Εμβολιάστηκε για να μπορέσει να ξαναδεί τα εγγόνια της

Εμβολιάστηκε για να μπορέσει να ξαναδεί τα εγγόνια της… Αυτή ήταν η απάντηση της πρώτης εμβολιασθείσας με το εμβόλιο για την καταπολέμηση του COVID19… Και η ένεση στο χέρι της σηματοδότησε την αρχή των εμβολιασμών για την ασθένεια COVID-19 στην Κύπρο.

Εμβολιασμός σε οίκο ευγηρίας

Ο 84χρονος κύριος Αντρέας Ραουνάς, η 88χρονη κυρία Παναγιώτα Λοΐζου-Φυλακτού, και ο Διευθυντής του Μελάθρου Ευγηρίας Λευκωσίας κ. Άθως Μάτσα, ήταν οι πρώτοι πολίτες που έβαλαν χθες, στην Επαρχία Λευκωσίας, το εμβόλιο για τη νόσο COVID-19. Εκφράζοντας τη χαρά του που ήταν από τους πρώτους που έλαβαν το εμβόλιο, ο κ. Ραουνάς, ένοικος του Μελάθρου Ευγηρίας Λευκωσίας, μετέφερε την ευχή όπως όλα κυλήσουν ομαλά το επόμενο διάστημα και κάλεσε όλους του πολίτες να εμβολιαστούν, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «μόνο με αυτή την ενέργεια μπορούμε να καταστρέψουμε τον κορωνοϊό».

Εμβολιασμός σε οίκο ευγηρίας

«Δεν γίνεται», είπε, «ορισμένοι να αγωνίζονται για το δικό μας καλό κι εμείς να είμαστε πολέμιοί τους. Όλοι όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν, για εμένα, είναι προδότες, διότι συνεργάζονται με έναν εχθρό, ο οποίος είναι δολοφόνος», δήλωσε μετά τον εμβολιασμό του ο κ. Ραουνάς. Όλοι εμείς που επιλέξαμε να εμβολιαστούμε, συνέχισε, έχουμε επίγνωση ότι μπορεί να υπάρξουν ορισμένες επιπτώσεις ή παρενέργειες, όμως «εάν ο κορωνοϊός σε χτυπήσει, τότε θα σε πάρει μαζί του».

«Εύχομαι όλοι να εμβολιαστούν και τότε όλοι μαζί θα νικήσουμε τον κορωνοϊό. Εάν άλλοι εργάζονται για το καλό και άλλοι τον καταπολεμούν, τότε για μένα δεν υπάρχει λύση», ανέφερε ο κ. Ραουνάς. Τέλος, ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Ευρωπαία Επίτροπο για την Υγεία κα Στέλλα Κυριακίδου, τον Υπουργό Υγείας αλλά και όλους όσους εργάζονται για τη διαχείριση της πανδημίας, με αποτέλεσμα «η Κύπρος σήμερα να γιορτάζει μια ιστορική μέρα με τον εμβολιασμό όλων μας».

Εμβολιάστηκε για να δει τα εγγόνια της

Η κα Λοΐζου-Φυλακτού, όταν ρωτήθηκε να πει πώς αισθάνεται, απάντησε «όλα καλά. Είπα στον κ. Άθω (σ.σ. Διευθυντής Μελάθρου) ότι θέλω να εμβολιαστώ πρώτη». Μιλώντας για τον γιό της και τα δύο της εγγόνια, είπε ότι ο λόγος που η ίδια εμβολιάστηκε και το παράδειγμά της θα ακολουθήσει και ο γιός της με τη σύζυγό του, «είναι για να έρθουν τα εγγόνιά μου να με δουν».

Εμβολιασμός σε οίκο ευγηρίας

Πρώτος εκ μέρους του προσωπικού του Μελάθρου Ευγηρίας Λευκωσίας εμβολιάστηκε ο Διευθυντής κ. Άθως Μάτσας, ο οποίος με τον εμβολιασμό του δείχνει την εμπιστοσύνη του προς την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, «που απώτερο στόχο και σκοπό έχει τον εξοβελισμό της COVID-19». «Δια του παραδείγματός μου, επιθυμώ να επηρεάσω κι άλλο κόσμο πιο νεαρής ηλικίας, διότι θεωρώ ότι εμβολιασμός επιβάλλεται», ανέφερε ο κ. Μάτσας.

Μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας από τους πρώτους εμβολιασθέντες του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου

Μετά τον ορισμό του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου ως νοσοκομείο αναφοράς για COVID19, πριν ένα περίπου χρόνο, χθες πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι εμβολιασμοί σε επαγγελματίες υγείας που υπηρετούν στον Θάλαμο COVID19.

