Φιλιώ Hermann, μια σπίθα ήταν αρκετή για μεγάλα project 

Κάποτε, όταν όλα φαντάζουν δύσκολα, όταν νομίζεις ότι μόνον εμπόδια έχει αυτή η ζωή, όταν τα βλέπεις όλα… μαύρα και έχεις την εντύπωση ότι είναι απίθανο να συμβεί κάτι θετικό, χρειάζεται μια «σπίθα» για να ξεκινήσει κάτι θεαματικό! Γιατί όλος αυτός ο πρόλογος; Απλά, γιατί όταν πριν μερικά χρόνια πρωτοσυνάντησα τη Φιλιώ Hermann, η ίδια δεν πίστευε ότι τα μικρά βαζάκια μαρμελάδας που είχε γεμίσει με το πιο λαχταριστό και πεντανόστιμο lip scrub θα μπορούσαν να την οδηγήσουν στην κορυφή…

Φιλιώ Hermann

Κι όμως, τότε, της είχα δώσει μια συμβουλή: «Πίστεψε», της είπα, «στο όνειρό σου, και η καλή νεράιδα θα στο υλοποιήσει!». Κι επειδή στον τίτλο αυτού του post μίλησα για “σπίθα”, αυτή η συμβουλή μου στη νεαρή δημιουργό μεταμορφώθηκε σε «σπίθα», που την ώθησε να ενεργοποιήσει όλες τις δυνάμεις, και με νύχια και με δόντια, λίγα χρόνια μετά την οδήγησε στην κορυφή! Με 30 πλέον κωδικούς λοιπόν, η Φιλιώ βρέθηκε στην πιο μεγάλη έκθεση του Παρισιού, όπου μάλιστα, κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε 1700 brands και όχι μόνον… Σήμερα, ένα μήνα μετά την επιτυχία της, την «ανέκρινα» για μια ακόμη φορά, και για να μου εξιστορήσει την πορεία της και πάλι από την αρχή…

Φιλιώ Hermann, ιστορία σαν παραμύθι

Η Φιλιώ λοιπόν, είναι από τα κορίτσια της νέας γενιάς, που δεν τα βάζουν κάτω. Και το απέδειξε άλλωστε! Μπορεί βέβαια, άλλα να σπούδασε, άλλα να ξεκίνησε να κάνει και τελικά κατέληξε να δημιουργεί – αρχικά μέσα στα στενά περιθώρια της κουζίνας της- τα πρώτα φυσικά, κυπριακά καλλυντικά. Όταν στην πορεία έφτιαξε τα πρώτα scrub της, τις πρώτες κρέμες της, τα σαπουνάκια της που μοσχοβολούσαν λεβάντα και αφού τα τύλιξε σ’ ένα πανέμορφο χαρτί, τα ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook. Όπως ήταν επόμενο, της έκανα like, έκανα share τη φωτογραφία της στον τοίχο μου, και της έγραψα μήνυμα, ότι θα ήθελα να τη γνωρίσω… Αν και χαμηλών τόνων, δεν έχασε την ευκαιρία, και έσπευσε να με συναντήσει, αφού υπολόγιζε στην κρίση μου, αφού ως beauty editor θα μπορούσα να την κατευθύνω. Με το που άνοιξε το vintage βαλιτσάκι της, το γραφείο μου πλημμύρισε φανταστικές μυρωδιές και αρώματα… Αυτό ήταν!

Φιλιώ Hermann

Άρχισε να μου εξηγεί ότι τα συστατικά που χρησιμοποιούσε τα επέλεγε από κύπριους παραγωγούς, ότι τα graphics για το αμπαλάζ τους τα έκανε μια φίλη της, αλλά και το ότι οι απίθανες φωτογραφίες με τις οποίες προσπαθούσε να τα λανσάρει ήταν βγαλμένες από την ίδια με το smartphone της! Ενθουσιάστηκα τόσο, που με έκπληξη αναφώνησα το «επικό» «όλα made in Cyprus!». Και τελικά αυτό έγινε αφορμή για να γίνω η κατά το ήμισυ «νονά» των Hermann Gourmet Cosmetics, BEAUTY made in Cyprus! Στην πορεία τα post της άρχισαν να κατακλίζονται από Likes, και τότε άρχισαν να την «κυνηγούν» όλες οι beauty editors των περιοδικών, της έκαναν συνεντεύξεις, την φωτογράφησαν, και πρότειναν τα λιγοστά – αρχικά- προϊόντα της στις στήλες τους.

