Ήβη Κυρατζή, εντυπωσιάζει και στο Milan Fashion Week

Πριν δυο χρόνια συζητούσαμε για την πρώτη της συλλογή που είχε μαγέψει το κοινό της. Σήμερα, δυο χρόνια μετά, η Ήβη Κυρατζή μετρά μόνον επιτυχίες… Δεν ήταν και τόσο απλό… Όμως, η νεαρή, ταλαντούχα designer βρέθηκε με τις δημιουργίες της στην πασαρέλα ενός από τα πιο δυνατά brand της ιταλικής μόδας… Οι MadameLeFo τη συναντήσαμε têt à têt, μάθαμε όλα τα νέα της και σου τα αποκαλύπτουμε…

 Συνέντευξη στη Λένα Τσουκαλά

Φωτογραφίες: The Impression

Ήβη Κυρατζή

Τα κοσμήματα της Ήβης Κυρατζή παρουσιάστηκαν στα fashion shows του ιταλικού οίκου Agnona στο Μιλάνο. Photo Credits: The Impression, info@imaxtree.com

Ημέρα της Γυναίκας σήμερα, και την αφιερώνουμε στην Ήβη Κυρατζή, τη νεαρή δημιουργό που κάνει λαμπρή- στην κυριολεξία- καριέρα στο διεθνή πλανήτη της μόδας. Μάλιστα, όταν η ιταλική Vogue και το Vanity Fair αναφέρονται στο όνομά της, την περιλαμβάνουν μέσα στα ταλέντα της νέας γενιάς. Και δεν έχουν άδικο… Την Ήβη Κυρατζή, την είχαμε παρουσιάσει και πριν δύο χρόνια… Σήμερα όμως, δεν επαναλαμβάνουμε απλώς την παρουσιάση της… Γιατί, η Ήβη έχει κάνει άλματα! Ναι, μετά από επίμονη δουλειά κατάφερε το ακατόρθωτο. Αυτή τη φορά μάλιστα, η νεαρή, ταλαντούχα και πανέξυπνη κύπρια designer, μας εκπλήσσει ακόμη πιο ευχάριστα με την ανέλιξή της. Βλέπεις, η φαντασία και η ποιοτική δουλειά της επιβραβεύτηκαν… Κι έτσι τα κοσμήματά της βρέθηκαν να κάνουν «catwalk» κατά τη διάρκεια της ιταλικής εβδομάδας μόδας στο Μιλάνο, για τον γνωστό ιταλικό οίκο Agnona. Εμείς τη συναντήσαμε πρόσφατα και μας διηγήθηκε όλη την ιστορία, μέχρι να κατορθώσει να υλοποιήσει τα όνειρά της.

Η Ήβη Κυρατζή συνεργάζεται με τον ιταλικό οίκο Agnona

Ήβη Κυρατζή

Δημιουργίες της για τη συλλογή Spring/Summer 2020, του ιταλικού οίκου Agnona. Photo Credits: The Impression

Πότε άρχισε η συνεργασία σου με τον ιταλικό οίκο Agnona; Οι πρώτες δημιουργίες μου για τον  οίκο Agnona αφορούσαν τη συλλογή Spring Summer 2020. Βέβαια, δημιουργήσαμε ακόμη ένα collection για το Pre Fall 2020 και τώρα παρουσιάσαμε στο fashion show για τη συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνα του 2020 στο Μιλάνο. Αυτή η συνεργασία είναι πολύ ενδιαφέρουσα.

Η Ήβη Κυρατζή & τα νέα standards

Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία; Είναι μεγάλη ιστορία… Στην Ιταλία λοιπόν, τελευταία  συνεργάζομαι με ένα εργοστάσιο για τις προσωπικές μου συλλογές. Αυτό ανήκει σε μια οικογενειακή επιχείρηση, που έχει δύο από τα καλύτερα εργοστάσια- εδώ και 50 χρόνια- για τη δημιουργία κοσμημάτων. Δουλεύουν πάντα μόνο με super fine designs, όπως για τους οίκους του Dior, Alexander McQueen, Ricardo Tisci, Celine, Dries Van Noten, κ.α.. Γι’ αυτούς τους οίκους δημιουργούν εκτός από κοσμήματα και μεταλλικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται στις δημιουργίες (σε ρούχα, παπούτσια, τσάντες κ.α.) των συλλογών τους. Και ο βασικός συνεργάτης μου, ο Gabrielle Veneri, είναι πολύ καλός φίλος της οικογένειας Fendi και βρίσκεται στο χώρο της μόδας πάρα πολλά χρόνια.

