CTY: Ένας συναρπαστικός κόσμος μάθησης

CTY: Αυτός είναι ένας συναρπαστικός κόσμος μάθησης… Εδώ τα “αστέριαα” λάμπουν περισσότερο… Γι’ αυτό και τώρα διοργανώνονται Ανοιχτές Ημέρες Γνωριμίας για τους ενδιαφερόμενους μαθητές από την Κύπρο… Που σημαίνει ότι τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μαθήματα του Κέντρου για Ταλαντούχα Παιδιά /Center for Talented Youth (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια, στη Θεσσαλονίκη… Πότε; Κάνε scroll και θα μάθεις όλες τις σχετικές λεπτομέρειες. 

Χθες ανακοινώθηκαν -σε ειδική εκδήλωση στην Lidl Food Academy στην Λευκωσία- οι Ανοιχτές Ημέρες Γνωριμίας των μαθητών με τα μαθήματα του CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια… Που πάει να πει, ότι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα συναρπαστικό κόσμο γνώσης οι μαθητές/τριες της Κύπρου, από Γ΄ Δημοτικού έως Γ΄ Γυμνασίου, μέσα από τις δωρεάν και ανοιχτές Ημέρες Γνωριμίας με τα μαθήματα του Κέντρου για Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth (CTY) Greece.

Τις δράσεις του CTY Greece στην Κύπρο παρουσίασε η Δρ Γεωργία Τσουλφά, Διευθύντρια του Κέντρου για Ταλαντούχα Παιδιά / Center for Talented Youth Greece του Κολλεγίου Ανατόλια.

Η πρώτη Ημέρα Γνωριμίας θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία, το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021, στις 10 π.μ., στην Αγγλική Σχολή Λευκωσίας, και θα ακολουθήσει μία δεύτερη στην Πάφο, την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021, στις 10 π.μ., στο Neapolis University. Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις υλοποιούνται με την υποστήριξη της Lidl Κύπρου.

Το CTY Greece/ Κέντρο για Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013 με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, τελεί υπό την αιγίδα του του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και είναι μέλος του European Council of High Ability (ECHA). Σύμβουλος προγράμματος είναι το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Το CTY Greece υποστηρίζεται στην Κύπρο από τη Lidl Κύπρου. Χορηγός αερομεταφορών είναι η εταιρία Aegean Airlines.

Από το 2013, το CTY Greece σχεδιάζει καινοτόμα και διαδραστικά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά που έχουν ιδιαίτερες ακαδημαϊκές και αντιληπτικές δεξιότητες, βάθος και εύρος σκέψης, και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση. Τα προγράμματα του Κέντρου είναι: Online Σύγχρονης Διδασκαλίας, Online Ασύγχρονης Διδασκαλίας, Σαββατοκύριακου, και Θερινά που υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

CTY Greece & η «Ημέρα Γνωριμίας» στη Λευκωσία και την Πάφο

Στην «Ημέρα Γνωριμίας» στη Λευκωσία και την Πάφο, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μια γεύση από τα μαθήματα που προσφέρονται στο CTY Greece και να εξερευνήσουν τον συναρπαστικό κόσμο απόκτησης γνώσης μέσα από πρωτότυπες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και νέες εμπειρίες μάθησης. Οι μαθητές θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν ένα από τέσσερα μαθήματα:

♥ «Αριθμοί από το μηδέν ως το άπειρο» (στα ελληνικά) για μαθητές της Γ΄ και της Δ΄ Δημοτικού.

♥ «Η Μαγεία της Μαθηματικής Σκέψης» (στα ελληνικά) για μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ Δημοτικού

♥ «Game Theory» και «The Psychology of Social Interactions» (στα αγγλικά) για τους μαθητές από Α΄ Γυμνασίου έως και Γ΄ Γυμνασίου

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και δωρεάν σε όλους τους μαθητές/τριες, ανεξαρτήτως αν έχουν λάβει μέρος στις εξετάσεις του CTY Greece ή όχι, και αποτελεί ιδανική ευκαιρία για να γνωρίσει ένας μαθητής τον τρόπο μάθησης στο ξεχωριστό αυτό πρόγραμμα.  Για τη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ηλεκτρονική δήλωση στο https://bit.ly/cty_cyprus_fall21

Στην Πάφο θα προσφερθεί επίσης δωρεάν επιμορφωτικό εργαστήριο για μαθηματικούς σε συνεργασία με την Επιθεώρηση των Μαθηματικών Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης (Κυριακή 7 Νοεμβρίου).

