Απόλαυσε μια ΛΕΩΝ, με άρωμα και γεύση από κυπριακό λυκίσκο

Η μπύρα ΛΕΩΝ, με την ανανεωμένη εμφάνιση της, έκανε πριν λίγο καιρό το νέο ντεμπούτο της και θριαμβρεύει… Γιατί; Θα το μάθεις πιο κάτω… Προκαταβολικά όμως, θα σου πούμε πως είναι η πρώτη και η μοναδική κυπριακή μπύρα που φτιάχνεται με λυκίσκο κυπριακής εσοδίας… Τί πάει να πει αυτό; Συνέχισε να scrollάρεις και θα μάθεις όλες τις ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες. 

Την προηγούμενη εβδομάδα οι MadameLeFo είχαμε την τύχη να είμαστε καλεσμένες σ’ ένα άκρως ενδιαφέρον (όπως υπολογίζαμε εξ αρχής) ταξιδάκι εκτός Λευκωσίας… 60+ χιλιόμετρα από τη πρωτεύουσα,  βρεθήκαμε σε μια ωρίτσα και κάτι στην πανέμορφη Κυπερούντα… Τόπος συνάντησης μας, το γραφικό εστιατόριο Kyperia… Εκεί, μας περίμενε η δημιουργική ομάδα της μπύρας ΛΕΩΝ, για να μας “ξεναγήσει” μέσω εικόνας, αλλά και φυσικής παρουσίας μας στις νέες κινήσεις  που υλοποιήθηκαν για την ανάπτυξη του brand. Αφού ακούσαμε όλο το story, το επόμενο βήμα ήταν η “ξενάγηση” στις φυτείες λυκίσκου…

Λυκίσκος από τις πλαγιές της Κυπερούντας

Στις πλαγιές της Κυπερούντας, και κάτω από τη σκέπη της μεγαλοπρεπούς εκκλησίας του Αγίου Αρσενίου, βρίσκονται οι πρώτες φυτείες του κυπριακού λυκίσκου. Ναι… Ο Όμιλος Φώτος Φωτιάδης, έχει καταφέρει να καλλιεργήσει λυκίσκο για πρώτη φορά στο νησί, στην Κυπερούντα. Και μας παρουσίασε αυτό το μοναδικό επίτευγμα, για την δημιουργία της μπύρας ΛΕΩΝ.

Βλέπεις, ο Όμιλος Φώτος Φωτιάδης μέσω της τεχνογνωσίας του Οινοποιείου του στην Κυπερούντα, καθώς επίσης και της πολύχρονης εμπειρίας του σε καλλιέργειες σε μεγάλο υψόμετρο, έχει κατορθώσει για πρώτη φορά την καλλιέργεια λυκίσκου στην Κύπρο.

Λυκίσκος για πικράδα και άρωμα

Όπως τονίστηκε κατά την εκδήλωση, ο λυκίσκος αποτελεί μία από τις τρεις βασικές πρώτες ύλες για την παραγωγή της μπύρας και καθορίζει σημαντικά τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της, την πικράδα και το άρωμα της.

Δίψα για ανάπτυξη και συνεχή εξέλιξη

Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Φώτος Φωτιάδης, Παύλος Φωτιάδης, ανέφερε ότι «έχοντας ως φιλοσοφία μας τη δίψα για ανάπτυξη και συνεχή εξέλιξη και ορμώμενοι από την επιστημονική εξερεύνηση του brew master και των επιστημόνων του Οινοποιείου μας, τολμήσαμε να δοκιμάσουμε την καλλιέργεια λυκίσκου σ’ ένα διαφορετικό κλίμα απ’ ότι συνηθίζεται. Το τολμηρό εγχείρημά μας πέτυχε.

Ο κυπριακός λυκίσκος όχι μόνο καλλιεργήθηκε και ευδοκίμησε, αλλά έδωσε ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα στην ΛΕΩΝ, πιο πλούσιο και πιο αρωματικό. Γεγονός, που έχει ενθουσιάσει τους Κύπριους καταναλωτές, φέρνοντας μια ακόμα καινοτομία στην κυπριακή ζυθοποιία».

Με ιστορία 84 χρόνων

Όλοι οι προσκεκλημένοι αφού περιηγηθήκαμε στις φυτείες, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ολόφρεσκη μπύρα ΛΕΩΝ. Διατηρώντας την αυθεντική συνταγή του 1937 σε συνδυασμό με τον λυκίσκο κυπριακής σοδειάς, η μπύρα ΛΕΩΝ έχει πια ένα μοναδικό χαρακτήρα με νότες εσπεριδοειδών και μπαχαρικών.

Εκτός αυτών, ο Brew Master του Ομίλου Αντρέας Παντελής, τόνισε ότι η ΛΕΩΝ, είναι μια γνήσια “all malt” Lager μπύρα που παρασκευάζεται από εκλεκτές πρώτες ύλες – νερό, 100% βύνη κριθαριού και λυκίσκο.

Πέραν από την σημαντική καινοτομία στην παρασκευή της, η μπύρα ΛΕΩΝ εμπλουτίστηκε με μια νέα, σύγχρονη εμφάνιση και με νέα συσκευασία… Στοιχεία που αντικατοπτρίζουν τη δυναμική προσωπικότητα της, την ανώτερη ποιότητα και τη δροσιστική και ευχάριστη γεύση της.

MadameLeFo
0