Δρ. Άγγελος Καρατζιάς: Plastic is Fantastic

Ο Δρ. Άγγελος Καρατζιάς, καταρτισμένος πλαστικός χειρουργός αισθητικής και αποκατάστασης, μιλά αποκλειστικά στην Madame Lefo αποκαλύπτοντας όλα τα νέα γύρω από τον κόσμο της πλαστικής χειρουργικής, ενώ μιλά και για την καινοτόμα μέθοδο λιποαναρρόφησης Vaser 3D Lipo, αλλά και την επαναστατική, ελάχιστα παρεμβατική μέθοδο σύσφιξης Renuvion.

Απ’ ότι μάθαμε, ασχολείστε με μια νέα, επαναστατική τεχνική, το Renuvion. Ακούσαμε ότι κάνει θαύματα τόσο στο πρόσωπο, όσο και στο σώμα. Εξηγήστε μας περί τίνος πρόκειται;
Το Renuvion ή αλλιώς, J-Plasma, είναι μια νέα επαναστατική μέθοδος που έχει σκοπό να αντιμετωπίσει την χαλάρωση του δέρματος στο πρόσωπο και στο σώμα. Η συγκεκριμένη τεχνική χρησιμοποιείται συχνά συμπληρωματικά αμέσως μετά τη λιπογλυπτική με το Vaser 3D Lipo. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι αποτελεί μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία, η οποία συσφίγγει και αναζωογονεί το χαλαρό δέρμα χωρίς να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του. Αποτέλεσμα αυτού είναι να αποφύγει ο ασθενής περιττές τομές και ο χρόνος αποθεραπείας να είναι ελάχιστος!

Σε ποια σημεία μπορεί να εφαρμοστεί;
To Renuvion εφαρμόζεται:

▪ Στα μπράτσα
▪ Στην κοιλιά
▪ Στο στήθος
▪ Στους μηρούς και τους προσαγωγούς
▪ Στα γόνατα
▪ Στους γλουτούς
▪ Στο πρόσωπο και το λαιμό.

Σε ποιους απευθύνεται το Renuvion;
Απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες, σε άτομα που θέλουν να καταπολεμήσουν τη χαλάρωση που έχει δημιουργηθεί στο σώμα τους από διάφορους παράγοντες όπως γήρανση, αυξομείωση σωματικού βάρους, εγκυμοσύνη ή μετά από παρέμβαση συμβατικής λιποαναρρόφησης. Ο συνδυασμός Vaser 3D Lipo και του Renuvion αποτελεί το ιδανικό σενάριο, συμβάλλοντας στην καλύτερη δυνατή εικόνα προσώπου και σώματος.

Τα αποτελέσματα του Renuvion είναι μόνιμα;
Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι μόνιμα φτάνει ο ασθενής να διατηρήσει σταθερή τη φυσική του κατάσταση. Πρέπει να τονίσουμε ότι μετά από την εφαρμογή του Renuvion θα πρέπει να ακολουθήσουμε ένα σωστό τρόπο ζωής εντάσσοντας την άσκηση στην καθημερινότητα μας.

Δρ. Άγγελος Καρατζιάς & το Vaser 3D Lipo

 

Όσο αφορά το σώμα, τι άλλο έχετε να μας προτείνετε; Η πολυσυζητημένη μέθοδος λιποαναρρόφησης Vaser 3D Lipo έχει έρθει στην Κύπρο εδώ και αρκετούς μήνες. Τι ακριβώς προσφέρει αυτή η θεραπεία;
Το μηχάνημα λιποαναρρόφησης Vaser 3D Lipo αντιμετωπίζει οριστικά το τοπικό πάχος. Το Vaser 3D Lipo είναι ό,τι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η πλαστική χειρουργική στον τομέα της ελάχιστα επεμβατικής λιποαναρρόφησης. Βασίζεται στη δύναμη των υπερήχων, γεγονός που κάνει την όλη διαδικασία εξαιρετικά απλή και εντυπωσιακά αποτελεσματική. Η εν λόγω μέθοδος δίνει την δυνατότητα στον πλαστικό χειρουργό να κάνει πολύ λεπτούς χειρισμούς, ώστε να είναι σε θέση να σμιλεύει τους μύες της κοιλιάς ή τις γραμμώσεις των μυών στο επιθυμητό σημείο. Δεν αφήνει σημάδια και είναι μια πιο αποτελεσματική μέθοδος λιποαναρρόφησης σε σύγκριση με άλλες.

