Στην Αθήνα του πολιτισμού και της διασκέδασης

Στην Αθήνα εκτός από το ωραίο φαγητό και τα πιο εντυπωσιακά ποτά, θα νιώσεις και την απόλυτη έννοια της διασκέδασης! Στην Αθήνα του πολιτισμού, θα παρακολουθήσεις τις πιο αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις και θα ακούσεις τις πιο μελωδικές φωνές. Κάνε scroll και θα βρεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Με την Αγάθη Χατζηκωστή

Αν είσαι λάτρης της, θα ξέρεις ότι η Αθήνα είναι από τις πρωτεύουσες όπου το θέατρο μεγαλουργεί. Με αμέτρητες θεατρικές παραστάσεις που καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις και τα γούστα, η Αθήνα κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις στα καλλιτεχνικά δρώμενα.  Αθήνα Γι’ αυτό κι εμείς σου προτείνουμε τις πιο πολυσυζητημένες παραστάσεις της σεζόν. Και για να ολοκληρώσεις το όνειρο, κλείσε το πακέτο για 5 Χριστουγεννιάτικες ημέρες στην Αθήνα με την GAPTravel, με απευθείας πτήσεις της Blue Air  https://goo.gl/HdH7NB ή της Cyprus Airways https://goo.gl/WdLiUw H επιλογή είναι δική σου!

Θεατρικές παραστάσεις

Οι Μάγισσες της Σμύρνης

Αθήνα

Αναμφισβήτητα, είναι μια από τις παραστάσεις που μονοπωλούν το ενδιαφέρον μας αυτή τη χρονιά. Οι «Μάγισσες της Σμύρνης» είναι το υπέροχο βιβλίο της Μάρας Μεϊμαρίδη που ζωντάνεψε στην μικρή οθόνη, το αγαπήσαμε, τώρα παίρνει ξανά ζωή – σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή- για να το απολαύσουμε και στο σανίδι. Η ιστορία εκτυλίσσεται γύρω από τη ζωή της Κατίνας, μιας φτωχής, έξυπνης και αδίστακτης Σμυρνιάς. Η ζωή της αλλάζει όταν γνωρίζει την Αττάρτη, μια Τούρκα μάγισσα, που την παίρνει υπό την προστασία της. Έτσι η Κατίνα, με τη χρήση ερωτικών φίλτρων και μαγικών βάζει στόχο να ανέβει ψηλά. Στον θίασο πρωταγωνιστούν η Μαρία Καβογιάννη, η Σμαράγδα Καρύδη, Μέμος Μπεγνής  Μελέτης Ηλία και στον καθοριστικό ρόλο της μάγισσας Αττάρτης η Μίρκα Παπακωνσταντίνου.

Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5 (City Link), Αθήνα

τηλ.: +30 2103213100

Ερωτευμένος Σαίξπηρ

Αθήνα

Είναι ένας μύθος αγάπης αφιερωμένος στον άνθρωπο που έγραψε την διασημότερη ιστορία αγάπης όλων των εποχών, τον Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Η παράσταση βασίζεται στην οσκαρική ταινία του 1998 «Shakespeare in love», διασκευασμένη για θεατρική παράσταση από τον Lee Hall. Μια παράσταση που θα μας δείξει τη ζωή που μεγαλούργησε ο διάσημος δραματουργός, την ακμή του αγγλικού θεάτρου και τις συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την εποχή. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και η Έλλη Τρίγγου ενώ παίζουν οι: Γιώργος Κοψιδάς, Δήμητρα Λημνιού, Θάνος Μπίρκος, Νίκος Ορφανός, Σωκράτης Πατσίκας, Γιάννης Ποιμενίδης.