Βήμα βήμα προς την επιτυχία

Πρόσφατα τον συνάντησα στα εγκαίνια της μπουτίκ Amicci στη Λεμεσό, και μου έκανε τα καλύτερα σχόλια για τη δημιουργική φαντασία σου.  Ναι, είναι τόσο καλή η σχέση μου μαζί του… Βλέπεις είναι και ο τρόπος που γνωριστήκαμε, το concept που είχα στο μυαλό μου… Εγώ ήθελα να κάνω κοσμήματα κάτι ανάμεσα στο fine jewelry και στο fashion jewelry… Με άκουσε, πίστεψε στο όραμά μου και ήταν βέβαιος ότι μπορώ να ανταπεξέλθω… Γι’ αυτό και η σχέση μας είναι τόσο αρμονική.

Η Ήβη Κυρατζή δημιουργεί πρωτότυπους συνδυασμούς  

Πώς μπορεί να γίνει ο συνδυασμός του fine jewelry και του fashion jewelry; Είναι ένα project το οποίο βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της ανάπτυξης στη βιομηχανία της μόδας… Πρόκειται για ένα project που σμίγει το fine jewelry (την κατηγορία στην οποία ανήκουν τα κοσμήματα των μεγάλων οίκων τύπου Cartier, Bvlgari κ.λ.π.) με το fashion jewelry (τα κοσμήματα με βάση το μπρούντζο, για τα brands όπως ο Gucci. Μ’ αυτό τον τρόπο αναδεικνύουν τα looks που θέλουν, αλλά με πιο affordable κόστος. H ενδιάμεση λύση όμως, δεν υπήρχε… Γι’ αυτό κι εγώ επικεντρώθηκα σ’ αυτό το σκεπτικό… Να δημιουργώ δηλαδή, κοσμήματα που έχουν το look των fine jewelry και το κόστος των fashion jewelry, με πιο μοντέρνα προσέγγιση και αισθητική.

Σύγχρονες επιλογές

Είναι αυτό που θέλει και η γυναίκα της γενιάς σου… Ναι, η σύγχρονη γυναίκα δεν θέλει πια ένα πανάκριβο κόσμημα, αλλά προτιμά την καλή ποιότητα και τις μοντέρνες γραμμές. Παλιά, ο παππούς αγόραζε στη γιαγιά ένα special κόσμημα, γιατί ήταν να μείνει στην οικογένεια… Τους ενδιέφερε αν το κόσμημα είχε natural pearls ή ένα μεγάλο διαμάντι… Στην εποχή μας άλλαξε αυτή η νοοτροπία… Η γενιά μου, που παρακολουθήσαμε πριν λίγα χρόνια την ταινία «Blood Diamond», συνειδητοποιήσαμε πόσο οδυνηρή είναι η πορεία μέχρι να φθάσει το πολύτιμο πετράδι σ’ ένα κόσμημα… Και γι’ αυτό δεν επιδιώκουμε πια να έχουμε ένα δαχτυλίδι π.χ. με αληθινό διαμάντι… Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που μεγάλα brands, όπως η Swarovski, οδηγήθηκαν στη δημιουργία των τεχνητών διαμαντιών (lab growing diamonds).

Η Ήβη Κυρατζή και η σύγχρονη δημιουργία

Και πως δουλεύεις δηλαδή; Βασισμένη σ’ αυτό το σκεπτικό, επικεντρώθηκα στη δημιουργία κοσμημάτων με άριστη ποιότητα, που βασίζεται στο ασήμι (που κάποτε είναι επιχρυσωμένο), και τις πολύ εντυπωσιακές γραμμές. Βέβαια, ακόμη δεν υπάρχουν πολλοί designers που να ακολουθούν αυτό το σκεπτικό… Απ’ ότι ξέρω, η Bottega Veneta, χρησιμοποιεί silver based κοσμήματα, με super high ποιότητα.

