Διατήρησε τα καλλυντικά σου πάντα φρέσκα

Διατήρησε τα καλλυντικά σου πάντα φρέσκα… Ναι, αλλά πώς; Άρχισε να scrollάρεις και θα βρεις ό λες τις χρήσιμες και συμβουλές που πρέπει να έχεις πάντα πληροφορίες για την «υγεία» τους.

καλλυντικά

Ποιά γυναίκα δεν θέλει να αρέσει, να είναι όμορφη και περιποιημένη, ώστε να νιώθεις πρώτα απ’ όλα η ίδια καλά, μετά να αρέσει στο σύντροφό της και τέλος να τραβάει όλα τα βλέμματα πάνω της. Απαραίτητη προϋπόθεση εκτός από την καλή διάθεση για να ασχοληθείς με το μακιγιάζ σου, είναι τα κατάλληλα καλλυντικά καλής ποιότητας που θα φροντίζεις να διατηρείς πάντα σε καλή κατάσταση! Βέβαια, για να είναι πάντα «φρέσκα» και αποτελεσματικά θα πρέπει να μάθεις τον τρόπο που θα διατηρήσεις σωστά. Κάνε scroll και θα βρεις όλες τις απαραίτητες συμβουλές που συγκεντρώσαμε για να σε βοηθήσουμε. 

Πώς τα καλλυντικά σου θα παραμείνουν ασφαλή;

Κάποια προϊόντα μένουν φρέσκα και ασφαλή περισσότερο από κάποια άλλα, και αυτό εξαρτάται τόσο από τον τύπο του όσο και από τον τρόπο που το χρήμα και το αποθηκεύει. Εδώ θα βρείτε μερικές συμβουλές για να είναι τα προϊόντα που έχετε πάντα φρέσκα και … ετοιμοπόλεμα!

 • Πρώτα απ’ προσπάθησε να μην έχεις όλα τα όλα τα δάχτυλά σου για να πάρεις το make up σου από το βαζάκι για να το εφαρμόσεις. Αυτός δεν είναι και ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος χρήσης του προϊόντος. Και αν θα το κάνεις, θα το κάνεις μόνον αφού πλύνεις τα χέρια σου.

 • Με τα δάχτυλά σου μπορείς να κάνεις διορθωτικές κινήσεις αφού έχεις εφαρμόσει το make up σου με το ειδικό σφουγγαράκι ή το ειδικό πινέλο. Σημείωσε, ότι τα δάχτυλά σου δεν πρέπει να έρθουν σε επαφή με το προϊόν στη συσκευασία του και να μεταφέρουν διάφορους μικροοργανισμούς που θα καταστήσουν ακατάλληλο σε σύντομο χρονικό διάστημα.  
 • Μετά από τη χρήση κάθε προϊόντος που πρέπει να κλείνει καλά τη συσκευασία του, ώστε να μην παίρνει αέρα και φως με αποτέλεσμα να ξεραίνεται, να αλλοιώνεται και γενικότερα να καταστρέφεται ακόμη και το χρώμα του προϊόντος.

Βλάπτει σοβαρά την «υγεία» τους!

Πρέπει να θυμάστε ότι ορισμένα καλλυντικά έχουν ιδιαίτερες προϋποθέσεις στη φύλαξή τους. Γι’ αυτό πρόσεξε…

καλλυντικά

 • Η ζέστη επηρεάζει σοβαρά τα καλλυντικά, καθώς και οι ακραίες αλλαγές της θερμοκρασίας. Το ιδανικότερο περιβάλλον φύλαξης είναι σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαφρώς πιο δροσερό.
 • Βασική προϋπόθεση είναι να διατηρείς πεντακάθαρα τα σφουγγαράκια, μπουρτσάκια και πινέλα που έχεις στο μακιγιάζ.
 • Αν κάποιο προϊόν σου μυρίζει περίεργα ή έχει αλλάξει η υφή του και η όψη του, είναι καλύτερο να το πετάξεις γιατί μπορεί να δημιουργήσεις δερματολογικό πρόβλημα.

καλλυντικά

 • Τα ξηρά ή σε μορφή πούδρας καλλυντικά όπως η σκιά ματιών, διαρκούν περισσότερο από τα προϊόντα σε ρευστή μορφή όπως ένα υγρό μακιγιάζ.

Για τα μάτια σου… μόνον!

Επειδή η περιοχή των ματιών και τα μάτια είναι εξαιρετικά ευαίσθητα σημεία, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα πιο βασικά προϊόντα που αναζητάτε για το μακιγιάζ σας.

