Η πορεία με τις ροζ φιγούρες, φέτος ήταν η μαζικότερη

Η Πορεία με τις ροζ φιγούρες διοργανώθηκε για 15η χρονιά από τη EUROPA DONNA Κύπρου. Και ήταν όντως η μεγαλύτερη και μαζικότερη ετησία Πορεία της Κύπρου. Η συμμετοχή ήταν πέραν κάθε προσδοκίας… 10,000 και πλέον πολίτες, κάθε ηλικίας, έδωσαν δυναμικά το παρών τους.

ΠορείαΗ πορεία με τις ροζ φιγούρες

Με σύνθημα «Όσο περισσότεροι, τόσο πιο δυνατοί», η πορεία πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο 5 Οκτωβρίου. Οι συμμετέχοντες, περπάτησαν κρατώντας 575 ροζ φιγούρες, όσα τα νέα περιστατικά με καρκίνο του μαστού καταγράφηκαν το 2018 σε γυναίκες. Μαζί τους υπήρχαν και 6 μπλε φιγούρες, όσα τα νέα περιστατικά που καταγράφηκαν σε άνδρες. Συμπορεύτηκαν όμως και 135 λευκές φιγούρες όσοι και οι ασθενείς που έφυγαν απ’ τη ζωή, λόγω καρκίνου του μαστού πέρσι. Πορεία

Για πρώτη φορά φέτος, οι πολίτες κρατούσαν επίσης 59 νέες γαλαζοπράσινες φιγούρες, όσες και οι ασθενείς που διαγνώστηκαν με καρκίνο των ωοθηκών, το 2018. Να σημειωθεί ότι φέτος, η EUROPA DONNA Κύπρου άνοιξε την αγκαλιά της και στις γυναίκες με καρκίνο των ωοθηκών. Αντίστοιχα το έπραξε και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία της Europa Donna.

ΠορείαΑμέσως μετά την Πορεία, η οποία κατευθύνθηκε όπως κάθε χρόνο στο κτίριο της Astro Bank στο κέντρο της Λευκωσίας. Οι συμμετέχοντες επέστρεψαν στο σημείο εκκίνησης και σχημάτισαν τη μεγαλύτερη ανθρώπινη Ροζ Κορδέλα, χαρακτηριστικό έμβλημα της Europa Donna, στέλνοντας μήνυμα αποφασιστικότητας, ελπίδας και συμπαράστασης.Πορεία

Διεκδικούμε εξειδίκευση, έγκαιρη διάγνωση & σωστή θεραπεία

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, απηύθυναν χαιρετισμούς, η Αντιπρόεδρος της Europa Donna Κύπρου κα Στέλλα Μάστορα. Μεταξύ άλλων τόνισε: «Φέτος περπατάμε για όλους τους ασθενείς με καρκίνο του μαστού. Περπατάμε για κάθε γυναίκα και για κάθε άντρα που δίνει τη μάχη του με την ασθένεια και ζητάμε εξειδίκευση στην χειρουργική διαδικασία, έγκαιρη διάγνωση σωστή θεραπεία». ΠορείαΗ Αντιπρόεδρος της Οργάνωσης, εξέφρασε παράλληλα της «θερμές ευχαριστίες της Europa Donna Κύπρου προς την Astrobank, η οποία ως στρατηγικός συνεργάτης της μεγάλης της Πορείας, στηρίζει έμπρακτα και δυναμικά την μάχη κατά του καρκίνου μαστού». Η κα Μάστορα, έκανε επίσης ξεχωριστή αναφορά και στην αείμνηστη Εύη Παπαδοπούλου, πρώην Πρόεδρο της Οργάνωσης. Υποσχέθηκε δε ότι «το έργο της θα συνεχιστεί με την ίδια αποφασιστικότητα και αφοσίωση, που και η ίδια επέδειξε στη διάρκεια της πολύχρονης σχέσης της με την Europa Donna Κύπρου».