Υποτροφίες και εξετάσεις για τους μαθητές/τριες της Κύπρου

Προκειμένου να συμμετέχει ένας μαθητής στα προγράμματα του Center for Talented Youth, πρέπει να λάβει μέρος σε ειδικά σχεδιασμένες εξετάσεις από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Οι εξετάσεις προσφέρονται στα ελληνικά ή στα αγγλικά, δεν χρειάζονται προετοιμασία και απευθύνονται σε μαθητές/τριες από Β’ Δημοτικού έως και Γ’ Γυμνασίου.

Στην Κύπρο οι εξετάσεις φέτος θα διεξαχθούν στη Λευκωσία και τη Λεμεσό, το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2021. Οι εγγραφές γίνονται έως τις 11 Νοεμβρίου 2021 μέσω της ιστοσελίδας https://www.cty-greece.gr/el/exams. Οδηγίες για τις εξετάσεις καθώς και για τον τόπο και την ώρα διεξαγωγής τους θα δοθούν μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών.

To CTY Greece έχει εξασφαλίσει από τους υποστηρικτές του συγκεκριμένους χρηματικούς πόρους που αντιστοιχούν σε σημαντικό αριθμό υποτροφιών για τα θερινά προγράμματα με βάση την απόδοση στις εξετάσεις του CTY Greece και τα οικονομικά κριτήρια.

Όπως ανέφερε η κα Φωτεινή Παλληκαρίδου, Team Manager of Corporate Communications της Lidl Κύπρου, η Lidl Κύπρου στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, στηρίζει για έβδομη συνεχόμενη χρονιά το CTY Greece προσφέροντας υποτροφίες συνολικής αξίας 40.000 ευρώ που θα καλύψουν το κόστος συμμετοχής 20 τουλάχιστον μαθητών από την Κύπρο για τα θερινά προγράμματα του CTY Greece.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό βίντεο του προγράμματος εδώ

Τα νούμερα αποδεικνύουν…

♥  Από το 2013 μέχρι σήμερα  800 μαθητές/τριες από την Κύπρο (μαζί με τους φετινούς εγγεγραμμένους) έχουν συμμετάσχει στις εξετάσεις του CTY Greece.

♥  Οι επιτυχόντες μαθητές από την Κύπρο έχουν παρακολουθήσει 182 online και διά ζώσης προγράμματα (Σαββατοκύριακου και Θερινά στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα).

♥  Από το 2016 η Lidl Κύπρου έχει χορηγήσει 89 υποτροφίες.

Τα μαθήματα

Από τις Θετικές Επιστήμες προσφέρονται μαθήματα όπως Κρυπτολογία, Θεωρία Παιγνίων, Βιοϊατρικές Επιστήμες, Εγκληματολογία, Αρχές Σχεδίασης για Μηχανικούς, Γενετική, Η Μαγεία της Μαθηματικής Σκέψης, Εισαγωγή στη Ρομποτική και τα Συστήματα Αυτόματου Ελέγχου, Νανοτεχνολογία: Μικρόκοσμοι Εν Δράσει!

Από τον χώρο των Ανθρωπιστικών Επιστημών προσφέρονται μαθήματα όπως, Ο Κόσμος των Οικονομικών και της Επιχειρηματικότητας, Ηνωμένα Έθνη και Γεωγραφία: Άλλαξε τον Κόσμο, Ποίηση, Πεζογραφία & Γλώσσα: Μια Συγγραφική Ματιά, Θεμελιώδεις Αρχές Ψυχολογίας, Διεθνείς Σχέσεις, ενώ τα μαθήματα  της Διατροφής και του Κινηματογράφου συνδυάζουν περισσότερα από ένα επιστημονικά πεδία.

Ορισμένα από τα νέα μαθήματα του CTY Greece είναι: Video Game Design, Επιδημιολογία, Ιατρική Στατιστική, Βιοϊατρική Τεχνολογία, Περί Ανέμων και Υδάτων: Η Επιστήμη του Καιρού,  Η Ακαδημία Υπερηρώων, η Ψυχολογία των Ανθρωπίνων Σχέσεων.

More info

Για τη δήλωση συμμετοχής στις εξετάσεις και πληροφορίες για τα προγράμματα, τις ημερομηνίες των εξετάσεων και τα τεστ αξιολόγησης μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: http://www.cty-greece.gr

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να επικοινωνείτε απευθείας με το CTY Greece:

Τηλ.: +30 2310 332625,  +30 2310398253., email: cty@anatolia.edu.gr

MadameLeFo
0