CTY: Περισσότερες υποτροφίες για τους μαθητές/τριες της Κύπρου

Περισσότερες υποτροφίες και νέα προγράμματα για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Κύπρου από την Β΄ Δημοτικού έως και την Γ΄ Γυμνασίου ανακοινώθηκαν από το Κέντρο για Ταλαντούχα Παιδιά / Center for Talented Youth (CTYGreece του Κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη. Μάθε περισσότερα πιο κάτω… 

Την ευκαιρία να καλλιεργήσουν στο έπακρο το δυναμικό τους προσφέρει και φέτος το Κέντρο για Ταλαντούχα Παιδιά / CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια στα ταλαντούχα παιδιά της Κύπρου. Απλώς, θα πρέπει να προλάβετε να κάνετε την εγγραφή του παιδιού σας έως τις 11/11.

Πάντως, από το 2013, το CTY Greece σχεδιάζει καινοτόμα και διαδραστικά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά με ιδιαίτερες ακαδημαϊκές και αντιληπτικές δεξιότητες, βάθος και εύρος σκέψης, και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση. Τα προγράμματα του Κέντρου είναι: Online Σύγχρονης Διδασκαλίας, Online Ασύγχρονης Διδασκαλίας, Σαββατοκύριακου, και Θερινά που υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

Το CTY Greece/ Κέντρο για Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013 με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Το Κέντρο τελεί υπό την αιγίδα του του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, και είναι μέλος του European Council of High Ability (ECHA). Σύμβουλος προγράμματος είναι το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Το CTY Greece υποστηρίζεται στην Κύπρο από τη Lidl Κύπρου. Χορηγός αερομεταφορών είναι η εταιρία Aegean Airlines.

Εξετάσεις στη Λευκωσία και την Λεμεσό στις 14 Νοεμβρίου 

Προκειμένου να συμμετέχει ένας μαθητής ή μία μαθήτρια στα προγράμματα του Center for Talented Youth, πρέπει να λάβει μέρος σε ειδικά σχεδιασμένες εξετάσεις από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Οι εξετάσεις προσφέρονται στα ελληνικά ή στα αγγλικά, δεν χρειάζονται προετοιμασία και απευθύνονται σε μαθητές/τριες από Β’ Δημοτικού έως και Γ’ Γυμνασίου.

Στην Κύπρο οι εξετάσεις φέτος θα διεξαχθούν στη Λευκωσία και τη Λεμεσό, το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2021Οι εγγραφές, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, γίνονται έως τις 11 Νοεμβρίου 2021 μέσω της ιστοσελίδας https://www.cty-greece.gr/el/exams. Οδηγίες για τις εξετάσεις καθώς και για τον τόπο και την ώρα διεξαγωγής τους θα δοθούν μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών.

To CTY Greece έχει εξασφαλίσει από τους υποστηρικτές του συγκεκριμένους χρηματικούς πόρους που αντιστοιχούν σε σημαντικό αριθμό υποτροφιών για τα θερινά προγράμματα με βάση την απόδοση στις εξετάσεις και οικονομικά κριτήρια.

Η Lidl Κύπρου, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, στηρίζει για έβδομη συνεχόμενη χρονιά το CTY Greece προσφέροντας υποτροφίες συνολικής αξίας 40.000 ευρώ που θα καλύψουν το κόστος συμμετοχής 20 τουλάχιστον μαθητών από την Κύπρο για τα θερινά προγράμματα του CTY Greece.

  • Από το 2013 μέχρι σήμερα 800 μαθητές/τριες από την Κύπρο (μαζί με τους φετινούς εγγεγραμμένους) έχουν συμμετάσχει στις εξετάσεις του CTY Greece.
  • Οι επιτυχόντες μαθητές & μαθήτριες από την Κύπρο έχουν παρακολουθήσει 182 online και διά ζώσης προγράμματα (Σαββατοκύριακου και Θερινά στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα).
  • Από το 2016 η Lidl Κύπρου έχει χορηγήσει 89 υποτροφίες.

More info

Για τη δήλωση συμμετοχής στις εξετάσεις και πληροφορίες για τα προγράμματα, τις ημερομηνίες των εξετάσεων και τα τεστ αξιολόγησης επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: http://www.cty-greece.gr

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να επικοινωνείτε απευθείας με το CTY Greece:

Τηλ.: +30 2310 332625,  +30 2310398253., email: cty@anatolia.edu.gr 

Τα μαθήματα του CTY Greece

Από τις Θετικές Επιστήμες προσφέρονται μαθήματα όπως Κρυπτολογία, Θεωρία Παιγνίων, Βιοϊατρικές Επιστήμες, Εγκληματολογία, Αρχές Σχεδίασης για Μηχανικούς, Γενετική, Η Μαγεία της Μαθηματικής Σκέψης, Εισαγωγή στη Ρομποτική και τα Συστήματα Αυτόματου Ελέγχου, Νανοτεχνολογία: Μικρόκοσμοι Εν Δράσει!

Από τον χώρο των Ανθρωπιστικών Επιστημών προσφέρονται μαθήματα όπως, Ο Κόσμος των Οικονομικών και της Επιχειρηματικότητας, Ηνωμένα Έθνη και Γεωγραφία: Άλλαξε τον Κόσμο, Ποίηση, Πεζογραφία & Γλώσσα: Μια Συγγραφική Ματιά, Θεμελιώδεις Αρχές Ψυχολογίας, Διεθνείς Σχέσεις, ενώ τα μαθήματα  της Διατροφής και του Κινηματογράφου συνδυάζουν περισσότερα από ένα επιστημονικά πεδία.

Ορισμένα από τα νέα μαθήματα του CTY Greece είναι: Video Game Design, Επιδημιολογία, Ιατρική Στατιστική, Βιοϊατρική Τεχνολογία, Περί Ανέμων και Υδάτων: Η Επιστήμη του Καιρού, Η Ακαδημία Υπερηρώων, η Ψυχολογία των Ανθρωπίνων Σχέσεων.

MadameLeFo
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop