Η πιο γλυκιά πρωτοβουλία της NUXE

Αναρωτήθηκες ποιά μπορεί να είναι η πιο γλυκιά πρωτοβουλία της NUXE; Ε, λοιπόν θα σου πούμε ότι η NUXE Κύπρου διοργάνωσε φύτευση μελισσοκομικών φυτών στο HONEYMELL Park… Μάθε όλες τις λεπτομέρειες τώρα. 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η φύτευση μελισσοκομικών φυτών που διοργάνωσε η NUXE Κύπρου την Τρίτη, στις 16 Μαΐου στον HONEYMELL Park, με αφορμή την Παγκόσμιας Ημέρας Μέλισσας- που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαΐου.

Με σύνθημα «Anyone who thinks they’re too small to make a difference has never met the honey bee!» οι εργαζόμενοι του Ομίλου Χ.Α.ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ, συμμετείχαν στη φύτευση μελισσοκομικών φυτών όπως θυμάρι, λεβάντα, δεντρολίβανο, ρίγανη κ.α. Η δράση διοργανώθηκε από την NUXE Κύπρου, μέλος του Ομίλου Χ.Α.ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ μαζί με το HONEYMELL Park σε μια προσπάθεια να διαδώσει το μήνυμα για προστασία των μελισσών.

Το HONEYMELL Park

Το HONEYMELL Park θα είναι ένα  θεματικό Πάρκο Μελισσοκομίας που θα απευθύνεται τόσο στον  ντόπιο πληθυσμό όσο  και σε τουριστικούς επισκέπτες, μαθητές και οικογένειες. Σκοπός του, είναι να παρουσιάσει και να αναδείξει τις μέλισσες και τα προϊόντα τους, την παραγωγική διαδικασία των μελισσοκομικών προϊόντων, την  κυπριακή παράδοση στην μελισσοκομία, τα μελισσοκομικά φυτά, το φυσικό περιβάλλον της Κύπρου και τα παραδοσιακά κυπριακά εδέσματα με μέλι.

Για την επίτευξη του πιο πάνω σκοπού έχουν δημιουργηθεί οι εξής χώροι:

♥ Διαδραστική έκθεση όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να μάθουν για την κοινωνία των μελισσών.
♦ Θεματική διαδρομή στον εξωτερικό χώρο του πάρκου όπου οι επισκέπτες με τη βοήθεια συνοδού μελισσοκόμου θα γνωρίσουν τα μελισσοκομικά φυτά, μελισσοκομικούς χειρισμούς και θα παρακολουθήσουν την παραγωγική διαδικασία.
♥ Αίθουσα σεμιναρίων μελισσοκομίας και γευσιγνωσίας κυπριακού μελιού και γύρης.
♦ Εκθετήριο πώλησης Κυπριακών Μελισσοκομικών Προϊόντων – Μέλι , Γύρη, Πρόπολη, κερί – κηραλοιφές, Βασιλικός Πολτός κ.α
♥ Καφετέρια στην οποία θα προσφέρονται παραδοσιακά κυπριακά εδέσματα με μέλι.

Με αυτή την συμβολική κίνηση, η NUXE Κύπρου υποστηρίζει την προσπάθεια για προστασία των μελισσών, αφού η περιβαλλοντική ευθύνη αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της φιλοσοφίας της και αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας της.

Στο πλαίσιο αυτό, η NUXE Γαλλίας αναλαμβάνει δράση για την προστασία των μελισσών συνεργαζόμενη με τη φιλανθρωπική οργάνωση «Un toit pour les abeilles» [Ένα σπίτι για τις μέλισσες], χορηγώντας κυψέλες που βρίσκονται στην περιοχή Vosges της Γαλλίας για τη δημιουργία νέων αποικιών και τη διατήρηση του είδους, αφού οι μέλισσες αποτελούν ουσιαστικό κρίκο για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, χάρη στην επικονιαστική τους εργασία.

 

 

 

 

MadameLeFo