Μάθε πως ένα μικρό μπάνιο γίνεται λειτουργικό

Γίνεται ένα μικρό μπάνιο να είναι και όμορφο και λειτουργικό; Κι όμως γίνεται… Βλέπεις, η IKEA έχει τις πιο πρακτικές λύσεις! Κάνε scroll και θα ανακαλύψεις όλους τους τρόπους που θα σε βοηθήσουν. 

Το μπάνιο είναι ο πιο σημαντικός χώρος της καθημερινής μας ρουτίνας.  Είναι ο χώρος του σπιτιού όπου ξεκινάμε και τελειώνουμε την ημέρα μας, όπου χαλαρώνουμε και φροντίζουμε τον εαυτό μας. Γι’ αυτό είναι καλό να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά μας και, να έχει όλα όσα κάνουν τη ζωή μας εύκολη. Τι γίνεται όμως όταν ο χώρος του είναι περιορισμένος; Με προσεγμένο σχεδιασμό, έξυπνες λύσεις οργάνωσης και αποθήκευσης και τα κατάλληλα αξεσουάρ από την ΙΚΕΑ, θα δημιουργήσεις ένα λειτουργικό, όμορφο και χαλαρωτικό μπάνιο, για να ξεκινάς την κάθε μέρα με ηρεμία.

 Πρακτικά αξεσουάρ για το μπάνιο

Αν έχεις κι εσύ ένα μικρό μπάνιο ρίξε μια ματιά στις προτάσεις μας. Αυτό που θα σε βοηθήσει στην οργάνωση ενός μικρού μπάνιου και θα το κάνει να δείχνει πάντα τακτοποιημένο και όμορφο είναι τα αξεσουάρ μπάνιου. Θα σε βοηθήσουν να απελευθερώσεις χώρο από την επιφάνεια του νιπτήρα, να δώσεις στιλ και χαρακτήρα στον χώρο… Ταυτόχρονα, τα αξεσουάρ σου επιτρέπουν να έχεις κοντά σου όλα όσα χρειάζεσαι.

Το μπάνιο θέλει έπιπλα αποθήκευσης 

Μια ανοιχτή ραφιέρα αποτελεί μία καλή λύση αποθήκευσης, αφού μπορεί να φιλοξενήσει στο πρώτο και στο δεύτερο ράφι της, είδη καθημερινής μας ανάγκης όπως καλλυντικά και οδοντόβουρτσες, τα οποία μπορεί να φτάσει εύκολα ακόμα και ένα μικρό παιδί. Στα πιο ψηλά ράφια της μπορείς να φυλάξεις πετσέτες ή απορρυπαντικά με ασφάλεια. Και αν το μπάνιο σου είναι τόσο μικρό, υπάρχουν τα ράφια τοίχου, που είναι λειτουργικά και εφαρμόζονται παντού. Ιδανική λύση είναι και οι στήλες μπάνιου, που εφαρμόζονται σε κάθε άδεια γωνιά του μπάνιου. Αφού σου επιτρέπουν να διπλασιάσεις ή να τριπλασιάσεις τον αποθηκευτικό χώρο… Και δεν θα δεσμεύσεις τον λειτουργικό χώρο του μπάνιου σου.Τα καλάθια είναι ακόμα μία πολύ καλή λύση για ένα μικρό μπάνιο. Χάρη στην μεγάλη γκάμα τους σε υλικά κατασκευής και διαστάσεις, ταιριάζουν σε όλα τα στιλ μπάνιου. Λειτουργούν ως καλάθι για άπλυτα, ως χώρος αποθήκευσης για πετσέτες, χαρτί υγείας ή ότι χρειάζεσαι κοντά σου.Για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο μπορείς, επίσης, να αξιοποιήσεις τον χώρο κάτω από τον νιπτήρα, με ντουλάπια που χωράνε όλα αυτά που, ναι μεν τα χρειάζεσαι αλλά, δεν θέλεις να φαίνονται.  Αν είναι πολύ μικρό για ντουλάπι, ένα τρόλεϊ θα σε σώσει, αφού τοποθετείται όπου σε βολεύει και μετακινείται εύκολα.Η επιλογή σε σκαμπό και κρεμάστρες, μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά σε ένα μικρό μπάνιο, τόσο στην ατμόσφαιρα του όσο και στη λειτουργικότητά του. Ένα αντιολισθητικό σκαμπό βοηθάει τα παιδιά σου να φτάσουν στον νιπτήρα με ασφάλεια και να πλυθούν μόνα τους. Μια κρεμάστρα πίσω από την πόρτα, θα σου επιτρέπει να κρεμάς το μπουρνούζι ή την πετσέτα σου, εξοικονομώντας χώρο.

Καθρέφτης, η λειτουργική λύση για το μπάνιο

Ένα κόλπο που μπορείς να εφαρμόσεις, το οποίο χρησιμοποιείται από τους επαγγελματίες της διακόσμησης εδώ και πολλά χρόνια προκειμένου να κάνουν έναν χώρο να δείχνει μεγαλύτερος, είναι ο καθρέφτης. Ένας καθρέφτης σε επιλεγμένη θέση, αντανακλά το φως και τα χρώματα, βελτιώνοντας την αίσθηση την ευρυχωρίας. Επίσης και ο σωστός φωτισμός μεγαλώνει τον χώρο.  Τα σποτ είναι η ιδανικότερη επιλογή όπου ο χώρος είναι περιορισμένος.Το μπάνιο μας, ανεξάρτητα από το μέγεθός του, αποτελεί τον πιο πολυσύχναστο αλλά και τον πιο χαλαρωτικό χώρο του σπιτιού μας. Έξυπνες ιδέες, πρακτικές λύσεις και αξεσουάρ, βοηθούν να διαμορφώσουμε ένα όμορφο και λειτουργικό περιβάλλον για να ξεκινάμε με χαρά τη νέα μέρα.

Δες περισσότερες ιδέες στο άρθρο της ΙΚΕΑ

MadameLeFo