IKEA: Έξυπνες & λειτουργικές λύσεις για μικρούς χώρους

Το σπίτι σου είναι μικρό και θέλεις να του δώσεις μια νέα, πιο μοντέρνα μορφή; Ε, λοιπόν, στην IKEA θα βρεις έξυπνες και λειτουργικές λύσεις ακόμα και για τους λιλιπούτειους χώρους. Κάνε scroll και θα καταλάβεις αμέσως το γιατί και το πως…  

IKEA

Ιδανικό σπίτι δεν σημαίνει απαραίτητα και μεγάλο σπίτι. Πολλοί από εμάς επιλέγουμε μικρότερους χώρους πλέον, τόσο για εξοικονόμηση χρημάτων, όσο  και για πρακτικούς λόγους. Ακόμα κι αν ο χώρος μας είναι περιορισμένος, υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι για να εκμεταλλευτούμε τον διαθέσιμο χώρο. Κι έτσι θα μπορέσουμε να φτιάξουμε το σπίτι μας όπως το επιθυμούμε. Η ΙΚΕΑ προσφέρει ευρηματικές ιδέες και λύσεις, με τις οποίες μπορούμε εύκολα και γρήγορα να μετατρέψουμε το σπίτι μας σε έναν ζεστό και άνετο χώρο, ανεξαρτήτως μεγέθους, και να τον απολαμβάνουμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα όσο πιο πολύ γίνεται!

IKEA Τα έπιπλα παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση και αξιοποίηση του χώρου. Στην ΙΚΕΑ θα βρούμε μεγάλη ποικιλία σε έπιπλα πολλαπλών χρήσεων… Έπιπλα δηλαδή, που εξυπηρετούν περισσότερες από μία ανάγκες… Αλλά και έπιπλα που στοιβάζονται προκειμένου να εξοικονομήσουμε χώρο. Εάν ο χώρος μας είναι περιορισμένος, μπορούμε να τον μεταμορφώσουμε ανάλογα με την περίσταση.  Επιλέγοντας λειτουργικά έπιπλα μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα υπνοδωμάτιο κι ένα καθιστικό, στον ίδιο χώρο. Η ιδανική επιλογή είναι ένα έπιπλο με διπλή χρήση. Ένας καναπές που μετατρέπεται γρήγορα και απλά σε άνετο και ευρύχωρο κρεβάτι για εμάς ή για τους φιλοξενούμενούς μας. Η ΙΚΕΑ διαθέτει καναπέδες – κρεβάτια με μεγάλο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τα καθίσματα… Εκεί φυλάμε παπλώματα και μαξιλάρια, αλλά με μία μόνο κίνηση μετατρέπονται σε κρεβάτι. Μία έξυπνη λύση που προτείνει η ΙΚΕΑ είναι και το στοιβαζόμενο κρεβάτι με δύο στρώματα. Αν στοιβάξουμε τα κρεβάτια το ένα πάνω στο άλλο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε ως καναπές είτε ως ένα επιπλέον κρεβάτι αναλόγως των αναγκών μας… Κι όταν χρειαστεί μετατρέπονται γρήγορα σε δύο κρεβάτια, αν τα τοποθετήσουμε δίπλα-δίπλα.

IKEAΤα έπιπλα που στοιβάζονται αποτελούν την κατάλληλη λύση για μικρούς χώρους καθώς καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο όταν δεν χρησιμοποιούνται. Οι καρέκλες που στοιβάζονται για παράδειγμα, είναι ιδανικές όταν χρειαζόμαστε πολλά καθίσματα και δεν πιάνουν καθόλου χώρο. Η κουζίνα είναι ο πιο αγαπημένος χώρος στο σπίτι για φαγητό με φίλους, για διάβασμα ή για οικογενειακές συγκεντρώσεις. Εδώ χρειάζεται ένα πτυσσόμενο τραπέζι με πολλά καθίσματα… Οι πτυσσόμενες καρέκλες, είναι μια ακόμα εξαιρετική επιλογή για περιορισμένους χώρους, καθώς μια τρυπούλα στην πλάτη του καθίσματος μάς επιτρέπει να τις κρεμάμε στον τοίχο, όταν δεν τις χρειαζόμαστε.IKEA

