Art de la table: Εντυπωσιακές λύσεις για το γιορτινό τραπέζι

Ο όρος “Art de la table” είναι ολόκληρη η τέχνη του τραπεζιού. Σήμερα θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε την έννοια του Art de la table των γιορτών και θα σου δώσουμε μερικά βασικά tips για να έχει το τραπέζι σου την εορταστική ατμόσφραιρα που του αξίζει!

Έφτασε και η Πρωτοχρονιά και μαζί ήρθε και η ευκαιρία -κόντρα στη μιζέρια και στην ανέχεια που υπάρχει γύρω μας, να ανοίξουμε τα σπίτια μας και να δεχτούμε αγαπημένα πρόσωπα που θα τους προσφέρουμε ό, τι πολυτιμότερο έχουμε: τη φιλοξενία μας δηλαδή. Αφού στολίσουμε λοιπόν το σπίτι μας, ήρθε η ώρα να στολίσουμε και το τραπέζι μας!  Καταρχήν, καλό είναι να προσπαθήσεις αυτά τα δύο να είναι ταιριαστά μεταξύ τους, και το τραπέζι σου να ακολουθήσει τα χρώματα και το στιλ της υπόλοιπης διακόσμησης που έχεις διαλέξει για τους χώρους σου.

Ιδέες και λύσεις που θα σε βοηθήσουν…

Στήσε το τραπέζι με τους κανόνες του Art de la table. Μόνο και μόνο η σωστή τοποθέτηση των πιάτων, μαχαιροπίρουνων και ποτηριών θα κάνει το τραπέζι σου να φανεί πραγματικά επίσημο και θα σε βοηθήσει στον υπόλοιπο στολισμό. Το Art de la table δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά μπορούν να σε βοηθήσουν βιβλία και site (όπως το δικό μας) που ασχολούνται με αυτό. Διάβασε τους βασικούς κανόνες και μετά τους προσαρμόζεις σύμφωνα με το μενού που έχεις επιλέξει να προσφέρεις στους καλεσμένους σου.

Διάλεξε προσεχτικά το ύφασμα που θα στρώσεις στο τραπέζι (τραπεζομάντιλο, ράνερ ή σου πλα). Η επιλογή σου θα εξαρτηθεί βασικά από το σχήμα του τραπεζιού. Στα μακρόστενα και τετράγωνα τραπέζια ταιριάζουν τα πάντα. Στις ροτόντες, τα στρογγυλά τραπέζια δηλαδή, ταιριάζουν περισσότερο τα τραπεζομάντιλα και τα σου πλα, αλλά καλύτερα αποφύγεις τα ράνερ που δίνουν πιο γραμμική δυναμική.

Αν δεν έχεις κάτι από όλα αυτά και δεν χρειάζεται να αγοράσεις κάτι καινούριο, φτιάχνεις τις δικές σου δημιουργίες. Με μερικά μόνον μέτρα ύφασμα και αν πιάνουν τα χέρια σου  μπορείς να φτιάξεις μικρά θαύματα που θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σου και θα ικανοποιήσουν την τσέπη σου.

Τοποθετείς στο κέντρο του τραπεζιού μια εντυπωσιακή σύνθεση από φυσικά φυτά της εποχής και κεριά. Τα φυτά μπορεί να είναι λουλούδια, έλατο, αλεξανδρινά, ρόδια ή κουκουνάρια και ξερά φύλλα και όλα αυτά τα προμηθευτείς εύκολα από ένα ανθοπωλείο.

Ίσως όμως θα ήταν καλύτερο να αφήσεις την φαντασία και την δημιουργικότητά σου ελεύθερη και να προσπαθήσεις να δημιουργήσεις μια δικιά σου σύνθεση με πράγματα που εύκολα μπορείς  να βρεις στο σπίτι σου. Ακόμα, μια βόλτα στην εξοχή θα σε προμηθεύσει από υλικά πρωτότυπα και φυσικά που με γιορτινά διακοσμητικά θα τα μεταμορφώσεις σε πραγματικά έργα τέχνης.

Στόλισε τα πιάτα σου με πετσέτες πιασμένες με όμορφα δαχτυλίδια που θα βρεις στα καταστήματα, αλλά και που εύκολα μπορείς να κατασκευάσεις μόνη σου. Χρησιμοποιώντας κορδέλες, φύλλα διαφόρων μετάλλων χειροτεχνίας, συρραπτικά και κόλλα μπορείς να φτιάξεις εύκολα πρωτότυπα δαχτυλίδια που θα εντυπωσιάσουν.

Απλά & χαριτωμένα αναμνηστικά

Χάρισε στους καλεσμένους σου κάρτες με ευχές που προηγουμένως έχεις τοποθετήσει στο πιάτο του καθενός για να υποδείξει τη θέση που θα κάτσει στο γιορτινό τραπέζι. Είτε έτοιμες είτε φτιαγμένες από τα χεράκια σου, θα είναι ένα απλό, όμορφο, οικονομικό και ιδιαίτερο αναμνηστικό που θα χαροποιήσει ευχάριστα όποιον καθίσει στο γιορτινό σου τραπέζι.

Με αυτά τα χρήσιμα tips θα καταφέρεις να στήσεις ένα αξιοπρεπές γιορτινό τραπέζι. Δεν πρέπει να ξεχνάς ότι η ζωή είναι πολύ μικρή για να είναι θλιβερή… Γι’ αυτό άνοιξε το σπίτι σου και πρόσφερε φιλοξενία με όσα μέσα διαθέτει ο καθένας. Το σημαντικότερο πράγμα που έχουμε είναι η σχέση με τους ανθρώπους που αγαπάμε, την οικογένεια, τους συγγενείς, τους φίλους.

Ας προσπαθήσουμε να τους προσφέρουμε χαρά κάτι που είναι απόλυτα αναγκαίο στην εποχή που ζούμε και σε όλα όσα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε!

MadameLeFo
0