Alexander McQueen, η «ανατομία ενός φορέματος»

Ο οίκος του Alexander McQueen έδωσε ζωή στα σκίτσα μιας ομάδας ταλαντούχων φοιτητών του Central Saint Martins College… Ναι, και απ’ εκεί και πέρα παρουσιάστηκαν και στην πασαρέλα του Spring Show του οίκου. Κάνε scroll και μάθε όλες τις λεπτομέρειες πιο κάτω…

Πηγή: The Impression.com

Alexander McQueen

Στην επίδειξη για την συλλογή Άνοιξη-Καλοκαίρι 2020 ο οίκος μόδας Alexander McQueen παρουσίασε δυο κομμάτια που δεν ήταν αρχικά προγραμματισμένα… Τι ακριβώς έγινε; Κάνε scroll και μάθε όλες τις λεπτομέρειες πιο κάτω…

Alexander McQueen & η «ανατομία ενός φορέματος»

Για να καταλάβεις, αρκεί να σου πούμε ότι ο οίκος μόδας Alexander McQueen είναι πρωτοπόρος στη στήριξη των νέων ταλέντων. Φέτος λοιπόν, στήριξε μια ομάδα ταλαντούχων φοιτητών σχεδιασμού να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Πώς; Απλά, η Sarah Burton, η Creative Director του οίκου, συμπεριέλαβε τα σκίτσα αυτής της ομάδας των φοιτητών σε ένα φόρεμα. Μάλιστα, δημιουργήθηκε αρχικά ένα φανταστικό κομμάτι, και τελικά προχώρησαν και σ’ ένα δεύτερο, που παρουσιάστηκαν εν τέλει και στο fashion show.

Μαθήματα στο flagship store του Alexander McQueen

Οι φοιτητές του προγράμματος masters μόδας στο Central Saint Martins College φιλοξενήθηκαν στο flagship store του Alexander McQueen στο Λονδίνο. Εκεί παρακολούθησαν μαθήματα και συγκέντρωναν εμπειρίες… Κι αυτό έγινε πέρυσι.

Όσο βρίσκονταν εκεί, ο κάθε φοιτητής “δούλευε” συνεχώς σε μια σειρά από αυθόρμητα σκίτσα κοριτσιών που χορεύουν.

Τα σκίτσα στο πατρόν… του Alexander McQueen

Αυτά τα μοναδικά σκίτσα που δημιουργήθηκαν από τους ανερχόμενους σχεδιαστές χρησιμοποιήθηκαν στη συνέχεια ως έμπνευση… Έγιναν πατρόν, κεντήθηκαν και τελικά μεταμορφώθηκαν σε ένα μοναδικό κεντημένο φόρεμα, το οποίο “περπάτησε” στην πασαρέλα κατά την επίδειξη για την Άνοιξη 2020.

Τα σχέδια των φοιτητών μπήκαν στο πατρόν για να μεταμορφωθούν σε φορέματα

Χρησιμοποιώντας ειδικά τραπέζια και αργαλειούς  που έχει συνεισφέρει  η The Stitch School, μια εταιρεία που ιδρύθηκε για να επανασυνδέσει τις κοινότητες μέσα από το κέντημα, το brand πολυτελείας δημιούργησε το φόρεμα μέσω μιας συλλογικής προσπάθειας ολόκληρης της ομάδας.

Το πρώτο φόρεμα, απλοϊκό με το μαύρο κέντημα σε λευκό ύφασμα, συνέχισε να αποτελεί πηγή έμπνευσης για ένα δεύτερο φόρεμα, με διαφορετική εφαρμογή και απαλό γαλάζιο χρώμα.

Η διαδικασία υλοποίησης των σκίτσων των φοιτητών στο ατελιέ του Alexander McQueen για να μεταμορφωθούν σε φόρεμα.

 “Ανοικοδομεί” το μέλλον της μόδας

Τόσο η χρήση του εξοπλισμού όσο και η έμπνευση από τα σκίτσα των φοιτητών-σχεδιαστών απεικονίζει τέλεια το πόσο αφοσιωμένος είναι ο οίκος του Alexander McQueen στην «ανοικοδόμηση» του μέλλοντος της βιομηχανίας μόδας και στην ανάπτυξη ενός χώρου όπου οι σχεδιαστές όλων των ηλικιών να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι και να βρίσκουν πηγές έμπνευσης.

Η Stella Tenant ανέλαβε το fitting

Είναι εύκολο για ένα brand μόδας να στηρίζει τους σχεδιαστές και να λέει στο κοινό πώς υποστηρίζει την εκπαίδευση και την κοινότητα… Αλλά για να αποδείξουν πραγματικά πώς το κάνουν αυτό είναι να ενσωματώσουν αυτή τη στήριξη στην συλλογή τους. Ο οίκος Alexander McQueen το έκανε εντελώς διαφορετικά. Και με αυτόν τον τρόπο ο οίκος πηγαίνει ένα βήμα πιο μπροστά.

Οι άνθρωποι μαθαίνουμε καλύτερα μέσα από την εμπειρία… Οπότε το να αφήνονται οι φοιτητές-σχεδιαστές να βιώσουν τη δουλειά τους σε μια παράσταση αυτού του μεγέθους είναι μια απαράμιλλη εμπειρία. Ο Alexander McQueen ανεβάζει τον πήχυ υψηλότερα… Επομένως, θα αναμένουμε να δούμε τι άλλο έχουν στη διάθεσή τους για τα δημιουργικά πνεύματα της επόμενης γενιάς.

Τα φορέματα των φοιτητών παρήλασαν στην πασαρέλα του Alexander McQueen. Και μάλιστα, ανάμεσα στις δημιουργίες της Sarah Burton, της Creative Director του οίκου  

Το τελικό αποτέλεσμα: Ένα από τα δύο φορέματα εμφανίστηκε και στη διαφημιστική καμπάνια του οίκου για την Άνοιξη- Καλοκαίρι 2020

MadameLeFo