Οργάνωση IKEA

Αδιαμφισβήτητα, η οργάνωση πρωταγωνιστεί στη δημιουργία ενός  άνετου και λειτουργικού σπιτιού. Η ΙΚΕΑ προσφέρει πολλές έξυπνες λύσεις οργάνωσης, όπως συστήματα ανοιχτής και κλειστής αποθήκευσης, ράφια, κρεμάστρες με άγκιστρα, κουτιά αποθήκευσης, έτσι ώστε να έχουμε ένα οργανωμένο και συγχρόνως όμορφο σπίτι.  Σε έναν μικρό χώρο η επίτοιχη αποθήκευση είναι ιδανική. Εάν για παράδειγμα, το υπνοδωμάτιό μας είναι μικρό και δεν έχουμε χώρο για κομοδίνο, τα ξύλινα ράφια τοίχου πίσω και πάνω από το κρεβάτι μας είναι μια εναλλακτική επιλογή. Επίσης, εκμεταλλευόμαστε τον χώρο κάτω από το κρεβάτι τοποθετώντας κουτιά αποθήκευσης που δίνουν κι ένα ξεχωριστό στιλ στον χώρο μας.

IKEA

Μπορούμε εύκολα να βάλουμε τάξη και στην γκαρνταρόμπα μας, δημιουργώντας ένα σύστημα αποθήκευσης στον τοίχο, προσθέτοντας ράφια και ντουλάπια για να τοποθετήσουμε ρούχα, παπούτσια, τσάντες, ομπρέλες, ή κλειδιά. Η ανοιχτή αποθήκευση, μεταξύ άλλων, είναι κι ένας καλός τρόπος για να φαίνονται τα δωμάτια πιο μεγάλα και φωτεινά.

IKEA και στο παιδικό δωμάτιο

IKEAΤα παιδιά είναι οι πιο σημαντικοί άνθρωποι στον κόσμο, και ταυτόχρονα μπορούν να μετατρέψουν πανεύκολα το σπίτι σε πεδίο μάχης, με δεκάδες παιχνίδια σκορπισμένα παντού. Διευκολύνουμε τη ζωή μας με ένα πρακτικό τροχήλατο κουτί αποθήκευσης, με το οποίο τα παιδιά μπορούν εύκολα να μαζεύουν τα παιχνίδια τους και να τα μεταφέρουν από το ένα δωμάτιο στο άλλο.

ΙΚΕΑ και για το home… office

Οι ανάγκες μας συνεχώς αλλάζουν και προσαρμόζονται στις εκάστοτε συνθήκες. Το να δουλεύουμε από το σπίτι έχει γίνει η νέα πραγματικότητα. Από τη μία, η ανάγκη για διαμόρφωση χώρου εργασίας στο σπίτι έχει γίνει επιτακτική. Από την άλλη, το να βρεις το κατάλληλο σημείο για να δουλέψεις από το σπίτι μπορεί να απαιτεί από μόνο του πολλή δουλειά, ειδικά όταν ο χώρος μας είναι περιορισμένος. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας όμως. Το μόνο που χρειάζεται είναι να επιστρατεύσουμε τη φαντασία μας και να αξιοποιήσουμε κάθε τετραγωνικό του σπιτιού μας με τον καλύτερο τρόπο.  Και η ΙΚΕΑ είναι εδώ για να μας δίνει ευρηματικές ιδέες έτσι ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε το δικό μας γραφείο στο σπίτι… Κι έτσι θα μπορούμε να εργαστούμε με περισσότερη οργάνωση και συγκέντρωση.

