Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας, 30 χρόνια ζωής

 Το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας φέτος γιορτάζει… Μάλιστα, οι εορτασμοί των 30χρονων του Μουσείου κορυφώθηκαν σε ειδική εκδήλωση που τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κυρίου Νίκου Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο. Μάθε όλες τις λεπτομέρειες και δες ποιοί παραβρέθηκαν. 

Φέτος είναι μια ξεχωριστή χρονιά για το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας, καθώς γιορτάζει τα 30 χρόνια λειτουργίας του (1989 -2019).  Κατά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 23.05.2019 στο Προεδρικό Μέγαρο, με θέμα «Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας: 30 χρόνια η καρδιά της Λευκωσίας» παρουσιάστηκε σε μορφή φιλμ η 30χρονη πορεία του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας, στην οποία περιλαμβάνονται περισσότερες από 100 περιοδικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και πολλές άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Την ιστορική διαδρομή του Μουσείου χαιρέτισαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Νίκος Αναστασιάδης, ο Δήμαρχος Λευκωσίας κύριος Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και ο κύριος Χάρης Λεβέντης εκ μέρους του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα, το οποίο επιμελήθηκε ο διεθνούς φήμης βαρύτονος Κύρος Πατσαλίδης.  O Κύρος Πατσαλίδης ερμήνευσε τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκι ενώ, στο πιάνο τον συνόδευε η καταξιωμένη μουσικός Lisa Gonella.

Το Λεβέντειο Μουσείο Λευκωσίας

Μέσα στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας, στην οδό Ιπποκράτους στη Λαϊκή Γειτονία,  η μπλε πόρτα του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας είναι ανοικτή για το κοινό από το 1989. Παραμένει ανοικτή και καλεί σε ταξίδια στο χρόνο. Μέσα από τα εκθέματα του Μουσείου μπορεί να σκιαγραφήσει κανείς την ιστορία της Λευκωσίας της πρωτεύουσας της Κύπρου, ξεκινώντας  από τη γέννηση της 1.800.000 τόσα χρόνια πριν.

Δες πιο κάτω ποιοί παραβρέθηκαν στην εκδήλωση

Φωτεινή Παπαδοπούλου, Ελένη Λουκαϊδου, Beatrice Leventis, Χάρης Λεβέντης και Εντμέ Λεβέντη

Ανδρούλα Βασιλείου, Φωτεινή Παπαδοπούλου, Ζέτα Αιμιλιανίδου και Beatrice Leventis

Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και Ελένη Γιωρκάτζη

Λουκία Λοΐζου Χατζηγαβριήλ και Δήμητρα Μπακιρτζή

Δήμητρα Θεοδότου Αναγνωστοπούλου και Χρίστος Αναγνωστόπουλος

Λουίζα Παπαγεωργίου (Exxon Mobil Public and Government affairs) και Μάριος Δημητριάδης

More info

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας κάνοντας κλικ στην ιστοσελίδα του leventismuseum.org.cy

Μάθε περισσότερα για το μουσείο κάνοντας κλικ εδώ

Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο, η καρδιά της Λευκωσίας