Αυτές οι δύο θεραπείες είναι ιδανικές τόσο για γυναίκες όσο και για άντρες;
Βεβαίως. Το Vaser και το Renuvion μπορούν να εφαρμοστούν σε κάθε άντρα και γυναίκα που θέλει να βελτιώσει το σώμα ή το πρόσωπο λόγω τοπικού πάχους ή χαλάρωσης.

Μετά από μία τέτοια επέμβαση σε πόσο χρόνο μπορεί ο ασθενής να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς ζωής;
Πάντα εξαρτάται από το μέγεθος της παρέμβασης στην οποία θα υποβληθεί ο ασθενής. Αν πρόκειται για μεγάλες ή πολλαπλές περιοχές τότε το χρονικό πλαίσιο κυμαίνεται συνήθως από 4 έως 10 ημέρες. Εάν πρόκειται για μια μικρότερης εμβέλειας θεραπεία, εννοείται ότι ο χρόνος αποθεραπείας θα είναι ελάχιστος, συνήθως 2-3 μέρες είναι αρκετές.

Εκτός αυτών των δυο επεμβάσεων, ποιες άλλες σύγχρονες μεθόδους συστήνετε για την βελτίωση της εμφάνισης του προσώπου;
Το πρόσωπο αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα σημεία για βελτίωση και αναζωογόνηση. Η τεχνολογία τα τελευταία χρόνια έχει κάνει θαύματα με την πρόοδο της και αποτέλεσμα αυτής της προόδου είναι η ανακάλυψη νέων σύγχρονων μεθόδων βελτίωσης της εικόνας μας. Ένα παράδειγμα αποτελεί και η μέθοδος σύσφιξης με τη χρήση των Υψηλής Έντασης Εστιασμένων Υπερήχων ή αλλιώς High Intensity Focused Ultrasound (HIFU) η οποία χωρίς να είναι παρεμβατική μπορεί να δώσει θεαματικά αποτελέσματα. Πρακτικά συσφίγγει τις εσωτερικές στιβάδες του δέρματος με την χρήση των τρισδιάστατων υπερηχητικών κυμάτων στο ιατρείο μέσα σε 20 λεπτά χωρίς την ανάγκη για αποθεραπεία και τραυματισμό του δέρματος.

Για την βελτίωση της εμφάνισης του σώματος τι άλλο νεότερο μπορείτε να μας προτείνετε;
Εκτός από το HIFU που ανέφερα πιο πάνω και μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί και στο σώμα μια μέθοδος που φαίνεται να κερδίζει έδαφος λόγω της απλότητας και αποτελεσματικότητας της είναι η διέγερση των μυών με υψηλής έντασης εστιασμένη ηλεκτρομαγνητική διέγερση. Εξειδικευμένα μηχανήματα χωρίς να έρχονται καν σε επαφή με τον ασθενή μπορούν να διεγείρουν με μεγάλη συχνότητα και ένταση συγκεκριμένους μύες με αποτέλεσμα να τους σχηματίσουν καλύτερα και να δώσουν τη γράμμωση που δεν θα μπορούσαμε ποτέ να πετύχουμε χρησιμοποιώντας συμβατικά μέσα. Τα μηχανήματα αυτά ξεκίνησαν να χρησιμοποιούνται στην Ευρώπη και Αμερική, σύντομα θα τα δούμε και στην Κύπρο.