Όλα αυτά πρόσεξε στις δημιουργίες σου ο οίκος Agnona και σε επέλεξε; Ναι για να σου απαντήσω την πρώτη σου ερώτηση, όλα αυτά, οδήγησαν τον συνεργάτη μου να προτείνει το όνομά μου στον οίκο Agnona. Αυτός ο ιταλικός οίκος ως ένα από τα super top quality brands της ιταλικής μόδας ήθελε να λανσάρει μαζί με τις δημιουργίες του και κοσμήματα.  Η πρότασή του συνεργάτη μου εισακούστηκε κι έτσι έγινε η πρώτη μας γνωριμία.

Η πρώτη γνωριμία έφερε και τη συνεργασία

Ήβη Κυρατζή

Ο Simon Holloway, ο βρετανός creative director του ιταλικού οίκου Agnona

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση σας; Στο meeting με τον βρετανό Simon Holloway, που είναι ο creative director του οίκου, τον CO της εταιρίας, και τον product manager του brand, μετά από πολλές ώρες συζητήσεων δώσαμε τα χέρια και κάπως έτσι άρχισε η συνεργασία μας. Οι απόψεις μας συνέπεσαν, αφού και οι ίδιοι ήθελαν high quality και προσιτές τιμές στα κοσμήματα που θα παρουσίαζαν. Έτσι συμφωνήσαμε κι αρχίσαμε την διαδικασία για να φθάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα μετά από μερικούς μήνες…

Ήβη Κυρατζή

Σκουλαρίκια για τη συλλογή του ιταλικού οίκου Agnona για την άνοιξη 2020

Πώς είναι να συνεργάζεσαι με ένα οίκο τέτοιου βεληνεκούς; Είναι πολύ ενδιαφέρον… Βέβαια, σε τέτοιους οίκους, οι ομάδες των fashion jewelry στελεχώνονται από 4-5 άτομα. Στη δική μου περίπτωση όμως, στον οίκο Agnona ήμουν μόνον εγώ και ο Simon Holloway, ο creative director. Βέβαια, επειδή είχα κάνει πολύ έρευνα για τις δικές μου συλλογές, είχα τα δεδομένα κι έτσι άρχισα μαζί με τον  Simon να ανταλλάσουμε ιδέες. Για αρχή, είδα τη συλλογή, μελετήσαμε μαζί το inspiration του, και καταλήξαμε στην πιο δημιουργική πτυχή των designs μου.

Τελικά, πώς υποδέχθηκαν τις δημιουργίες σου; Η πρώτη συλλογή που δημιούργησα έγινε αποδεχτή αμέσως… Γιατί, ήθελαν ρευστότητα στα designs μου, και νομίζω ότι πέτυχα το όραμά τους ακριβώς! Αν και προσωπικά είμαι πιο γεωμετρική και graphic στα designs μου, ήταν μια πρόκληση να σχεδιάσω σχήματα με ρευστότητα, που να δίνουν την αίσθηση της κίνησης. Και επειδή είναι πολύ σημαντικό για τον Agnona η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούν για τις δημιουργίες τους, ήθελαν να εμπνευστώ από τις top quality ίνες των υφασμάτων που χρησιμοποιούν για τα ρούχα τους… Οι δημιουργίες μου τελικά τους ενθουσίασαν και προχωρήσαμε στην παραγωγή. Κυλινδρικά σωληνάκια μεταμορφώθηκαν σε organic σχήματα, που έγιναν σκουλαρίκια, περιδέραια…

Η χαρά της αναγνώρισης & η επιτυχία για την Ίβη

Πώς ένιωσες μ’ αυτή την επιτυχία; Η επιτυχία ήταν στο γεγονός ότι μπόρεσα να ακολουθήσω κατά γράμμα τις κατευθυντήριες γραμμές που μου έδωσε ο Simon Holloway και ενσωμάτωσα τη δική του έμπνευση στις δικές μου δημιουργίες με την προσέγγιση που ήθελε για τα κοσμήματα του οίκου. Κομματάκι δύσκολο, αλλά η ευθύνη μου ήταν να τον ακολουθήσω στο όραμά του και τα κατάφερα. Αν είχα την ελευθερία να δημιουργήσω μια συλλογή από μόνη μου, μάλλον θα ήταν διαφορετική η προσέγγισή μου. Βέβαια, όταν έχεις τον creative director να σε κατευθύνει, οφείλεις να τον ακολουθείς… Γι’ αυτό και πιστεύω το τελικό αποτέλεσμα άρεσε στους ίδιους πρώτα απ’ όλα και μετά στο κοινό τους.

