Λήδρα Πάλας: χορεύοντας σε μια γραμμή

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης “Λήδρα Πάλας: χορεύοντας σε μια γραμμή” και σου μεταφέρουμε όσα ενδιαφέροντα μπορείς να παρακολουθήσεις όταν την επισκεφθείς.

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας κυρία Αννίτα Δημητρίου.

Μέσα σε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, στην εσωτερική αυλή του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, κυρία Αννίτα Δημητρίου, τέλεσε τα εγκαίνια της έκθεσης “Λήδρα Πάλας: χορεύοντας σε μια γραμμή”.

Η Αίθουσα Προσωρινών Εκθέσεων του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας, όπου παρουσιάζεται η έκθεση “Λήδρα Πάλας: χορεύοντας σε μια γραμμή”.

Η έκθεση ξετυλίγει τη διαδρομή του Λήδρα Πάλας από την εποχή της ίδρυσής του, αναδεικνύοντας πτυχές τόσο της νεωτερικότητας στην Κύπρο όσο και της κοσμοπολίτικης Λευκωσίας. Παράλληλα, ανασύρει μνήμες από την ταραχώδη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου, με το εμβληματικό ξενοδοχείο να βρίσκεται στην καρδιά των γεγονότων.

Λεπτομέρειες από την Αίθουσα Προσωρινών Εκθέσεων του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας, όπου παρουσιάζεται η έκθεση “Λήδρα Πάλας: χορεύοντας σε μια γραμμή”.

Μέσα από σύγχρονες διαδραστικές τεχνολογίες, οι επισκέπτες βιώνουν μια ξεχωριστή εμπειρία: η ιστορία και οι χώροι του ξενοδοχείου «ζωντανεύουν» γύρω τους, προσκαλώντας τους σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο.

Η επιμελήτρια της έκθεσης, Δρα Θεοπίστη Στυλιανού-Λάμπερτ παρουσιάζει στους προσκεκλημένους τις τεχνολογικές εφαρμογές που δημιουργήθηκαν ειδικά για την έκθεση από το Κέντρο Αριστείας CYENS.

Η Πρόεδρος της Βουλής κυρία Αννίτα Δημητρίου με τη βοήθεια τεχνολογιών εικονικής πραγματικότητας «συμμετέχει» στο τελευταίο γεύμα που παρατέθηκε στο ξενοδοχείο στις 15 Αυγούστου 1960 γιορτάζοντας μια σημαντική ιστορική στιγμή, την ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Κύπρου.

Οι επίσημοι προσκεκλημένοι, ανάμεσα τους και η Πρόεδρος της Βουλής, ξεναγήθηκαν από τις επιμελήτριες της έκθεσης. Εκεί τους περίμενε και μια μεγάλη έκπληξη αφού με τη βοήθεια τεχνολογιών εικονικής πραγματικότητας «συμμετείχαν» στο τελευταίο γεύμα που παρατέθηκε στο ξενοδοχείο στις 15 Αυγούστου 1960 γιορτάζοντας μια σημαντική ιστορική στιγμή, την ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Κύπρου.

Οι επισκέπτες της βραδιάς είχαν επίσης την ευκαιρία να γευτούν το θρυλικό brandy sour, ποτό για το οποίο φημιζόταν το Λήδρα Πάλας, όπως και άλλες μικρές γραστρονομικές δημιουργίες που συμπεριλαμβάνονταν στα μενού του εστιατορίου του ξενοδοχείου.

H πολυσυζητημένη έκθεση “Λήδρα Πάλας: χορεύοντας σε μια γραμμή”, που διοργανώνεται από το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας και το Κέντρο αριστείας CYENS, έχει ήδη ανοίξει από την 1η Ιουνίου 2021 κερδίζοντας τις εντυπώσεις του κοινού.

