Dr Des Fernandes & η πολύτιμη Βιταμίνη Α

Ο Dr Des Fernandes βρέθηκε πρόσφατα στην Κύπρο με αφορμή το MasterClass που οργάνωσε η Skin Devotion. Εμείς τον «ανακρίναμε» και μας ανέλυσε live τη δύναμη της Βιταμίνης A που προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα μας.

Dr Des FernandesΟ Dr Des Fernandes έφθασε στην Κύπρο, προσκεκλημένος της Skin Devotion και μίλησε αποκλειστικά στη MadameLeFo για τις πρωτοποριακές θεραπείες που προσφέρουν τα προϊόντα του στο δέρμα μας.

Dr Des Fernandes & το CV του  

Dr Des FernandesΓια να σου τον συστήσουμε καλύτερα, θα πρέπει να σου πούμε ότι ο διεθνούς φήμης πλαστικός χειρουργός Dr Des Fernandes κατάγεται από τη Νότιο Αφρική και είναι ο δημιουργός των προϊόντων της Environ. Εκτός από τα face lifts όμως, ο Dr Des εξειδικεύτηκε στην έρευνα για την προστασία  του δέρματος από κάποιους καρκίνους. Έτσι γύρω 1978-1979 είχε δύο ασθενείς, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, πάνω κάτω στα 18, με μελάνωμα. Ωστόσο, μέχρι τα 23 τους έφυγαν από τη ζωή… Αυτό ήταν… Από κει ξεκίνησε όλη η έρευνα και οι μελέτες του για τη Βιταμίνη Α.

Dr Des Fernandes, ο λάτρης της Βιταμίνης Α

Το όραμα του Dr Des Fernandes να δημιουργήσει τα πιο αποτελεσματικά προϊόντα που μπορεί να προσφέρει η επιστήμη για την υγεία του δέρματος, τον οδήγησε στη δημιουργία της Environ® Skincare.«Ο θάνατος των δυο νεαρών ασθενών μου ήταν το έναυσμα για να αρχίσω να μελετώ τους τρόπους προστασίας του δέρματος και ειδικά από αυτή τη μορφή καρκίνου. Τότε, ανακάλυψα τη θαυματουργή βιταμίνη Α. Και μάλιστα, διαπίστωσα ότι χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία του μελανώματος από το 1959. Αυτή η ανακάλυψη όμως, είχε ξεχαστεί, γιατί ήταν… Γερμανικής έμπνευσης!

Dr Des FernandesΜετά από συνεχείς επιστημονικές μελέτες, συνειδητοποίησα ότι η Βιταμίνη Α βοηθούσε, αλλά δεν ήταν η θεραπεία για το μελάνωμα. Άρχισα να χρησιμοποιώ τη συγκεκριμένη βιταμίνη από το 1976 για τη θεραπεία των ουλών και ειδικά των ουλών της ακμής. Μετά από χρόνια μελετών, ήταν γύρω στο 1992, διαπίστωσα ότι όσους θεράπευσα από τις ουλές της ακμής, είχαν και πιο νεανικό δέρμα. Τότε είχα τα 40α γενέθλιά μου, και πήρα την μεγάλη απόφαση… Να χρησιμοποιήσω στην επιδερμίδα μου τη Βιταμίνη Α σε κρέμα προσώπου. Έφτιαξα την πρώτη κρέμα στην κουζίνα του σπιτιού μου, όμως, το δέρμα μου επειδή είναι πολύ ευαίσθητο, αντέδρασε. Εκτός αυτού δεν είχε μεγάλη διάρκεια…  Έτσι άρχισα να μελετώ τρόπους για να την ενσωματώσω την Βιταμίνη Α σε καλλυντικά, χωρίς να προκαλούν αντιδράσεις».

Η επιστήμη της ομορφιάς

Έτσι, μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’90, (ήταν το 1997), ο Dr Des καινοτόμησε. Χρησιμοποίησε πρώτος σε καλλυντικά προϊόντα τη βιταμίνη Α σε υψηλά επίπεδα ισχύος μαζί με αντιοξειδωτικά. Αρχικά, πρόσφερε τις κρέμες του στους πελάτες του που είχαν κάνει facelift. Σταδιακά πρόσεξε ότι το δέρμα τους γινόταν πιο νεανικό και φρέσκο. «Βέβαια, όσοι ήθελαν να κάνουν facelift, επειδή έμαθαν για την κρέμα μου, μου ζητούσαν την κρέμα αντί την επέμβαση. Έτσι, αποφάσισα να δημιουργήσω την Environ, για να τη διαθέτω σ’ όλο τον κόσμο». Βέβαια, όλα έγιναν με βάση το ότι τα καλλυντικά του μέλλοντος έπρεπε να περιέχουν βιταμίνη Α, βιταμίνη C και άλλα αντιοξειδωτικά. Μιλάμε για τους παράγοντες προστασίας του δέρματος από την φθορά που προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία. Παράλληλα βέβαια, προσφέρουν ανάπλαση στο φωτογηρασμένο δέρμα.

Γιατί Βιταμίνη Α;

Τα προβλήματα του δέρματος, όπως η ακμή, οι ρυτίδες, οι πανάδες, καρκίνοι του δέρματος, αλλά ακόμη και η ξηρότητα, οφείλονται στην έλλειψη της βιταμίνης Α. Και επειδή ο Dr Des ήθελε να προλαμβάνει τα συμπτώματα και να προστατεύει το δέρμα των ασθενών του, και όλου του κόσμου, ο Dr Des δημιούργησε την Environ. Και παρουσίασε τα καλλυντικά του, με αυξημένες δόσεις Βιταμίνης Α. Κι αυτό, γιατί η βιταμίνη Α είναι η βάση για την ανάπλαση του δέρματος, την αντιγήρανση και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ακμής, ακόμη και του καρκίνου του δέρματος.  Μέχρι τότε, τα προϊόντα που κυκλοφορούσαν θεωρητικά προσανατολίζονταν να «θεράπευουν» το κάθε πρόβλημα του δέρματος… Δεν προλάμβαναν το πρόβλημα.

Όπως μας εξήγησε ο ίδιος, τα προϊόντα περιποίησης δέρματος Environ υπερέχουν έναντι άλλων παρόμοιων προϊόντων, γιατί περιέχουν βιταμίνη Α σε υψηλά ποσοστά, μαζί με αντιοξειδωτικά. Σήμερα, τα καλλυντικά της Environ είναι διαδεδομένα σ’ όλο τον κόσμο. Και είναι κατάλληλα για γυναίκες και άντρες όλων των ηλικιών και για όλους τους τύπους δέρματος. Παρασκευάζονται μόνο με συστατικά ύψιστης ποιότητας: Περιέχουν φρέσκες, ενεργές βιταμίνες. Είναι υποαλλεργικά, μη φαγεσωρογόνα και δεν έχουν χρωστικές.

«Η βιταμίνη Α είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της φιλοσοφίας της Environ» ομολογεί ο Dr Des. «Βεβαίως η βιταμίνη Α χρειάζεται να αναπληρώνεται καθημερινά για να μπορεί το δέρμα να παραμένει υγιές και δυνατό. Σε συνδυασμό με άλλα θρεπτικά συστατικά, όπως τα αντιοξειδωτικά και τα πεπτίδια, η συνεχής χρήση οδηγεί σε μακροπρόθεσμα οφέλη και ορατή αναζωογόνηση», μας εξηγεί ο Dr Des.

Ωστόσο, όλες οι βιταμίνες  αποδυναμώνονται και αλλοιώνονται. Γι’ αυτό, είναι καλό να χρησιμοποιείς προϊόντα περιποίησης δέρματος με βιταμίνες της Environ, γιατί χρησιμοποιείς φρέσκα προϊόντα, σε συκευασίες που οι βιταμίνες διατηρούνται ενεργές.

