Τα κατεχόμενα χωριά των Μαρωνιτών πρωταγωνιστούν στη συναυλία του Αβραάμ Κοντού

Τα κατεχόμενα χωριά των Μαρωνιτών- Αγία Μαρίνα, Ασώματος, Καρπάσια και Κορμακίτης – πρωταγωνιστούν στη συναυλία του Αβραάμ Κοντού. Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας… που δεν τελειώνει θα παρουσιάσει και τη νέα του προσωπική δουλειά με τίτλο «Ψυχογραφία».

Τα κατεχόμενα χωριά της κοινότητας των Μαρωνιτών της Κύπρου: Αγία Μαρίνα, Ασώματος, Καρπάσια και Κορμακίτης πρωταγωνιστούν στη συναυλία του μουσικού και ενορχηστρωτή Αβραάμ Κοντού. Τα τραγικά γεγονότα της Τουρκικής Εισβολής, η φρίκη των βομβαρδισμών, ο εκτοπισμός από τις εστίες και η διαφυγή αποκτούν βαρύνουσα σημασία για τον συνθέτη, εκφράζοντας με τις ενορχηστρώσεις του τον παγκόσμιο χαρακτήρα της νοσταλγίας για την πατρίδα και της ελπίδας για επιστροφή. Πρόκειται για μελοποιημένες συνθέσεις του Αβραάμ Κοντού εμπνευσμένες από το βιβλίο «Ποιητική Νοσταλγία» του Ντίνου Κοντού.Η συναυλία θα δοθεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας… που δεν τελειώνει και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας (21:00). Επίσης, στη συναυλία θα παρουσιαστεί σε παγκύπρια πρώτη η νέα δισκογραφική δουλειά του συνθέτη, με τίτλο «Ψυχογραφία» σε στίχους του Κουμέττου Κατσιολούδη.Με αφορμή τις Αλκυονίδες μέρες του χειμώνα, ο συνθέτης λειτουργεί ενδοσκοπικά απέναντι στην ανθρώπινη φύση και καταγράφει τα ψυχικά χαρακτηριστικά της, με τραγούδια που φέρουν τον τίτλο «Ψυχή» και «Ουτοπία».Ο Αβραάμ Κοντός γεννήθηκε στην Κύπρο. Σπούδασε κλασική κιθάρα στο κονσερβατόριο του Μπέρμιγχαμ, ενώ έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως οι Χρήστος Θηβαίος, Γιώργος Νταλάρας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Αλκίνοος Ιωαννίδης και Λίνα Νικολακοπούλου.

Συντελεστές

Σύνθεση, ενορχήστρωση: Αβραάμ Κοντός

Τραγούδι, κιθάρες, λαούτο: Αβραάμ Κοντός

Τύμπανα: Νίκος Μυλόρδος

Ηλεκτρική κιθάρα: Πάνος Λάρκου

Ηλεκτρικό μπάσο: Χρήστος Μαραγκός

Πιάνο: Αντρέας Μιχαλόπουλος

Κουαρτέτο Εγχόρδων: Fusionia Quartet

Σαξόφωνα: Νίκος Νικολάου

Τρομπέτα: Αντρέας Γιαννακούρας

Χορωδία Ενηλίκων: Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες Ανθή Παπαφιλίππου

Ηχοληψία: Μιχάλης Ρούσσος

Διάρκεια: 75’

Ταυτότητα του Φεστιβάλ

Διοργανωτές: Δήμος Λευκωσίας, Nicosia For Art

Το Φεστιβάλ παρουσιάζει η εταιρεία ECOMMBX.

Θεσμικός χορηγός φεστιβάλ: Υφυπουργείο Πολιτισμού, Κυπριακή Δημοκρατία

Αργυρός χορηγός φεστιβάλ: Cyprus Public Transport

Χάλκινος χορηγός φεστιβάλ: Πρεσβεία της Ισπανίας στην Κύπρο, Deloitte Legal

Χορηγός φιλοξενίας: The Classic Hotel

 Για εισιτήρια: http://bit.ly/NIF2023_tickets, καταστήματα Stephanis κι από το ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας (Δευτέρα- Παρασκευή 10:00-13:00).

Τιμές εισιηρίων

ΖΩΝΗ Α: €18/ €15, ΖΩΝΗ Β: €16/ €12, ZΩΝΗ Γ: €14/ €12, ΖΩΝΗ Δ: €12/ €10

MadameLeFo