Βρες τη σωστή τσάντα για τον σωματότυπο σου

Φέτος, όλοι οι διάσημοι οίκοι μόδας παρουσίασαν μία μεγάλη γκάμα σε ό,τι αφορά την τσάντα που θα συνοδεύει τις εμφανίσεις μας, αφού είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία των looks μας. Με κυρίαρχη την έννοια της πρακτικότητας, πρότειναν ένα σωρό επιλογές, που θα τις θέλαμε όλες. Ποιά όμως, είναι η ιδανική τσάντα για την κάθε μια από εμάς; Ρίξε μια ματιά στις συμβουλές που συγκεντρώσαμε και να είσαι σίγουρη ότι θα βρεις αυτή που ταιριάζει στον σωματότυπό σου. 

Και η τσάντα έχει τα tips της!

Μπορεί να υπάρχουν άπειρες επιλογές… Όμως, για να επιλέξεις την ιδανική τσάντα για το σώμα σου, ακολούθησε τα πολύτιμα tips που δίνουν οι στιλίστες.

1. Αφιέρωσε χρόνο στον καθρέφτη δοκιμάζοντας τσάντες ακριβώς όπως θα έκανες και για τα ρούχα που επιλέγεις. Να έχεις υπόψη σου ότι μία τσάντα μπορεί να επιδράσει αρνητικά στο σωματότυπό σου. Γι’ αυτό θα σταθείς στον καθρέφτη πλαγίως με τις τσάντες της επιλογής σου στον ώμο. Έλεγξε αν παρατηρείς τα ακόλουθα:τσάντα

♦ Πρόσεξε ότι οι μεγάλες τσάντες αυξάνουν το πλάτος των γοφών σου, ενώ δίνουν περισσότερη έμφαση σε ένα γεμάτο στομάχι.

♥ Οι τσάντες με υπερβολικά μακριά λουριά συνηθίζουν να κονταίνουν τα πόδια σου.

♠ Επίσης, ο συνδυασμός μίας τσάντας μεγάλης και με μακριά λουριά σε κονταίνει και σε παχαίνει ταυτόχρονα! Γι’ αυτό είναι καλό να την αποφύγεις.τσάντα2. Να γνωρίζεις τον βασικό κανόνα: Μία τσάντα δεν θα πρέπει να είναι πιο πλατιά από το φάρδος της σιλουέτας σου έτσι όπως αυτή φαίνεται από το πλάι.

3. Μην δελεάζεσαι από τα trends της σεζόν που δεν ταιριάζουν στη σιλουέτα σου. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές που θα σου πηγαίνουν περισσότερο.  4. Στην επιλογή της κατάλληλης τσάντας, μην ξεχάσεις να λάβεις υπόψη σου και την καθημερινότητα σου: Εάν κουβαλάς μαζί σου πάνες, ρούχα ή βιβλία, μία vintage χιαστή τσάντα κάθε άλλο παρά θα σε βολέψει.

5. Επίλεξε το κατάλληλο μήκος της τσάντας, που βρίσκεται κάπου στη μέση του σώματός σου.

6. Τα χρώματα και τα σχέδια επηρεάζουν κι αυτά στο πώς δείχνει η τσάντα πάνω σου.τσάνταΛαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω tips, οι πιο κάτω τσάντες που σου προτείνουμε είναι οι κατάλληλες για τον σωματότυπό σου.

Για σένα που είσαι ψηλή και λεπτή

τσάνταΤο να είσαι ψηλή και λεπτή σου επιτρέπει να κρατάς σχεδόν οποιοδήποτε μέγεθος τσάντας. Μεγάλες τσάντες, ή τσάντες ώμου ή και τα clutches, είναι οι τσάντες που θα αναδείξουν τη σιλουέτα σου. Ωστόσο, θα πρέπει να αποφεύγεις τις πολύ μικρές τσάντες, καθώς θα σε κάνουν να δείχνεις τεράστια. Οι μεσαίου μεγέθους ή οι ογκώδεις τσάντες είναι οι καλύτερη επιλογή.

Για σένα που έχεις κάποια κιλάκια παραπάνω

Στην περίπτωση που έχεις κάποια κιλάκια παραπάνω, θα πρέπει να αποφεύγεις τις υπερβολικά μικρές τσάντες, αφού «χάνονται» μεσ’ τη σιλουέτα σου. Επίλεξε τσάντες φυσιολογικού μεγέθους. Οι καταλληλότερες, είναι εκείνες που έχουν κοντά ή μεσαίου μήκους χερουλάκια.τσάνταΌπως καταλαβαίνεις το είδος και το μέγεθος της τσάντας θα μπορούσαν να σε κάνουν να δείχνεις πιο αδύνατη, επηρεάζοντας ολόκληρο το λουκ σου. Η λάθος τσάντα συνήθως σε παχαίνει, και δίνει έμφαση σε σημεία που δεν θα επιθυμούσες να τονίσεις.

Τσάντα για σένα που έχεις καμπύλες

τσάνταΗ τσάντα ώμου η οποία καταλήγει ακριβώς πάνω από τη μέση είναι το πιο κολακευτικό στιλ για σένα. Ο μόνος τύπος τσάντας που πρέπει να αποφεύγεις είναι εκείνες οι οποίες είναι υπερβολικά μικρές ή μεγάλες σε σχέση με τον σωματότυπο σου.

Για σένα που έχεις μεγάλους γοφούς

Προτίμησε αυτές με κοντό λουρί οι οποίες μπορείς να τις κρατάς εύκολα κάτω από τον ώμο σου. Βεβαίως, εκείνες οι τσάντες ώμου που καταλήγουν ακριβώς πάνω από τους γοφούς είναι η καλύτερη επιλογή. Να θυμάσαι επίσης ότι οποιαδήποτε τσάντα που ξεπερνάει τους γοφούς σου τονίζει σημεία στις περιοχές που δεν θέλεις.

Τσάντα για σένα που έχεις  πλούσιο μπούστο

τσάνταΕάν έχεις μεγάλο στήθος, ενδεχομένως να προτιμούσες να μην τονίζεται η συγκεκριμένη περιοχή του σώματός σου. Εάν οι τσάντες ώμου είναι το ατού σου πρέπει είναι μεγάλες, με μακρύ λουρί.

Τώρα κάνε scroll για να δεις τα trends για την Άνοιξη του 2024

τσάντα

τσάντα

τσάντα

τσάντα

τσάντα

τσάντα

Μάθε γιατί το γαλάζιο είναι trendy φέτος την άνοιξη. Κάνε κλικ εδώ ⇓

Γαλάζιο, το χρώμα του ουρανού και της θάλασσας είναι trendy

 

MadameLeFo