Ποτέ δεν είναι αργά… 

Βέβαια, ποτέ δεν είναι αργά… Ακόμη κι αν δεν τα γνωρίζετε, μια δοκιμή θα σας πείσει… Ασφαλώς, όπως υποστηρίζει ο Dr Des, όσο το δυνατόν γρηγορότερα αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τη Βιταμίνη Α, τόσο το καλύτερο για το δέρμα σας. «Από τη στιγμή που εκθέτετε το δέρμα σας στον ήλιο, η Βιταμίνη Α είναι το Α και το Ω για την προστασία της. Γνωρίζω το νεαρότερο άτομο που χρησιμοποίησε τη Βιταμίνη Α. Και είναι 2 ημερών… Ασφαλώς, δεν την χρησιμοποίησε σε κρέμα αλλά σε συμπλήρωμα διατροφής. Και το πιο ηλικιωμένο άτομο είναι 84. Μάλιστα, αφότου χρησιμοποίησε τις κρέμες μου, το δέρμα της έγινε πιο φωτεινό, φρέσκο και δροσερό. Και επειδή ο Μεσογειακός ήλιος είναι πολύ εντονότερος απ’ οποιοδήποτε άλλο σημείο του πλανήτη, η Βιταμίνη Α είναι άκρως απαραίτητη για την προστασία του δέρματος. Θα σύστηνα λοιπόν, να την προσφέρουν οι γονείς στα παιδιά τους με συμπληρώματα διατροφής, γρήγορα, π.χ. από την ηλικία των 4-5 χρόνων. Παρατήρησα μάλιστα, ότι παιδιά 6-7 χρόνων – με γονείς που είχαν ακμή σοβαρής μορφής- όταν χρησιμοποιούν κρέμες με Βιταμίνη Α, στην εφηβεία τους δεν παρουσιάζουν ακμή. Επίσης, δεν θα πρέπει να εκτίθενται σε περιττούς κινδύνους, όπως είναι η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, γιατί συμβάλλει στην πρόωρη γήρανση του δέρματος».

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο 

Η Επιστημονική φροντίδα & το Step Up system

Με την ενηλικίωση μπορείτε να αυξήσετε τις δόσεις της Βιταμίνης Α. Κι αυτό, γιατί θα θωρακίσει το δέρμα σας από τους επιβαρυντικούς παράγοντες. Και μετά μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε εφ’ όρου ζωής. «Προσωπικά, όπως σας είπα και πιο πάνω, εγώ ξεκίνησα τη χρήση της Βιταμίνης Α όταν ήμουν 40. Αλλά ήταν πολύ αργά… Θα προτιμούσα να την είχα αρχίσει πολύ νωρίτερα, γύρω στα 20 τουλάχιστον.

Και ασφαλώς, θα τη χρησιμοποιούσα με το Step Up system, το σύστημα της Environ με σταδιακή αύξηση της δοσολογίας της βιταμίνης Α στην καθημερινή μου ρουτίνα. Έτσι, διασφαλίζεται ότι το δέρμα θα προσαρμοστεί σταδιακά και θα είχα τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να γεράσουμε όμορφοι. Γιατί, η αλήθεια είναι ότι η βιταμίνη Α  είναι πολύ ευεργετική για το δέρμα, αλλἀ πρέπει να χρησιμοποιείται σε σταδιακά αυξανόμενες δόσεις. Βεβαίως, όταν τη χρησιμοποιείτε με αυτό τον τρόπο, και για μεγαλύτερο διάστημα, τόσο το καλύτερο για το δέρμα. Θα έχετε πάντα όμορφο και υγιές δέρμα».

Κλινικές δοκιμές

Όπως μάθαμε από τον ίδιο τον Dr Des, τα προϊόντα περιποίησης δέρματος Environ δοκιμάζονται μόνο σε εθελοντές. Κάθε προϊόν δοκιμάζεται από τον ίδιο τον Dr Des Fernandes και την ομάδα του. Δοκιμάζεται όμως και από ανεξάρτητα εργαστήρια, ώστε να διασφαλίζεται ότι κάθε προϊόν είναι αποτελεσματικό και ασφαλές. Κλινικές δοκιμές πραγματοποιούνται σε πάνω από 100 εθελοντές για πάνω από 18 μήνες. Το ερευνητικό κέντρο της εταιρίας συνεργάζεται με πανεπιστήμια, προμηθευτές πρώτων υλών ανώτερης ποιότητας και ερευνητικά κέντρα σε όλο τον κόσμο. Και είναι πάντα στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων στη βιομηχανία των καλλυντικών. Για όλα αυτά, τα προϊόντα της Environ θα σου προσφέρουν όμορφο δέρμα για μια ζωή.