Η κυρία Δήμητρα Θεοδότου Αναγνωστοπούλου, Διευθύντρια του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας, η κυρία Elizabeth Spehard Special Representative and Head of the United Nations Peacekeeping Force in Cyprus, ο Δήμαρχος Λευκωσίας κύριος Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας κυρία Αννίτα Δημητρίου και η επιμελήτρια της έκθεσης κυρία Λουκία Λοΐζου Χατζηγαβριήλ.

Οι επισκέπτες καθημερινά γεμίζουν με θετικά και συγκινητικά σχόλια, τόσο το βιβλίο επισκεπτών όσο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας.

Φυσικές ξεναγήσεις από τις επιμελήτριες της έκθεσης, εκπαιδευτικά προγράμματα αλλά και ποικίλες διαδικτυακές δράσεις για μικρούς και μεγάλους έχουν ήδη αρχίσει να πραγματοποιούνται στην έκθεση.

Αριστερά, η επιμελήτρια της έκθεσης, κυρία Λουκία Λοΐζου Χατζηγαβριήλ ξεναγεί τους προσκεκλημένους, ανάμεσα τους ο Δήμαρχος Λευκωσίας κύριος Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, η Πρόεδρος της Βουλής κυρία Αννίτα Δημητρίου, η κυρία Φωτεινή Παπαδοπούλου Επίτροπος του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη και ο κύριος Νίκος Τορναρίτης Βουλευτής ΔΗΣΥ.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Μουσείου www.leventismuseum.org.cy ή τις σελίδες Facebook και Instagram: @leventismuseum.

More info

Άποψη από την Αίθουσα Προσωρινών Εκθέσεων του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας, όπου παρουσιάζεται η έκθεση “Λήδρα Πάλας: χορεύοντας σε μια γραμμή”.

Την έκθεση επιμελήθηκαν η Λουκία Λοΐζου Χατζηγαβριήλ, η Αντιγόνη Ηρακλείδου και η Θεοπίστη Στυλιανού-Λάμπερτ, ενώ τον γενικό συντονισμό είχαν η διευθύντρια του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας Δήμητρα Θεοδότου Αναγνωστοπούλου και η έφορος Μαρία Πατσαλοσαββή.

Διάρκεια έκθεσης: Μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2021

Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας, Αίθουσα Προσωρινών Εκθέσεων

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή, 10:00π.μ.-16:30μ.μ.

Στιγμιότυπο από την ξενάγηση στην έκθεση.

Χορηγοί

  • Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη
  • Το Κέντρο Αριστείας CYENS έχει λάβει χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα για την Έρευνα και την Καινοτομία Ορίζοντας 2020 της Ε.Ε. βάσει της συμφωνίας επιχορήγησης Νo. 739578. Επίσης, το έργο έχει λάβει χρηματοδότηση από την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσω του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.

Η κυρία Εβίτα Αράπογλου, επιμελήτρια της Ελληνικής Συλλογής της Λεβεντείου Πινακοθήκης.

Υποστηρικτές: Ledra Palace Hotel PLC, ΡΙΚ, Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, Σύνδεσμος Φίλων Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας και Λεβεντείου Πινακοθήκης, Δήμος Λευκωσίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Χορηγός επικοινωνίας: Η Καθημερινή

Διάβασε περισσότερα για την έκθεση κάνοντας κλικ εδώ

Λήδρα Πάλας: Xορεύοντας σε μια γραμμή

 

Δες εδώ και άλλες φωτογραφίες από την ημέρα των εγκαινίων

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας κύριος Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας κυρία Αννίτα Δημητρίου, η κυρία Φωτεινή Παπαδοπούλου Επίτροπος του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη και η κυρία Ελένη Γιωρκάτζη Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας και της Λεβεντείου Πινακοθήκης, μαζί με άλλους εκλεκτούς προσκεκλημένους.

Η κυρία Φωτεινή Παπαδοπούλου, Επίτροπος του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη.

Η Διευθύντρια του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας κυρία Δήμητρα Θεοδότου Αναγνωστοπούλου.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας κύριος Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

MadameLeFo
0