Η πορεία της… καρδιάς μας

ΠορείαΣυγκίνηση προκάλεσε η παρουσία της Πρώην Πρόεδρου και ιδρυτικού μέλους της Europa Donna Κύπρου, κα Στέλλας Κυριακίδου. Στο χαιρετισμό της εξέφρασε τη μεγάλη της χαρά για το τι βρέθηκε ξανά μαζί με χιλιάδες κόσμου στην Πορεία της Europa Donna Κύπρου. Και επεσήμανε: «Πρόκειται ίσως για τη μοναδική εκδήλωση που γίνεται στη χώρα μας και η οποία μας ενώνει όλους. Είναι η πορεία της καρδιάς μας», τόνισε χαρακτηριστικά η κα Κυριακίδου.

Πορεία

Στο δικό του χαιρετισμό του, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της AstroBank, κ. Γιώργος Άππιος, επισήμανε: «Η AstroBank περπατά κάθε χρόνο μαζί με τη Europa Donna Κύπρου και τις χιλιάδες του κόσμου. Και στέλνει το μήνυμα ότι ο Καρκίνος του Μαστού δεν είναι ανίκητος. Στόχος μας είναι η γυναίκα – ασθενής με καρκίνο να βρει την αναγκαία στήριξη, την κατανόηση, την πληροφόρηση. Μαζί με όλα αυτά και την ουσιαστική αρωγή σε κάθε διεκδίκηση που αφορά την υγεία της. Ευχή μας: Στην Κύπρο κανένα περιστατικό καρκίνου του μαστού δεν θα εντοπίζεται σε προχωρημένο στάδιο. Εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να αντιμετωπίσουμε την άγνοια, τον φόβο και την προκατάληψη. Προσπαθούμε επίσης να βοηθούμε τον κόσμο να κατανοήσει τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης».

Η Πορεία διεξήχθη και φέτος, υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας, Άντρης Αναστασιάδη, την οποία και εκπροσώπησε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, κα Χριστίνα Γιαννάκη. Στο χαιρετισμό της επαναβεβαίωσε την βούληση του κράτους να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια και στήριξη στους ασθενείς με καρκίνο του μαστού. ΠορείαΗ κα Γιαννάκη, συνεχάρη επίσης την Europa Donna Κύπρου για την διοργάνωση της επιτυχημένης πορείας για 15η συνεχή χρονιά καθώς και για το πολυσχιδές έργο που η οργάνωση επιτελεί εδώ και 20 χρόνια, συμβάλλοντας δραστικά στην ευαισθητοποίηση του κοινού αλλά και στην εξασφάλιση ακόμη πιο αποτελεσματικών υπηρεσιών σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού.

H Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες & η DELEMA McCANN

Η μεγαλύτερη πορεία που γίνεται κάθε χρόνο στην Κύπρο, η Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες της Europa Donna Κύπρου, οργανώθηκε για άλλη μια χρονιά με μεγάλη επιτυχία από την DELEMA McCANN. Η DELEMA McCANN λοιπόν, δημιούργησε την ενημερωτική 360 εκστρατεία για ευαισθητοποίηση του κοινού. Στην εκστρατεία περιλήφθηκαν τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ, υπαίθρια διαφήμιση, on line banners και posts, bus branding, mall screens, flyers, t-shirts, κ.ά. Διοργανώθηκε επίσης Διάσκεψη Τύπου και αναπτύχθηκε σχετική δημοσιότητα για προβολή της Πορείας. Μήνυμα της φετινής εκστρατείας ήταν «Η διεκδίκηση για εξειδίκευση», κάτι που μας αφορά ΟΛΟΥΣ. Έτσι προβάλλεται το δικαίωμα κάθε γυναίκας στην εξειδίκευση. Εξειδίκευση που περιλαμβάνει την σωστή ενημέρωση, την έγκαιρη διάγνωση, και τη σωστή θεραπεία του Καρκίνου του Μαστού και των ωοθηκών.

Δες εδώ το σχετικό βίντεο

Μάθε περισσότερα για την  Εuropa Donna Κύπρου στην ιστοσελίδα  http://europadonna.com.cy/

 

 

 

MadameLeFo
0