιεινή διατροφή

Τρώτε υγιεινά και ισορροπημένα & πίνετε αρκετό νερό καθημερινά: Μια σειρά δερματολογικών προβλημάτων πηγάζουν από την έλλειψη βιταμινών. Και η διατροφή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε αυτήν. Φροντίστε να καταναλώνετε άφθονα φρούτα και λαχανικά (κυρίως πράσινα) και συμπληρώστε τη διατροφή σας με βιταμίνες αν είναι αναγκαίο. Επίσης εφοδιάζετε τον οργανισμό σας με άφθονα υγρά καθημερινά.

Μειώστε το αλάτι: Το ξέρετε, αλλά σας το επαναλαμβάνουμε! Το αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών στα πιο απίθανα σημεία του σώματός μας, ακόμα και στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Το υπερβολικό αλάτι επίσης δυσκολεύει το κυκλοφορικό και κάνει τα αγγεία κάτω από τα μάτια να διαστέλλονται και να μαυρίζουν.

Κόψτε το κάπνισμα: Το κάπνισμα – εκτός των άλλων- δημιουργεί και προβλήματα στο κυκλοφορικό που εντείνουν την εμφάνιση των μαύρων κύκλων.

Καμουφλάρετε τους μαύρους κύκλους με τα σωστά καλλυντικά: Σήμερα, οι κοσμετολογικές εταιρίες προτείνουν καλλυντικά τόσο για την πρόληψη των μαύρων κύκλων, όσο και για την επικάλυψή τους. Και πραγματικά, αξίζει να επενδύσετε σε τέτοιου είδους αγορές, αν θέλετε να έχετε μια εντυπωσιακή εμφάνιση, που δεν θα την καταστρέφουν οι μαύροι κύκλοι γύρω από τα μάτια σας.

Μαύροι κύκλοι & ο ρόλος του κονσίλερ

Η πιο συχνή και διαδεδομένη «λύση», έστω και προσωρινή, είναι η χρήση του κονσίλερ. Σε περίπτωση που το πρόβλημα δεν είναι πολύ έντονο προτιμείστε ένα υγρό κονσίλερ, ενώ εάν οι κύκλοι είναι πιο έντονοι τότε επιλέξτε ένα στικ. Ο τόνος πρέπει να είναι κοντά στο φυσικό σας χρώμα και όχι πιο ανοιχτό γιατί έτσι το μόνο που θα καταφέρετε είναι να τους τονίσετε περισσότερο. Εάν οι κύκλοι έχουν καφέ χρωματισμό τότε επιλέξτε ένα κιτρινωπό κονσίλερ. Εάν αντίθετα γκριζάρουν τότε ένα κονσίλερ με πράσινη απόχρωση θα δώσει καλύτερα αποτελέσματα.

 

Βρείτε περισσότερα tips για τις αγορές ομορφιάς κάνοντας κλικ εδώ

Beauty shopping από το φαρμακείο