καλλυντικά

 • Η μάσκαρα δεν χρειάζεται να αλλάζει τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο. Καθώς το προϊόν είναι υγρό, η συσκευασία σκοτεινή και το περιβάλλον μέσα σε αυτή τη θερμό, το βουρτσάκι με το οποίο εφαρμόζει τη μάσκαρα έρχεται πολύ συχνά σε επαφή με τον αέρα και μετά με τις βλεφαρίδες, είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθούν βακτηρίδια που μπορούν να προκαλέσουν μολύνσεις στα μάτια.Γι’ αυτή τη συχνή αλλαγή στη μάσκαρα, μη τη δανείζεις ποτέ, αλλά ούτε κι εσύ να δανείζεσαι της φίλης σου.
 • Μερικές φορές η μύτη ενός μολυβιού για τα χείλη (το lip liner δηλαδή) γίνεται άσπρη, όταν αυτό έχει να χρησιμοποιήσει καιρό ή είχε αποθηκευτεί χωρίς το καπάκι του. Αν το μολύβι δεν έχει γίνει πολύ σκληρό, μπορεί να το χρησιμοποιήσεις αφόβα αν το ξύσεις με μια ξύστρα.

Yπάρχουν και deadlines για τα καλλυντικά σου

καλλυντικά

έχει διάρκεια ζωής τα καλλυντικά; Φυσικά, κι αν τη γνωρίζεις, μπορεί να μεγιστοποιήσεις τις ευεργετικές τους υπηρεσίες. Τα περισσότερα καλλυντικά πλέον αναγράφουν την ημερομηνία λήξης τους και αυτό για να αποφεύγονται τυχόν αλλεργίες και άλλα δερματικά προβλήματα.Αν πάλι σε από αυτά που δεν γράφεις, για τη σωστή φροντίδα της επιδερμίδας σου, καλό θα ήταν να γνωρίζεις τη διάρκεια της ζωής τους.

 • Το κονσίλερ μπορεί να το κρατήσεις μέχρι 1 χρόνο. Μετά είναι ώρα να πάρεις καινούριο.

 • Η διάρκεια ζωής για το μολύβι ματιών είναι τα 2 χρόνια.Παρόλα αυτά για να μην ξεραθεί και σε γρατσουνίσει κατά την εφαρμογή του, πρέπει να το ξύνεις τακτικά και να καθαρίζει τη μύτη του.
 • Το φον ντε τεν μπορεί να κρατήσει 1 χρόνο, αν η βάση του είναι το νερό, ενώ αν η βάση του είναι το λάδι μπορεί να κρατήσει μέχρι 18 μήνες.

καλλυντικά

 • Η πούδρα κρατάει 2 χρόνια.Φυσικά αν συνειδητοποιήσεις ότι παρά τις προσπάθειές σου το προϊόν δεν απλώνεται καλά ή δεν εφαρμόζει σωστά στο σφουγγάρι μην το χρησιμοποιήσεις ξανά.
 • Το κραγιόν επίσης κρατάει 2 χρόνια, αν φυλάσσεται μακριά από τον ήλιο σε δροσερό μέρος.
 • Τα βερνίκια νυχιών κρατάνε μέχρι 1 χρόνο, ανάλογα με την ποιότητά τους.Σημαντικό επίσης είναι να μην τα αραιώνει με ασετόν γιατί έτσι χαλάει η σύστασή τους και σταδιακά καταστρέφονται.
 • Η μάσκαρα έχει διάρκεια ζωής 3-6 μήνες. Στη συνέχεια ξεραίνεται και κατά την εφαρμογή της σαν “κόμποι” που κάνουν τις βλεφαρίδες να κολλάνε μεταξύ τους και το αποτέλεσμα να μην μοιάζει φυσικό. Χρησιμοποίησε αδιάβροχες μάσκαρα μόνο το καλοκαίρι όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν- καθώς η σύστασή τους είναι πιο δυνατή και αφαιρείται πιο δύσκολα. Η συνεχής εφαρμογή της επιβαρύνει την τρίχα, ενώ η αφαίρεση της πρέπει να γίνεται με ειδικά προϊόντα.
 • Το μολύβι χειλιών κρατάει 2 χρόνια. Πρέπει να το ξύνεις τακτικά έτσι ώστε να μην ξεραίνεται και η εφαρμογή του να γίνεται χωρίς καμία δυσκολία.