Εμβολιασμός στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Μιλώντας μετά τον εμβολιασμό της, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας δρ Χριστίνα Γιαννάκη δήλωσε ότι αισθάνεται πολύ καλά. Μάλιστα, ευχαρίστησε το προσωπικό του νοσοκομείου αναφοράς που όλοι μαζί «δίνουν καθημερινά έναν μεγάλο αγώνα επί 24ώρου βάσεως».

Προτρέπω, είπε η κα Γιαννάκη, όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν για το καλό της Δημόσιας Υγείας. «Προτρέπω όλο τον κόσμο να αισθάνεται ασφαλής για αυτό το εμβόλιο, το οποίο είναι καλό να το λάβουν όλοι για το καλό της Δημόσιας Υγείας», δήλωσε χαρακτηριστικά η δρ Γιαννάκη.

Στιγμιότυπο από την αρχή των εμβολιασμών στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Ερωτηθείσα εάν προβληματίζει το Υπουργείο Υγείας ο υψηλός αριθμός θετικών rapid tests που εντοπίζονται καθημερινά, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου δήλωσε ότι υπάρχει ανησυχία και κάλεσε τους πολίτες να πειθαρχούν και να υπακούν στα Διατάγματα και τις οδηγίες που εκδίδονται για το καλό της Δημόσιας Υγείας. «Με μια βόλτα στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, θα καταλάβουν τι εστί να είσαι σε μια Μονάδα Εντατικής διασωληνωμένος», ανέφερε, προσθέτοντας ότι δεν αποκλείεται η λήψη πιο δραστικών μέτρων.

Εμβολιασμός σε οίκο ευγηρίας

Από πλευράς της, η Επιστημονική Διευθύντρια της Διεύθυνσης Λάρνακας-Αμμοχώστου δρ Αμαλία Χατζηγιάννη εξέφρασε μεγάλη συγκίνηση για την έναρξη των εμβολιασμών, που θα σημάνει την αρχή του τέλους της πανδημίας. Η δρ Χατζηγιάννη ευχαρίστησε την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας για τη στήριξη που παρείχε όλο αυτό το διάστημα στο νοσοκομείο αναφοράς, καθώς και το προσωπικό του νοσοκομείου για τις θυσίες τους όλη την προηγούμενη περίοδο. Χθες πάντως, αναμένονταν να γίνουν 20 εμβολιασμοί στο προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, σύμφωνα με την κα Χατζηγιάννη.

Με τη σειρά του, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ κ. Κρίστης Λοϊζίδης μετέφερε τη χαρά του για την έναρξη των εμβολίων στην Κύπρο. «Θέλω να παροτρύνω όλους όσους έχουν ενδοιασμούς για το εμβόλιο, να μην έχουν, και να εμβολιαστούν όταν έρθει η σειρά τους, για να δούμε το φως στην άκρη του τούνελ», δήλωσε ο κ. Λοϊζίδης. Μετά τον εμβολιασμό του, είπε, αισθάνεται πολύ καλά.

Στη συνέχεια, ο δρ Χρήστος Κυπρή, ο πρώτος ιατρικός λειτουργός του νοσοκομείου αναφοράς που εμβολιάστηκε, μετέφερε τη χαρά του για το γεγονός ότι έχουμε πλέον στη διάθεσή μας, σε σύντομο χρονικό διάστημα το εμβόλιο κατά της νόσου. «Ελπίζω με τον εμβολιασμό μας να δώσουμε το σωστό μήνυμα για να ξεκινήσει κι ο κόσμος να εμβολιάζεται, να σταματήσει να ακούει τα fake news που παρουσιάζονται από κάποιους. Αντιλαμβάνομαι τις αμφιβολίες του κόσμου, είναι κάτι καινούργιο, για αυτό όμως εμβολιαστήκαμε εμείς πρώτοι δίνοντας το σωστό μήνυμα», δήλωσε ο δρ Κυπρή.

Εμβολιασμός στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Τέλος, ο νοσηλευτικός λειτουργός κ. Μάριος Πολυδώρου ευχήθηκε με τον εμβολιασμό του να είναι η αρχή και για τον ίδιο αλλά και για πολλούς άλλους να τελειώσει η πανδημία που μας ταλαιπωρεί εδώ και μήνες. «Είναι πολύ δύσκολοι οι καιροί που περάσαμε εδώ, ειδικά στην πρώτη φάση της πανδημίας με το άγνωστο που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Τώρα είμαστε πιο προετοιμασμένοι, αλλά είναι ακόμα δύσκολα τα πράγματα. Εύχομαι με αυτό το εμβόλιο να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση», είπε.

MadameLeFo
0