Τα μυστικά του Dr Des

Πως όμως, ο Dr Des Fernandes διατηρεί τόσο δροσερό και περιποιημένο δέρμα; Ο ίδιος μας αποκάλυψε την προσωπική του ιεροτελεστία, για να έχει παρά τα χρονάκια του, τέλεια επιδερμίδα.

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-star”] Καθημερινά κάνει με cosmetic roll-cit στο δέρμα του. Διαπιστωμένα, αν απλώσετε την κρέμα σας, χωρίς να έχετε κάνει cosmetic roll-cit στην καλύτερη περίπτωση μόνον 6% των δραστικών συστατικών της διεισδύουν. Με το cosmetic needling εκατονταπλασιάζεται το ποσοστό των ευεργετικών συστατικών που εισχωρούν στο δέρμα και έχουμε άριστα αποτελέσματα ανάπλασης και αντιγήρανσης. Dr Des Fernandes

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-star”] Εφαρμόζει θεραπείες με βιταμίνες Α, C, σε συνδυασμό με πεπτίδια, 1 φορά τη βδομάδα.

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-star”]Έκανε medical skin needling σχεδόν 20 φορές τα τελευταία 2 χρόνια, για να ενισχύσει την ανάπλαση του δέματος του με μηχανικό τρόπο, ενεργοποιώντας τους ινοβλάστες να απαράγουν περισσότερο κολλαγόνο και απελευθερώνοντας παράγοντες ανάπτυξης, πάντα σε συνδυασμό με βιταμίνη Α, πεπτίδια και πληθώρα αντιοξειωτικών.

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-star”] Δεν εκτίθεται σε περιττούς κινδύνους, όπως είναι η υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Και όπως παρατήρησε στην Ιαπωνία, όλοι φορούν καπέλο με μεγάλο γήσο και κρατούν ομπρέλα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-star”] Προσέχει τη διατροφή του, και την εμπλουτίζει με πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Οι βραβεύσεις 

Καινοτόμος και οραματιστής, ο Dr Des Fernandes έθεσε τις βάσεις της επιστήμης του μέλλοντος. Γι’ αυτό και βραβεύτηκε επανειλημένα. Πρώτα το 2016 πήρε το βραβείο INNOCOS της χρονιάς ως Ηγέτης στον τομέα καινοτομίας.

H Environ Skin Care διακρίθηκε ως “Top Medical Skin Care” εταιρεία στα παγκόσμια βραβεία Aesthetic Everything® Awards 2018. 

Μετά από ψηφοφορία των καταναλωτών στις ΗΠΑ για τα διεθνώς αναγνωρισμένα βραβεία Aesthetic Everything® Aesthetic & Cosmetic Medicine Awards, η Environ κέρδισε για το 2018 ακόμα μια πολύ σημαντική αναγνώριση της πρωτοπορίας και της καινοτομίας των προϊόντων της φωτίζονταςτoν ουρανό της διάσημης πλατεία  Times Square με τη νίκη του ονόματος της!
To 2019 ξεχωρίζει και λαμβάνει μια ακόμα διάκριση ως ‘Top Medical Skin Care’ στα ίδια παγκόσμια βραβεία Aesthetic Everything® Awards 2019. H Timesquare φωτίστηκε και πάλι με το logo της Environ αποδεικνύοντας ξανά ότι αποτελεί πρωτοπόρος στην φροντίδα του δέρματος.

More info

Τα προϊόντα της Environ Skin Care θα τα βρεις σε επαγγελματίες αισθητικούς και ινστιτούτα σε όλη την Κύπρο.  

Μάθετε περισσότερα για την Environ κάνοντας κλικ στο www.environskincare.gr 

Επίσης, αναζήτησε τη SkinDevotion Κύπρου στα social media 

https://www.facebook.com/skindevotioncy/

https://www.instagram.com/skindevotionltd/

MadameLeFo