Generous fashion, for generous generation, και οι eco friendly τσάντες

 Tο όνομά της συνδέεται με τις Generation Generous: Η Νατάσα-Μαρία Αθανασιάδου, η δημιουργός των πιο trendy και πρωτότυπων shopping bags, που είναι φτιαγμένες από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια, και η πώληση των οποίων στοχεύει να καλυτερέψει τις συνθήκες ζωής ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ο ιθύνων νους του Generation Generous

Είναι πανέξυπνη, δημιουργική, εργατική και με έντονο το αίσθημα της φιλανθρωπίας και της αλληλεγγύης. Γεννημένη στη Βρετανία, η Νατάσα Μαρί Αθανασιάδου ίδρυσε τη Generation Generous το 2013, μετά από ένα ταξίδι στην Ινδία που της άλλαξε τη ζωή. Η επιστροφή της συνοδεύτηκε από μία σοκαριστική συνειδητοποίηση για το πώς μπορεί κάποιος μέσα σε 48 ώρες να βρεθεί από ένα εργοστάσιο μαζικής παραγωγής ρούχων λίγο έξω από τη Mumbai και ένα ορφανοτροφείο που φρόντιζε παιδιά των παραγκουπόλεων της ινδικής πόλης, στην Oxford Street, έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του Λονδίνου, κατά τη διάρκεια μιας εποχής ξεφαντώματος αγορών λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Η δημιουργός Νατάσα Μαρί Αθανασιάδου

Η δημιουργός των Generation Generous, Νατάσα Μαρί Αθανασιάδου

Έτσι, αναγνωρίζοντας τη δύναμη του καταναλωτή και θέλοντας να προσφέρει, δημιούργησε μία μοναδική σε στυλ τσάντα που βοηθά όλους όσους έχουν ανάγκη.

Αειφόρο αξεσουάρ  

«Για πολλά χρόνια σχεδίαζα και κατασκεύαζα αξεσουάρ και ταξίδευα πολύ συχνά στην Ασία. Η ιδέα μου ήρθε όταν σε ένα από τα ταξίδια μου στην Ινδία παρατήρησα πως υπήρχε κόσμος που κυκλοφορούσε με χαρτοσακούλες και αναρωτήθηκα γιατί να μην μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη της κατανάλωσης και να μετατρέψουμε την ενέργειά μας σε κάτι θετικό» εξηγεί η δημιουργός. Η τσάντα Generation Generous είναι ένα ηθικό, αειφόρο και γενναιόδωρο αξεσουάρ μόδας με αποστολή να αλλάξει το αντίκτυπο των τσαντών που κρατάμε, τόσο στο περιβάλλον, όσο και στην κοινωνία. Το brand Generation Generous προσφέρει κεφάτα, ανθεκτικά και διαχρονικά αντικείμενα μόδας, αποκλειστικά από βιώσιμα υλικά, διατηρώντας δυνατό το ήθος στις εργασιακές συνθήκες. Με την αγορά κάθε τσάντας, καθένας μας βοηθάει κάποιον να έχει άμεση πρόσβαση σε μία από τις βασικότερες ανάγκες της ζωής  (Τροφή, Πόσιμο Νερό, Στέγη, Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη και Χειραφέτηση).

Η τσάντα Generation Generous, to γενναιόδωρο αξεσουάρ μόδας

Η τσάντα Generation Generous είναι ένα ηθικό, αειφόρο και γενναιόδωρο αξεσουάρ μόδας

