Γυναίκες πιλότοι στην μεγαλύτερη διάρκειας εμπορική πτήση στην Ινδία 

Γυναίκες πιλότοι στην μεγαλύτερη διάρκειας εμπορική πτήση στην Ινδία… Ναι, όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, ομάδα γυναικών πιλότων «γράφει ιστορία» πραγματοποιώντας την μεγαλύτερη σε διάρκεια εμπορική πτήση στην Ινδία. Κάνε κλικ πιο κάτω για να μάθεις τις ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες τώρα. 

 

Μια ομάδα γυναικών πιλότων από την Ινδία έγραψε ιστορία αυτή την εβδομάδα, πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη σε διάρκεια εμπορική πτήση χωρίς ενδιάμεσο σταθμό, που έγινε ποτέ από ινδική αερογραμμή. Πρόκειται για μια ομάδα τεσσάρων γυναικών πιλότων της Air India, που σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, συμπλήρωσε πτήση διάρκειας 17 ωρών.

Γυναίκες πιλότοι απ’ την Ινδία

«Είμαστε κόρες της Ινδίας που τους δόθηκε η ευκαιρία να πραγματοποιήσουν την ιστορική αυτή πτήση», δήλωσε στο CNN Travel η κυβερνήτης του αεροσκάφους Zoya Aggarwal, η οποία πέταξε το πρώτο σκέλος της πτήσης. «Καταφέραμε να καταγράψουνε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της ινδικής αεροπορίας. Είμαι εξαιρετικά υπερήφανη που αποτελώ μέρος ενός εγχειρήματος, για το οποίο προσωπικά προετοιμαζόμουν περισσότερο από έναν χρόνο», πρόσθεσε.

«Η θέα από τον Βόρειο Πόλο είναι πραγματικά υπέροχη», δήλωσε η συγκυβερνήτης, Thanmei Papagari, η οποία πέταξε το δεύτερο μισό της πτήσης, σημειώνοντας ότι ως γυναίκες «είχαμε την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι μπορούμε να φέρουμε εις πέρας ένα τέτοιο εγχείρημα.» Την 4μελή ομάδα συμπλήρωναν οι ιπτάμενες  αξιωματικοί, Akansha Sonaware και Shivani Manhas.

Η πτήση 176 της Air India — Boeing 777 — αναχώρησε από το San Francisco στις 11 Ιανουαρίου και έφτασε στη Bengaluru στη Νότι Ινδία, τη Δευτέρα, στις 03:07 π.μ. χειμερινή ώρα Ινδίας (16:37 μ.μ. ET), καλύπτοντας απόσταση άνω των 8.600 μιλίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση  Διεθνούς Αεροδρομίου άφιξης, Bengaluru (KIAB), «πρόκειται για την πρώτη απευθείας πτήση μεταξύ Bengaluru και Ηνωμένων Πολιτειών, συνδέοντας δύο τεχνολογικούς κόμβους του κόσμου και αδελφές πόλεις- τη Σίλικον Βάλεϊ και τη Σίλικον Βάλεϊ της Ινδίας».

Οι πιλότοι που γράφουν ιστορία

«Μετά την αποφοίτησή μου από το κολέγιο, ήμουν άνεργη για πολύ μεγάλο διάστημα, καθώς δεν υπήρχαν θέσεις εργασίας για γυναίκες πιλότους», δήλωσε η Aggarwal, «οπότε δίδασκα νέους φοιτητές που ήταν επίδοξοι πιλότοι.» Η Aggarwal, με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας σήμερα, είχε αρχικά αντιμετωπίσει την αντίθεση των γονιών της στα σχέδια της να γίνει πιλότος. «Όταν το πρωτοείπα στους γονείς μου αυτό που θυμάμαι είναι τα δάκρυα στα μάτια της μητέρας μου. Όλοι  περίμεναν από εμένα να ‘βαδίζω στη σκιά των ανδρών’ να ακολουθήσω αυτό που απαιτούσε η κοινωνία, αλλά επέμεινα σε αυτό που ήθελα και ‘έσπασα’ τους κανόνες.»

Η Papagari από την πλευρά της δήλωσε ότι μεγάλο μέρος του σχεδιασμού αφορούσε αυτή καθαυτή την πτήση. «Επειδή πετάξαμε πάνω από τον Βόρειο Πόλο, υπήρχαν πολλοί και σύνθετοι παράγοντες όπως ο καιρός, τα επίπεδα ηλιακής ακτινοβολίας, η διαθεσιμότητα των αεροδρομίων σε περίπτωση εκτροπής.»

Την ομάδα συνεχάρη για την επιτυχία της ο Υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Ινδίας, Hardeep Puri. «Είναι πανηγυρική αυτή η στιγμή που γυναίκες επαγγελματίες της ινδικής πολιτικής αεροπορίας γράφουν ιστορία», δημοσίευσε ο Puri σε σχετικό tweet του. Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα που αποτελείτε από τις Zoya Aggarwal, Papagari Thanmai, Akansha Sonaware και Shivani Manhas που πέταξαν πάνω από τον Βόρειο Πόλο για να προσγειωθούν στη Bengaluru από το San Francisco.»

«Αυτή η πτήση, θα δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες για τις γυναίκες», δήλωσε η Papagari. «Η αντίληψη να θεωρείται ανδροκρατούμενος ο τομέας της αεροπορίας περιορίζεται. Είμαστε πιλότοι, δεν υπάρχει διαφοροποίηση».

Ο τομέας των αερομεταφορών της Ινδίας επενδύει σε μεγάλο βαθμό στην εκπαίδευση των γυναικών για να γίνουν πιλότοι. Σύμφωνα με το Κέντρο Αεροπορίας περίπου το 12% των πιλότων της χώρας είναι γυναίκες, το υψηλότερο ποσοστό στον κόσμο.

Πηγή: CNN

MadameLeFo