Η ΙΚΕΑ στηρίζει το Κέντρο «ΝΗΜΑ»

Η στήριξη όσων έχουν ανάγκη, αλλά και η δημιουργία των προϋποθέσεων για μια καλύτερη ζωή για όλους, είναι σταθεροί στόχοι για την ΙΚΕΑ. Γι’ αυτό διαχρονικά, μέσα από διάφορες ενέργειες και πρωτοβουλίες, συμβάλλει στην εξασφάλιση μιας καλύτερης ζωής για τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Στο πλαίσιο της δέσμευσής της για ουσιαστική κοινωνική προσφορά, εξόπλισε πρόσφατα στο Κέντρο «ΝΗΜΑ» του Κυπριακού Σύνδεσμου Οικογενειακού Προγραμματισμού, με έπιπλα και χρηστικά αντικείμενα για τις ανάγκες λειτουργίας των νέων κτιριακών του εγκαταστάσεων. Το Κέντρο «ΝΗΜΑ» είναι η πρώτη εξειδικευμένη δομή στην Κύπρο που παρέχει ψυχολογική στήριξη και θεραπεία σε ενήλικα άτομα που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση στην παιδική τους ηλικία, ενώ παράλληλα προσφέρει στήριξη και στις οικογένειές τους.Αναλαμβάνοντας αυτό το έργο, η ΙΚΕΑ επιδιώκει να καταστήσει τον χώρο του Κέντρου «ΝΗΜΑ» πιο άνετο και φιλόξενο γιατί αναγνωρίζει την καθοριστική επίδραση που μπορεί να έχει ο περιβάλλοντας χώρος στην ψυχολογία ενός ατόμου. Η δημιουργία ενός χώρου όπου επικρατεί η αίσθηση της ηρεμίας και της ασφάλειας, είναι ένας από τους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν θετικά τη διαδικασία της αποθεραπείας των ατόμων που έχουν υποστεί κακοποίηση, βοηθώντας κατ’ επέκταση, το «ταξίδι» της επούλωσης.

Η ΙΚΕΑ φιλοδοξεί σταθερά, μέσα από τις ενέργειές της, να βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων που το έχουν ανάγκη και δε θα σταματήσει ποτέ να προσπαθεί να ενδυναμώνει και να στηρίζει τον άνθρωπο.

More info: Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες που παρέχει το κέντρο «ΝΗΜΑ»: 22757495/97855385 – Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00 – 18:00

 

MadameLeFo