The Mall of Engomi, σεμινάριο Νοηματικής σε παιδιά

Το The Mall of Engomi σε συνεργασία με εκπαιδευτικό Νοηματικής πραγματοποίησαν ένα μοναδικό Σεμινάριο Νοηματικής για παιδιά δημοτικού σχολείου στο χώρο του εμπορικού κέντρου.

The Mall of Engomi

Στο The Mall of Engomi, την προηγούμενη Τρίτη, βρέθηκαν συνολικά 21 μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Λακατάμειας Γ’ -Αγίου Γεωργίου. Και ο λόγος; Είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά την νοηματική και να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες. Tα παιδιά κλήθηκαν να χρησιμοποιήσουν την κίνηση των χεριών τους και έδωσαν έμφαση στην στάση του σώματος τους. Έτσι, κατάφεραν να διδαχτούν τους μήνες, τις εποχές, το δακτυλικό αλφάβητο, καθώς και τους 4 βασικούς χαιρετισμούς.

Η εισηγήτρια και εκπαιδευτικός του Σεμιναρίου Νοηματικής κα. Παναγιώτα Θεμιστοκλέους αρχικά εξήγησε στα παιδιά το δακτυλικό αλφάβητο με διαδραστικό παιχνίδι. Το κάθε παιδί είχε την ευκαιρία να δείξει στους συμμαθητές του το όνομα του με βάση το δακτυλικό αλφάβητο και με την βοήθεια της εκπαιδευτικού. Στην συνέχεια, τα παιδιά χωρίστηκαν σε 2 ομάδες και η κάθε ομάδα παρουσίασε τους βασικούς χαιρετισμούς στην άλλη ομάδα. Οι βασικοί χαιρετισμοί που έμαθαν τα παιδιά ήταν το «καλημέρα», το «καληνύχτα», το «γεια» και το «αντίο». Στο μεταξύ, με το τέλος του σεμιναρίου όλα τα παιδιά έμαθαν την κάθε εποχή και τον κάθε μήνα στην κυπριακή νοηματική γλώσσα.

Το σεμινάριο Νοηματικής & το κοινωνικό έργο του The Mall of Engomi 

Ο Διευθυντής Marketing του The Mall of Engomi κος. Γιώργος Πίσσης δήλωσε: «Στόχος αυτής της παρουσίασης είναι να δείξουμε στα παιδιά την σημαντικότητα της νοηματικής γλώσσας. Επίσης, η εκμάθηση της συγκεκριμένης μεθόδου βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες πιο γρήγορα, για πολλούς λόγους». Η κοινωνική εξέλιξη των παιδιών και ανθρώπων όλων των ηλικιών, είναι ένα από τα βασικότερα μελήματα του The Mall of Engomi, που συνεχίζει το κοινωνικό του έργο με την διοργάνωση σεμιναρίων και εργαστηρίων που συμβάλουν στην συνεισφορά του κοινωνικού συνόλου.

Μάθε περισσότερα σχετικά με το The Mall of Engomi

Το The Mall of Engomi λειτουργεί από τον Δεκέμβριο του 2007. Τα καταστήματα σήμερα συμπληρώνουν πέραν των 14,000 τ.μ. σε ισόγειο και πρώτο όροφο. Το κτίριο περιλαμβάνει ισόγειο αλλά και υπόγειο χώρο στάθμευσης με 500 χώρους στάθμευσης. Το The Mall of Engomi βρίσκεται σε σημαντική τοποθεσία. Εξυπηρετεί τους Δήμους και τις περιοχές της Δυτικής Λευκωσίας όπως Άγιος Δομέτιος, Έγκωμη, Μακεδονίτισσα, Ανθούπολη και τα χωριά Κοκκινοτριμιθιά, Παλιομέτοχο κ.ά. Επίσης το The Mall of Engomi βοήθησε στην ανάπτυξη της περιοχής της Έγκωμης και συγκεκριμένα της Λεωφόρου 28ης Οκτωβρίου και παρόδων.

The Mall of EngomiΣημαντική είναι η θέση του εμπορικού κέντρου ακόμη γιατί βρίσκεται μεταξύ 2 Πανεπιστημίων, του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Στα δύο αυτά πανεπιστήμια εκτιμάται ότι φοιτούν γύρω στις 10,000 φοιτητές από όλη την Κύπρο και χώρες του εξωτερικού. Οι φοιτητές ζουν στη περιοχή κοντά στα πανεπιστήμια τους και εξυπηρετούνται από το The Mall of Engomi, που δέχεται περίπου 1.6 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο.

Μάθε περισσότερα στο https://www.themallofengomi.com/

MadameLeFo