«Αποφασίσαμε να φτιάξουμε την τσάντα για την γενναιόδωρη γενιά μας (Generation Generous)» εξηγεί η ίδια.  «Είναι μια τσάντα που συμβολίζει την ανάγκη της γενιάς που θέλει να κάνει κάτι καλό για το περιβάλλον και τον συνάνθρωπό μας. Δηλαδή όλων μας! Με συμβολικό σχήμα χαρτοσακούλας, το ύφασμα της είναι κατασκευασμένο 100% από πλαστικά πεταμένα μπουκάλια που τα πήραμε από τα σκουπίδια και τα ανακυκλώσαμε. Γλιτώνοντας με αυτό τον τρόπο ενέργεια, καύσιμα, βλαβερά απόβλητα και κυρίως πολλά πλαστικά μπουκάλια από το περιβάλλον μας. Την πρώτη μας και περιορισμένου αριθμού παραγωγή (limited edition) την έχουν ράψει 5 γυναίκες τεχνίτριες που δούλεψαν κάτω από συνθήκες δίκαιου εμπορίου (fair trade). Επιπλέον, με κάθε τσάντα που κάποιος αγοράζει (ανάλογα τον χρώμα της ραφής της) βοηθάμε έναν συνάνθρωπό να μας ζήσει ευκολότερα παρέχοντας του πρόσβαση σε κάποιες από τις βασικότερες ανάγκες της ζωής, όπως  καθαρό πόσιμο νερό (Clean Water), θρεπτική τροφή (Food), ασφαλή στέγη (Shelter), καλύτερη υγεία (Health) και χειραφέτηση (Empowerment) για μια καλύτερη ζωή, μέσω και της συνεργασίας της εταιρείας με ένα διεθνές δίκτυο μη κερδοσκοπικών οργανισμών», μου εξηγεί η ίδια η Νατάσα Μαρία Αθανασιάδου.

Κοινωνική προσφορά

«Αυτή την στιγμή έχουμε κάνει μια μικρή σχετικά παραγωγή (limited edition),  απευθείας σε συνεργασία με πιστοποιημένη μονάδα ανακύκλωσης πεταμένων πλαστικών μπουκαλιών και παραγωγής του υφάσματος μας στην Ταϊβάν. Η μονάδα αυτή είναι εγκεκριμένη τόσο για την ενέργεια και το νερό που καταναλώνει όσο και για τις συνθήκες εργασίας. Τις πρώτες μας limited edition τσάντες τις έχουν φτιάξει 5 τεχνίτριες στο διπλανό χωριό λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη Taichung. Οι τεχνίτριες αυτές δεν έχουν δουλέψει πάνω από 8 ώρες ημερησίως και οι συνθήκες που εργάζονται και αμείβονται είναι αξιοπρεπείς. Αυτό για εμάς είναι σημαντικό γιατί στηρίζουμε την ηθική και δίκαιη εργασία (fair trade and labour) σε όλα τα επίπεδα της παραγωγής μας. Στη συνέχεια, οι 5 μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί που στηρίζουμε κάνουν πραγματικά αξιοθαύμαστο έργο. Πουλώντας τις τσάντες μας μπορούμε να συμβάλλουμε σημαντικά σε συγκεκριμένες δράσεις που έχουμε αναγνωρίσει μαζί σαν άμεσες προτεραιότητές  τους. Το γεγονός ότι είναι μικροί σχετικά οργανισμοί μας δίνει την ευκαιρία να μεγαλώσουμε και εμείς μαζί τους και να δούμε έμμεσα τις επιπτώσεις που δημιουργήθηκαν μέσω της ενσυνείδητης κατανάλωσης.

Σε όλο τον κόσμο

Οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν τις συλλεκτικές τσάντες, οι οποίες κατασκευάζονται από 25 πεταμένα πλαστικά μικρά μπουκάλια, μέσω του on-line store της generation generous, ενώ προσεχώς θα δούμε τα αξεσουάρ να φιγουράρουν στα ράφια καταστημάτων σε Λονδίνο και Ελλάδα.

More info

Στην Κύπρο θα τις βρείτε στο ECOhoME STORE, Κυπράνορος 36, Λευκωσία, τηλ. 22380707, http://www.ecohome-store.com/categories/generation-generous.html

1 Discussion on “Generous fashion, for generous generation, και οι eco friendly τσάντες”

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

MadameLeFo