Η πλούσια συλλογή της

Για να μην τα πολυλογώ όμως, η Φιλιώ δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Δεν επαναπαύτηκε στη δόξα που έτυχε να έχει, και έκανε ένα βήμα πιο μπροστά. Οι πέντε- δέκα αρχικοί κωδικοί της έφθασαν αισίως τους 30, ανάμεσά τους και τρεις 4 αρωματικές σειρές, που περιλαμβάνουν σαπουνάκια, κρέμες σώματος και ασφαλώς τέσσερα ξεχωριστά αρώματα (το Miss Gardenia, το Miss Pom Pom, το Miss Velvet και το ολότελα νέο Miss Yiasemi) που διακρίνονται για την ποιότητα των συστατικών τους, αλλά και την διάρκειά τους.

Φιλιώ Hermann

Με αυτό ως δεδομένο λοιπόν, το super δημιουργικό κορίτσι από την Λευκωσία, την «πόλη των λευκών θεών» όπως λέει η ίδια, στην πορεία έστησε το δικό της εργοστάσιο σε ένα μικρό χωριό έξω από την πρωτεύουσα, το «επάνδρωσε» με τους σωστούς συνεργάτες, και σήμερα, μπορεί πλέον να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της κυπριακής αγοράς και όχι μόνον.

Άνοιξε τα φτερά της

Και για να εξηγούμαστε… Η Φιλιώ Hermann αφού πέρασε απ’ όλες τις εγκρίσεις του Υπουργείου Υγείας, αφού έχει πάρει όλες τις απαραίτητες άδειες και αφού κατέκτησε και την έγκριση της PETA (ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΕΓΚΡΙΣΗ Η PETA ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ), έκανε ένα παράτολμο βήμα… Όταν μου το ανακοίνωσε έπεσα από τα σύννεφα, γιατί δεν πίστευα ότι μια νεαρή κοπέλα μπορεί να πετύχει ένα τόσο μεγαλεπήβολο στόχο. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι το πάλεψε πολύ, με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, δεν υπολόγισε τον κόπο και τις ατέλειωτες ώρες δουλειάς, κι έτσι διέβλεπα ότι ο στόχος της θα μπορούσε να ήταν εφικτός. Και όταν εντόπισα τις αναρτήσεις της στο Facebook και στο Instagram, επιβεβαιώθηκα ότι αυτό το κορίτσι έχει άστρο!

m&o&friends

Για να σας λύσω το μυστήριο, άφησα το καλύτερο για το φινάλε! Τα Hermann Gourmet Cosmetics, made in Cyprus, λοιπόν, παρουσιάστηκαν στις αρχές Σεπτεμβρίου σε ένα άκρως εντυπωσιακό περίπτερο, με vintage ύφος, αλλά με υπερσύγχρονες οπτικές, στην πιο prestigious έκθεση της Ευρώπης, στην M&O (Maison&Objet) στο Παρίσι.

IMG_1974

Και ΝΑΙ, εντυπωσίασαν τους πάντες, αφού η ανταπόκριση του κοινού – από κάθε γωνιά του πλανήτη- ξεπέρασε τις προσδοκίες της δημιουργού τους. Μάλιστα, η Φιλιώ Hermann είχε την ευκαιρία να «αποκτήσει» αντιπροσώπους των καλλυντικών της στη Γαλλία, στο Βέλγιο, στο Λουξεμβούργο, στην Ολλανδία και στην Ελβετία. Και το πιο απίθανο; Πούλησε αρώματα made in Cyprus μέσα στην καρδιά της δημιουργίας των πιο διάσημων perfumes, αφού η Γαλλία θεωρείται η «μητέρα των αρωμάτων»!

 

Και νάταν μόνον αυτά; Οι κριτικές από τους επισκέπτες ήταν διθυραμβικές, αλλά και οι διοργανωτές της έκθεσης έβαλαν το «κερασάκι… στην τούρτα», αφού, ήδη την προσκάλεσαν να λάβει μέρος στην Maison&Objet του 2018 σε μεγαλύτερο περίπτερο και σε ακόμη πιο διακεκριμένη θέση, τη θέση Red Carpet! Μετά απ’ όλα αυτά, η Φιλιώ Hermann έχει κάθε δικαίωμα να νιώθει περήφανη ότι αντιπροσώπευσε την Κύπρο και τη νεανική επιχειρηματικότητα made in Cyprus με τον καλύτερο τρόπο.

 

 

MadameLeFo