Κουβεντιάζοντας με απλά λόγια για τον καρκίνο του προστάτη

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η Ενημερωτική Ημερίδα του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου σε συνεργασία με το Europa Uomo Κύπρου: «Κουβεντιάζοντας με απλά λόγια για τον καρκίνο του προστάτη»

Η αθρόα προσέλευση πολιτών στην Ενημερωτική Ημερίδα που διοργάνωσε την Παρασκευή, 31 Μαρτίου το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου σε συνεργασία με το Europa UOMO Κύπρου, «Κουβεντιάζοντας με απλά λόγια για τον καρκίνο του προστάτη», αποδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού και κυρίως του ανδρικού, για ενημέρωσή του σε θέματα υγείας.

Η ημερίδα, είχε στόχο την πληροφόρηση του γενικού πληθυσμού για τα ζητήματα που σχετίζονται με τον καρκίνο του προστάτη, όπως ο προ-συμπτωματικός έλεγχος, η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση, η συμπτωματολογία του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος (LUTS) και η αντιμετώπιση της, η συνδρομή του ψυχολόγου και του φυσιοθεραπευτή στη θεραπεία του ασθενούς καθώς και η ακτινοθεραπεία στην επίτευξη της ίασης του καρκίνου του προστάτη.

Κατά τον χαιρετισμό της η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη, εξήρε τις προσπάθειες του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου για τη συνεχή πληροφόρηση του κοινού σε θέματα υγείας και ιδιαίτερα του καρκίνου του προστάτη. Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Επιτρόπων του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, κ. Χρίστος Μ. Τριανταφυλλίδης, τονίζοντας την ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ενημερωτικές ημερίδες που διοργανώνει το Ογκολογικό Κέντρο, θα καθιερωθούν ως θεσμοί και πυλώνες ενημέρωσης της κοινωνίας. Παράλληλα, σημείωσε πως «το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου με γνώμονα την αδήριτη ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σε ότι αφορά την υγεία του, στα 25 χρόνια λειτουργίας του, αναζητά συνεχώς κανάλια διοχέτευσης της επιστημονικής και ιατρικής πληροφορίας στον κόσμο, με όσο πιο απλό και κατανοητό τρόπο γίνεται.»

Ο Διευθυντής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας & Πυρηνικής Ιατρικής του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου Δρ. Δημήτριος Βόμβας, υπογράμμισε τη σημασία μιας ολιστικής θεραπευτικής προσέγγισης στους ασθενείς, με τη συμμετοχή και άλλων επαγγελματιών υγείας. Ευχαριστώντας παράλληλα τη πολυδιάστατη ομάδα ιατρών, επιστημόνων και θεραπευτών, που συμμετείχαν με ενεργό ρόλο στην Ημερίδα, ο Δρ. Βόμβας επεσήμανε τη σημασία που αποδίδεται σε μια πολύπλευρη διαχείριση και εν τέλει αντιμετώπιση του καρκίνου.

Εκ μέρους του Europa UOMO Κύπρου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Ανδρέας Μωϋσέως, ανέδειξε τη σημασία της συμμετοχής πολιτών και ασθενών σε τέτοιους είδους εκδηλώσεις που τους καταστούν απαραίτητους συνέταιρους στη δική τους θεραπευτική διαδικασία. Στην Ενημερωτική Ημερίδα συμμετείχε ομάδα ιατρών, επιστημόνων και θεραπευτών, από το American Medical Centre, το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο, το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, την Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Λευκωσίας και το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, καθώς επίσης και εκπρόσωποι του Europa UOMO Κύπρου, του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, και του ΠΑΣΥΚΑΦ.

H Ενημερωτική Ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, και διοργανώθηκε με τη στήριξη της Ογκολογικής Εταιρείας Κύπρου και της Κυπριακής Ουρολογικής Εταιρείας.

MadameLeFo