Οι δημιουργίες της στο Milan Fashion Week

Ήβη Κυρατζή

Photo Credits: The Impression, info@imaxtree.com

Και τελικά, πού παρουσιάστηκαν οι δημιουργίες σου;  Η πρώτη δουλειά που προέκυψε από τη συνεργασία με τον οίκο Agnona παρουσιάστηκε στο Milan Fashion Week το Σεπτέμβρη του 2019. Ήταν τα κοσμήματα που “περπάτησαν” μαζί με τη συλλογή για την Άνοιξη/Καλοκαίρι του 2020, δηλαδή της σεζόν που αρχίζει τώρα.

Ήβη Κυρατζή

Σκουλαρίκια της Ήβης Κυρατζή για την Pre Fall 2020 συλλογή του ιταλικού οίκου Agnona

Δεν σταμάτησε όμως η συνεργασία μετά την πρώτη συλλογή… Απ’ ότι είπες στην αρχή, είχε και συνέχεια…  Ναι, το επόμενο εγχείρημά μου ήρθε για μια ακόμη συλλογή, την Pre Fall 2020 συλλογή του οίκου, που φωτογραφήθηκε τον Δεκέμβρη. Κι αυτή ήταν μια ακόμη πιο ωραία δουλειά, με κοσμήματα σε πολύ καλή ποιότητα και affordable τιμές.

Ήβη Κυρατζή

Άλλη μια δημιουργία της Ήβης για την συλλογή Pre Fall 2020 του ιταλικού οίκου Agnona

Νέες μέθοδοι, νέες τεχνολογίες

Με ποιό τρόπο το καταφέρατε δηλαδή; Επιλέξαμε το ασήμι, σε μια πολύ ανάλαφρη υφή, χωρίς να έχει ιδιαίτερο βάρος. Έτσι για τη δημιουργία τους, αν και φαίνονται ογκώδη, χρησιμοποιήσαμε μια νέα μέθοδο κατασκευής, που επιτεύχθηκε χάρη στη συμβολή της σύγχρονης τεχνολογίας. Έτσι, κάθε κομμάτι είναι κενό εσωτερικά, που ουσιαστικά μειώνει το κόστος, αλλά δίνει και σ’ εκείνη που το επιλέγει την άνεση να το φορά όλη μέρα, χωρίς να κουράζει.

Και δεν είναι εύθραυστα, αφού είναι κενό; Όχι, δεν είναι εύθραυστο, γιατί η πυκνότητα του μετάλλου είναι αρκετή, ώστε να μην σπάει. Άλλωστε, όπως σου είπα, έχουμε για «βοηθό» μας την σύγχρονη τεχνολογία και τα πιο εξειδικευμένα μηχανήματα για την άριστη ποιότητα των δημιουργιών μας. Βέβαια, όλο το φινίρισμα γίνεται στο χέρι, από τους πιο ταλαντούχους τεχνίτες.

Ήβη Κυρατζή

Δημιουργία από την πρόσφατη συλλογή για το φθινόπωρο/χειμώνα του 2020. Photo Credits: The Impression, info@imaxtree.com

Η δεύτερη συλλογή όμως, έφερε και τρίτη… Ναι, πριν λίγες μέρες παρουσιάσαμε και το fashion show στο Μιλάνο την τρίτη κοινή συλλογή μας, για το χειμώνα του 2020. Βασικά, ακολουθήσαμε περίπου τις ίδιες γραμμές, αλλά τώρα έχουμε και χρώμα…

Ήβη Κυρατζή

Photo Credits: The Impression, info@imaxtree.com

Με όραμα για το μέλλον

Και με τις δικές σου συλλογές πού βρίσκεσαι; Αυτή τη στιγμή, για τις προσωπικές μου δημιουργίες, έχω πλέον ως βάση μου την Ιταλία, αφού η ομάδα μου βρίσκεται εκεί. Τώρα που είναι αρχές είναι πιο πρακτικό να είμαι κοντά στην ομάδα της παραγωγής.