Κέντρο Πολιτισμού του ΙΜΕ Ελληνικός Κόσμος – Θέατρον

Πειραιώς 254,Ταύρος, τηλ.: +30 2122540300

Χτυποκάρδια στο θρανίοΑθήνα

Μια από τις διασημότερες κωμωδίες επιστρέφει μετά από 56 χρόνια εκεί όπου ξεκίνησε, το θεατρικό σανίδι. Τα «χτυποκάρδια στο θρανίο» έκαναν το ντεπούτο τους στο θέατρο το 1962. Τότε ήταν που η Αλίκη Βουγιουκλάκη ανέβηκε για πρώτη φορά στη σκηνή του θεάτρου “Κοτοπούλη”, ενσαρκώνοντας τη Λίζα Πετροβασίλη στην κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου. Το 1963 γυρίστηκε η ομώνυμη ταινία που άφησε εποχή μέχρι και σήμερα. Είναι η ιστορία της μαθήτριας που προσποιείται την άρρωστη για να αποφύγει το σχολείο και κάπως έτσι ερωτεύεται τον όμορφο γιατρό της. Στο ρόλο της Λίζας Πετροβασίλη η Κατερίνα Γερονικολού και στο ρόλο του καθηγητή Δημήτρη Παπαδόπουλου ο Ορέστης Τζιόβας. Σε ρόλους έκπληξη οι θρύλοι του ελληνικού κινηματογράφου Μάρω Κοντού, Νικος Γαλανός και ο Κώστας Βουτσάς! Μαζί τους, η Σοφία Βογιατζάκη και  η Νίκη Παλληκαράκη.

Θέατρο Ήβη, Σαρρή 27, Ψυρρή, τηλ.: +30 2103213112, +30 2103216382

Fun & the city

Για το τέλος αφήσαμε την διασκέδαση. Αν είσαι φαν των μουσικών σκηνών σίγουρα η Αθήνα είναι η κατάλληλη πόλη για σένα. Παρακάτω θα βρεις τα μουσικά σχήματα που θα “αναλάβουν” τη διασκέδαση σου τις γιορτινές μέρες.

ΑθήναΚαι αρχή κάνουμε με ένα από τα πιο πολυσυζητημένα σχήματα αυτού του χειμώνα, Αντώνης Ρέμος – Δέσποινα Βανδή στο Αθηνών Αρένα. Στο Γκάζι Live θα δεις τους Νότη Σφακιανάκη – Πάολα, στο Fantasia για άλλη μια χρονιά ο Κωνσταντίνος Αργυρός, στο Box Athens οι Μέλισσες, στο Estate Club άλλο ένα πολυσυζητημένο σχήμα με τους Σάκη Ρουβά και Στέλιο Ρόκκο, στο Acro ο Γιώργος Σαμπάνης, στο Yτον ο Νίκος Βέρτης και στο Κέντρο Αθηνών ο Νίκος Οικονομόπουλος.

ΑθήναΓια πιο εναλλακτικά γούστα στο Anodos Live Stage θα δεις τον Κωστή Μαραβέγια και τον Πάνο Μουζουράκη σε δύο ξεχωριστές παραστάσεις. Αν πας από τώρα, στο Hotel Ermou θα προλάβεις την Ελεονόρα Ζουγανέλη που θα τραγουδά εδώ μέχρι τα μέσα του Δεκέμβρη. Μετά τη σκυτάλη θα την πάρει η Άννα Βίσση, που με την αγαπημένη μπάντα της που την συνόδευσαν στις καλοκαιρινές της συναυλίες, συνεχίζουν με ένα ανατρεπτικό πρόγραμμα με όλες τις μεγάλες επιτυχίες της κι ένα πλούσιο ρεπερτόριο με διασκευές αγαπημένων τραγουδιών.

ΑθήναΣτην Ακτή Πειραιώς θα απολαύσεις τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα μαζί με τον Γιάννη Ζουγανέλλη και τον Δημήτρη Σταρόβα, ενώ στις σκηνές του Σταυρού του Νότου τους Μαρίζα Ρίζου, Σωκράτη Μάλαμα, Παυλίνα Βουλγαράκη, Μίλτο Πασχαλίδη  και άλλους πολλούς.

Καλή διασκέδαση λοιπόν!

More info

Οπουδήποτε κι αν θέλεις να περάσεις τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς, η GAP Vassilopoulos Travel έχει τη λύση. Γι’ αυτό θα επισκεφθείς την ιστοσελίδα της https://www.gaptravel.eu/christmas18 και θα βρεις όλες τις πληροφορίες που αναζητάς για τις οργανωμένες εκδρομές της.

Για περισσότερες πληροφορίες για την Αθήνα κάνε κλικ στο link  https://www.gaptravel.eu/athens-christmas

Μάθε περισσότερα για τις γιορτινές εκδηλώσεις στην Αθήνα κάνοντας κλικ πιο κάτω

Στην Αθήνα της ιστορίας και της τέχνης

MadameLeFo