καλλυντικά

 • Η σκιά μπορεί να κρατήσει μέχρι 2 χρόνια.Αν ενδιάμεσα δεις ότι εμφανίζεται μία γυαλιστερή επιφάνεια, μπορεί να τις ξύσεις μέχρι να συναντήσεις την επόμενη στρώση. Αυτό γίνεται γιατί με το πινέλο μεταφέρεται η λιπαρότητα του προσώπου στη σκιά και σταδιακά συσσωρεύονται τα έλαια στην επιφάνεια της σκιάς.
 • Το ρούζ σε μορφή σκόνης καθώς και η πούδρα διαρκούν μέχρι 2 χρόνια. Λίγο μετά στεγνώνουν και χαλάει η υφή τους με αποτέλεσμα να είναι πιο δύσκολη η εφαρμογή.

 • Τα αρώματα διαρκούν γύρω στα 2 χρόνια, γιατί τα συντηρούν το οινόπνευμα που περιέχουν. Όταν αρχίζει να μυρίζει πολύ δυνατά το οινόπνευμα αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσεις να το χρησιμοποιείς. Θα παρατείνεις τη ζωή τους αν τα διατηρείς μακριά από τον ήλιο ή σε δροσερό μέρος (π.χ. ψυγείο).

Πως θα κάνεις οικονομία με τα καλλυντικά σου

Για να εξοικονομήσετε κάποια χρήματα, μπορείτε να αποφύγετε την αγορά κάποιων προϊόντων χρησιμοποιώντας παλιά είδη μακιγιάζ που έχουν τον κύκλο της ζωής τους.

καλλυντικά

 • Τα ειδικά σφουγγαράκια για την εφαρμογή του μέικ απ και της πούδρας.Οι make up artists υποστηρίζουν ότι τα δάχτυλα είναι τα καλύτερα εργαλεία.
 • Eyeliner, μολύβι φρυδιών και σκιά ματιών. Ένα από αυτά τα προϊόντα μπορούν εύκολα να αντικαταστήσουν τα υπόλοιπα. Για παράδειγμα, μπορείς να απλώσεις σκιά στα φρύδια σου με το ειδικό πινελάκι. Μπορείς επίσης να μετατρέψεις τη σκιά σε eyeliner βρέχοντας το πινελάκι και απλώνοντάς την κατά το μήκος του βλεφάρου σου. Αντί για σκιά μπορείς να γεμίσεις το πάνω βλέφαρο με τα μολύβι ματιών.

 • Χτενάκι για τα φρύδια ή τις βλεφαρίδες. Θα πάρεις μια παλιά μάσκαρα, θα πλύνεις καλά το μπουρτσάκι της με ζεστό νερό και σαπούνι. Και μετά από τις γνώσεις για να διατηρήσεις καλοχτενισμένα τα φρύδια και να διαχωρίσεις τις βλεφαρίδες σου.

Ακολούθησε τις πιο πάνω συμβουλές και θα έχεις πάντα υγιή καλλυντικά για να γίνεσαι ομορφότερη.

Με ποιο πινέλο;

H τέχνη θέλει πνευση, αλλά θέλει και σωστά έμ εργαλεία. Κι επειδή το μακιγιάζ είναι μια μορφή τέχνης, επίλεξε με προσοχή και χρησιμοποίησε σωστά το κατάλληλο πινέλο.

 • Το πινέλο για την πούδρα είναι χαρακτηριστικό: μεγάλο με πλούσιο και πυκνό τρίχωμα.
 • Το πινέλο της σκιάς έχει πλατύ τρίχωμα και σχετικά επίπεδο σχήμα. Και φυσικά είναι καλύτερο για να κάνεις τη γωνία με τη σκιά στο εξωτερικό μέρος του βλεφάρου.

 • Για τα χείλη υπάρχουν 2 είδη πινέλων. Το ένα είναι πολύ λεπτό με σταθερή και σκληρή τρίχα, με το οποίο κάνεις και το περίγραμμα. Υπάρχει όμως κι ένα πιο φαρδύ με πιο μαλακή τρίχα για να απλώνεις το κραγιόν στη χείλη σου.
 • Μια φορά την εβδομάδα καθάριζε τα πινέλα σου με ζεστό νερό και υγρό, απαλό σαπούνι. Ξέβγαλε καλά, ώστε να απομακρύνεις κάθε ίχνος προϊόντος μακιγιάζ, αλλά και σαπουνιού από τις τρίχες τους.

Φωτογραφίες: Αρχείο @canva.com

 

 

 

 

MadameLeFo
0