Πως μπορεί κάποιος να αποκτήσει το σώμα των ονείρων του;
Μακάρι να υπήρχε μια απλή απάντηση σε αυτό το ερώτημα και μια ακόμα πιο απλή λύση! (Γέλια). Αξίζει ωστόσο να αναφέρουμε ότι η ελάχιστα παρεμβατική λιποαναρρόφηση Vaser 3D Lipo μπορεί να είναι σύμμαχός στην προσπάθειά μας να βελτιώσουμε το σώμα μας, αφού έχει την δυνατότητα να αφαιρεί το λίπος χωρίς να προκαλεί τραύματα στους ιστούς, δημιουργώντας παράλληλα κοιλιακούς και δίνοντας την αίσθηση του μυώδες αθλητικού σώματος. Με την αφαίρεση του λίπους, δημιουργούμε γραμμώσεις και σύσφιξη, όχι μόνο στην κοιλιακή χώρα, αλλά και σε περισσότερα σημεία του σώματος. H συγκεκριμένη μέθοδος μάλιστα, η οποία συνδυάζεται με το Renuvion προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα. Στόχος είναι η καλύτερη δυνατή εικόνα προσώπου και σώματος.

Η εμπειρία σας τί λέει, ποιοι ασχολούνται περισσότερο με την εμφάνισή τους, οι γυναίκες ή οι άντρες;
Ανέκαθεν το γυναικείο φύλο αναζητούσε περισσότερο τη βελτίωση και γενικά την αλλαγή προς το καλύτερο σε σχέση με τους άνδρες. Παρόλα αυτά φυσικά η αλλαγή στην αναλογία φύλου των ενδιαφερομένων είναι αισθητή, με τους άνδρες να αρχίζουν να δείχνουν τεράστιο ενδιαφέρον επίσης. Ειδικότερα για το σώμα και συγκεκριμένα για την περιοχή της κοιλιάς οι άνδρες επιδεικνύουν έντονη ανησυχία με την πρώτη εμφάνιση του τοπικού πάχους και στα πρώτα σημάδια απώλειας της γράμμωσης ή της νεανικής όψης του σώματός τους. Οι γυναίκες συνήθως πρώτα ανησυχούν και θέλουν να βελτιώσουν τα σημάδια γήρανσης του προσώπου τους όπως τα μάτια και το λαιμό, ακολουθεί το σώμα και κυριότερα οι γλουτοί και μηροί.

Εν τέλει, ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς επεμβάσεις που επιλέγουν όσοι/όσες έχουν έντονο εργασιακό πρόγραμμα;
Οι ρυθμοί της καθημερινότητας απαιτούν από όλους μας να δουλεύουμε πολλές ώρες της ημέρας και συχνά χωρίς διακοπή. Συνήθως όμως ένα Σαββατοκύριακο είναι αρκετό για πολλούς ώστε να υποβληθούν στην παρέμβαση που ενδιαφέρονται και να επιστρέψουν τη νέα εβδομάδα στη δουλειά τους. Οι συνηθέστερες παρεμβάσεις σε άτομα με δύσκολο εργασιακό πρόγραμμα είναι η λιπογλυπτική με το Vaser 3D Lipo σε μικρές περιοχές και το mini lifting προσώπου. Οι δυο αυτές παρεμβάσεις συνδυάζουν το άμεσο αποτέλεσμα και τη γρήγορη ανάρρωση με άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα.

 

More info

Ο Δρ. Άγγελος Καρατζιάς είναι πλαστικός χειρουργός αισθητικής και αποκατάστασης στο Αρεταίειο Νοσοκομείο. Περισσότερες πληροφορίες για τον Δρ. Άγγελο Καρατζιά θα βρείτε στο τηλέφωνο (+357) 22 020721 και στις  ιστοσελίδες:

https://www.drkaratzias.com

https://vasercy.com 

https://renuvionbydrkaratzias.com                

Facebook 

www.facebook.com/drkaratzias/

https://www.facebook.com/renuvionbydrkaratzias

https://www.facebook.com/vaser3dlipo/

Instagram 

https://www.instagram.com/drangeloskaratzias

https://www.instagram.com/renuvion_cyprus/ 

https://www.instagram.com/vaser3dlipocyprus/

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
0