Ήβη Κυρατζή

Δημιουργία από την πρόσφατη προσωπική συλλογή της Ήβης Κυρατζή

Βέβαια, το θεωρώ ότι είναι κάτι προσωρινό για μένα, αφού η Αμερική είναι ο τόπος που με εμπνέει περισσότερο. Βέβαια, με την προσωπική μου συλλογή βρίσκομαι ακόμη στην αρχή, αλλά κάθε σεζόν νιώθω ότι «μεγαλώνει»…

Τα επόμενα βήματα για την Ήβη Κυρατζή…

Και ποιά είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον; Καταρχήν, υπολογίζω ότι από το 2021 θα δείχνω τη συλλογή μου τέσσερις φορές το χρόνο, στο Παρίσι… Ενώ σύντομα προγραμματίζω να τη λανσάρω και στην αμερικάνικη αγορά. Η Νέα Υόρκη είναι μέσα στις προτεραιότητές μου, αλλά το καθυστερώ, επειδή είναι πολύ μεγάλη η αγορά και θέλω να είμαι πανέτοιμη με την διαδικασία της παραγωγής.

Μπορεί το brand μου να είναι μικρό ακόμα, αλλά η παραγωγή μεγαλώνει σταδιακά. Έτσι, για να μπορώ να ανταποκριθώ στη ζήτηση θέλει ακόμη αρκετή δουλειά. Και επειδή οι αμερικάνοι είναι πιο «εκπαιδευμένοι» στο style, και αγοράζουν πολύ περισσότερο από τους ευρωπαίους, θέλω να είμαι 100% σίγουρη γι’ αυτό το άλμα.

Απ’ το Μιλάνο στο… Παρίσι

Τώρα, απ’ ότι ξέρω, δείχνεις τις δημιουργίες σου και στο Παρίσι. Ναι, κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Fashion Week στο Παρίσι έδειξα σε prive παρουσίαση την τέταρτη συλλογή μου, για το φθινόπωρο-χειμώνα του 2020. Το lookbook γι’ αυτή τη νέα μου συλλογή έχει ήδη φωτογραφηθεί στο Μιλάνο, με μοντέλο μου την Suzanne Bonaire (suzabonaire). Φωτογράφος μου ήταν ο Filep Motwary (filepmotwary), ο γνωστός Κύπριος, που είναι συγγραφέας, φωτογράφος και δημοσιογράφος μόδας για την ελληνική Vogue. Το ταλέντο του είναι εξαιρετικό, γι’ αυτό και αναγνωρίζεται διεθνώς.

Νέα έμπνευση με ιστορία 

Και από πού εμπνεύστηκες για τη νέα σου δουλειά; Η πηγή της έμπνευσής μου γι’ αυτή τη νέα μου συλλογή είναι τα ’80s με τη Linda Evangelista να είναι η φιγούρα που με εμπνέει περισσότερο. Η Linda απεικόνιζε την εμπιστοσύνη του να είναι ο εαυτός της χωρίς πολλά- πολλά λόγια. Προσωπικά το βρίσκω αυτό εξαιρετικά δυνατό και θαρραλέο. Και ήθελα να μεταφράσω αυτό το συναίσθημα σε αυτή τη νέα συλλογή.

Βρες περισσότερες πληροφορίες για τη δουλειά της Ήβης Κυρατζή

κάνοντας κλικ στα πιο κάτω links

https://www.instagram.com/i_v_i_official/

https://i-v-i.co/

 

Δες το story της νεαρής σχεδιάστριας κάνοντας κλικ πιο κάτω

Το όνομά της είναι I_v_i, I_v_i  Kyratzi, και είναι μια δυνατή, τολμηρή γυναίκα

 

MadameLeFo
0