Η Mango γιορτάζει τον ρόλο της γυναίκας καλλιτέχνη

Mango: Ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, η Mango γιορτάζει τον ρόλο της γυναίκας καλλιτέχνη… Πάμε να δούμε τι νέο έχει να μας προτείνει το ισπανικό brand…

Ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, η Mango γιορτάζει τον ρόλο της γυναίκας καλλιτέχνη… Αυτό το είπαμε… Αλλά πώς γιορτάζεται αυτός ο μοναδικός ρόλος από τη Mango; Μάθε λοιπόν ότι η Μεξικανή καλλιτέχνιδα Ana Leovy έχει δημιουργήσει μια βιώσιμη capsule συλλογή. Μάλιστα τα κέρδη από τις πωλήσεις της θα δοθούν στο Vicente Ferrer Foundation.

8η Μαρτίου, η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Από το 1975, η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας όπου δίνεται η ευκαιρία να αναγνωρίσουμε τις επιτυχίες των γυναικών, υποστηρίζοντας και προβάλλοντας το ταλέντο τους. Σαν μέρος της δέσμευσης της, η Mango θέλησε να συμμετέχει σε αυτή την γιορτή λανσάροντας μια capsule συλλογή σε συνεργασία με την Μεξικανή καλλιτέχνιδα Ana Leovy.

Η συλλογή αυτή αποτελείται από 2 μπλουζάκια και μια τσάντα ώμου για την Γυναικεία γραμμή. Στη συλλογή απεικονίζονται εικονογραφήσεις της καλλιτέχνιδας οι οποίες είναι φτιαγμένες από βιώσιμα υλικά.

Όταν η Mango συνάντησε την Ana Leovy

Η Ana Leovy είναι μια νεαρή Μεξικανή καλλιτέχνιδα η οποία δουλεύει κυρίως με τέμπερα και ακρυλικά. Επικεντρώνεται στον εορτασμό της διαφορετικότητας, δημιουργώντας ιστορίες μέσα από μορφές και χρώματα εμπνευσμένα από την μόδα, την κουλτούρα, τα όνειρα και την καθημερινότητα. Η τέχνη της έχει ως στόχο να παρουσιάσει δυναμικούς χαρακτήρες, κυρίως γυναίκες, που ζουν σε κόσμους γεμάτους ζωή, που είναι συνήθως η ένωση ανάμεσα στην πραγματική ζωή και στην φαντασία. Είναι κυρίως αναγνωρισμένη για την τέχνη της και τον τρόπο με τον οποίο παίζει με την ανθρώπινη μορφή αποκαλύπτοντας την δική της αντίληψη για την εξωτερική και εσωτερική ομορφιά. Όπως αναφέρει και η ίδια η Ana: «Και στην δουλειά μου αλλά και στην προσωπική μου ζωή, αυτή η δυαδικότητα της δύναμης και της ευαισθησίας των γυναικών είναι κάτι που με εμπνέει συνεχώς. Η ευκαιρία να γιορτάσω αυτή την μέρα με τα έργα μου είναι κάτι πολύ ξεχωριστό. Η Mango είναι μια μάρκα που θαυμάζω εδώ και καιρό και το να μπορώ να συνεργαστώ μαζί της για να συνεισφέρω στην ισότητα των δύο φύλων είναι τιμή μου.»

Και το πιο σημαντικό… 

Όλα τα κέρδη από τις πωλήσεις της συλλογής αυτής θα δοθούν στο Vicente Ferrer Foundation (VFF) έτσι ώστε να ενισχυθούν οι προσπάθειες για ισότητα των δύο φύλων στη Νότια Ινδία. Οι γυναίκες του VFF επικεντρώνονται επί του παρόντος στη μείωση του χάσματος μεταξύ των φύλων (ιδιαίτερα το εκπαιδευτικό και το οικονομικό). Πολεμούν επίσης ενάντια κάθε μορφής βίας προς τις γυναίκες και ενισχύουν την δύναμη τους, την ανεξαρτησία τους και την ενεργή συμμετοχή των γυναικών στην κοινωνία. Η συνεργασία την Mango και του Vicente Ferrer Foundation ξεκίνησε το 2005 και συνέχισε από τότε σε διάφορα έργα και τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται ο οργανισμός.

 

 

MadameLeFo