IKEA

Η επιλογή επίπλων πολλαπλών χρήσεων, όπως ένα τραπέζι που μετατρέπεται εύκολα σε γραφείο, ή η χρήση κάθετων αποθηκευτικών χώρων, τα σκαμπό που μπορούν να στοιβάζονται και τα τροχήλατα τραπεζάκια είναι από τις πιο πρακτικές λύσεις για έξυπνη οργάνωση του χώρου μας. Σε περίπτωση που δεν έχουμε ξεχωριστό δωμάτιο, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δημιουργήσουμε τον χώρο εργασίας μας. Αρχικά, μπορούμε να αξιοποιήσουμε χώρους στους οποίους μέχρι τώρα δεν ξέραμε τι να τοποθετήσουμε και να τους κάνουμε λειτουργικούς. Ένα ράφι τοίχου για παράδειγμα, μπορεί να γίνει το νέο μας γραφείο. Αν προσθέσουμε κι ένα φωτιστικό τοίχου και έξυπνα είδη οργάνωσης, σίγουρα θα κάνουμε την μέρα μας πιο όμορφη και πιο παραγωγική.

IKEAΜπορούμε επίσης, να μεταμορφώσουμε την τραπεζαρία σε γραφείο. Η τραπεζαρία μας μπορεί εύκολα να λειτουργήσει και σαν γραφείο, καθιστής και όρθιας θέσης. Πολύ χρήσιμο είναι κι ένα τρόλεϊ όπου θα βάλουμε όσα χρειαζόμαστε την ώρα της δουλειάς… Κι όταν τελειώσουμε, το τοποθετούμε στην αρχική του θέση. Εναλλακτικά, η επιλογή ενός γραφείου για δύο, με ενσωματωμένα συρτάρια για φορτιστές και ακουστικά, που μετατρέπεται γρήγορα σε τραπεζαρία για τέσσερις για το βραδινό μας είναι καλή λύση. Μπορούμε ακόμα και να το κλείσουμε τελείως και να το αποθηκεύσουμε δίπλα από τον τοίχο, για να δημιουργήσουμε χώρο για οικογενειακές δραστηριότητες όσο είμαστε σπίτι.

IKEA

Ακόμα μία ευφάνταστη και εύκολη στην εφαρμογή της ιδέα είναι να χρησιμοποιήσουμε κουρτίνες πλήρους συσκότισης για να διαχωρίσουμε τον χώρο. Όταν τελειώσουμε, τις κλείνουμε και «επιστρέφουμε» σπίτι μας.

IKEAΕντέλει, όποιο κι αν είναι το μέγεθος του σπιτιού μας, υπάρχουν αρκετές ιδέες και λύσεις για να το κάνουμε λειτουργικό, άνετο και διαμορφωμένο έτσι ώστε να εξυπηρετεί τις οποιεσδήποτε ανάγκες μας. Το πιο σημαντικό είναι να νιώθουμε όμορφα στο σπίτι μας. Να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά μας και να είναι εξοπλισμένο με λειτουργικά έπιπλα και αντικείμενα που καλύπτουν τις ανάγκες μας και μας κάνουν να νιώθουμε άνετα. Πάντως, να είσαι βέβαιη ότι η  ΙΚΕΑ μας δίνει έμπνευση και ιδέες για μια καλύτερη καθημερινή ζωή στο σπίτι.

IKEA

More info

Και να θυμάσαι: Λόγω του lockdown το Κατάστημα ΙΚΕΑ Λευκωσία και το Κέντρο Σχεδιασμού και Παραγγελίας ΙΚΕΑ Λεμεσός παραμένουν προσωρινά κλειστά. Μπορείς όμως, να κάνεις τις αγορές σου μέσω του ΙΚΕΑ e-shop με παράδοση στο σπίτι.  Τα αποθέματα των προϊόντων ανανεώνονται καθημερινά. Επίσης, η δυνατότητα επιστροφής προϊόντων για αγορές παρατείνεται 40 ημέρες μετά το άνοιγμα των καταστημάτων. Πριν αρχίσεις τις διαδικτυακές αγορές σου κάνε ένα virtual tour κάνοντας κλικ στο https://www.ikea.com.cy/ikea-virtual-walkthrough/

 

Μάθε πολύ περισσότερα για τις λύσεις που σου προσφέρει η IKEA κάνοντας κλικ εδώ

Σαλόνι: Ιδέες για μοντέρνα ανανέωση από την ΙΚΕΑ!

 

MadameLeFo
0