Δημιούργησε τα πιο οργανωμένα υπνοδωμάτια

Το καλοκαιράκι μάς αποχαιρετά και η δημιουργικότητά μας βρίσκεται στο απόγειο της! Όλες μας οραματιζόμαστε την καλύτερη οργάνωση των υπνοδωματίων μας για να μας βρουν σωστά προετοιμασμένες για τη νέα σεζόν… Ενεργοποιούμε λοιπόν τη φαντασία μας και με συνοδοιπόρο μας την ΙΚΕΑ δημιουργούμε μαζί τις πρακτικές λύσεις που σου τις προτείνουμε για να εμπνευστείς κι εσύ… Έτσι, θα δώσεις ώθηση στη δική σου δημιουργική φαντασία για να κάνεις μια νέα, πιο λειτουργική αρχή!

Το δικό σου υπνοδωμάτιο θέλει το φρεσκάρισμα του… Αλλά και τα δωμάτια των παιδιών έχουν τις δικές τους απαιτήσεις… Εμείς, αφού ενεργοποιήσαμε την φαντασία μας, επισκεφθήκαμε την ΙΚΕΑ, για να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα… Περιεργαστήκαμε όλες τις νέες αφίξεις, και σου προτείνουμε τις πιο λειτουργικές ιδέες για να δράσεις αναλόγως στο σπιτικό σου…

Στο υπνοδωμάτιο σου

Ναι, στο σύστημα ανοιχτής αποθήκευσης

Η δημιουργικότητα κυλάει στο αίμα σου! Γι’ αυτό και η  ντουλάπα σου φημίζεται για την άρτια οργάνωση της… Ωστόσο, μόλις δεις τις λύσεις που ανακαλύψαμε στην ΙΚΕΑ, σίγουρα θα θέλεις να κάνεις αλλαγές! Καταρχήν, αν η ντουλάπα σου δεν σε φτάνει, κι έχεις χώρο στο υπνοδωμάτιο σου, τώρα θα αποδείξεις τη δημιουργικότητά σου έχοντας πάντα στο πλευρό σου τα προϊόντα IKEA και τις αμέτρητες δυνατότητες που σου προσφέρουν. Θα προσθέσεις λοιπόν το σύστημα ανοιχτής αποθήκευσης ELVARLI, που μπορείς να το προσαρμόσεις ή να το συμπληρώσεις ανάλογα με τις ανάγκες σου. Τα ρυθμιζόμενα, ανθεκτικά ράφια και οι ράγες ρούχων διευκολύνουν να τα προσαρμόζεις ανάλογα με τις απαιτήσεις σου.Επίσης,  σ’ αυτή την περίπτωση η αποθήκευση γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, αφού θα έχεις έξτρα ράγες για τα ρούχα σου, αλλά και συρτάρια για τα προσωπικά σου είδη, που δε θέλεις να φαίνονται. Τα ενσωματωμένα φρένα, εξασφαλίζουν ότι τα συρτάρια κλείνουν αργά, απαλά και αθόρυβα. Σημείωσε ότι μία ράγα για ρούχα 80 εκατοστών χωράει περίπου 24-26 πουκάμισα πάνω σε κρεμάστρες. Επίσης, ένα συρτάρι πλάτους 80 εκατοστών χωράει περίπου 10 διπλωμένα παντελόνια ή 24 μπλουζάκια. Τέλος, μην ξεχάσεις να την στερεώσεις στον τοίχο, για περισσότερη ασφάλεια. Κι όταν θέλεις να τη μεγαλώσεις προσθέτεις μονή σύνθεση. Υπάρχει βέβαια και το πιο μεγάλο μοντέλο της σύνθεσης ELVARLI Εδώ θα βάλεις τα ρούχα που φοράς καθημερινά ή θα αποθηκεύεις σε κουτιά τα ρούχα της σεζόν.

Και αφού μιλάμε για φαντασία και δημιουργικότητα, θα την τοποθετήσεις σε ένα τοίχο ή θα την χρησιμοποιήσεις ως διαχωριστικό δωματίου. Βλέπεις, η ΙΚΕΑ είναι ο καλύτερος συνοδοιπόρος μας, αφού οι ορθοστάτες της σύνθεσης ELVARLI στερεώνονται στην οροφή. Χάρη στο ρυθμιζόμενο ύψος της (222 – 350 εκατοστά), σου επιτρέπει να αξιοποιήσεις όλο το ύψος του δωματίου σου, από το πάτωμα ως την οροφή.
Κι όταν έρθει η ώρα να κρεμάσεις τα ρούχα σου, στην ΙΚΕΑ θα βρεις πολύ ωραίες και ανθεκτικές κρεμάστρες. Οι ξύλινες BUMERANG, τώρα απέκτησαν και τα «αδελφάκια» τους. Μιλάμε για ένα ειδικό εξάρτημα κρεμάστρας που προσαρμόζεται στην κρεμάστρα BUMERANG, για να προστατεύεις το σχήμα των ευαίσθητων ρούχων. Επίσης, υπάρχουν οι ειδικές κρεμάστρες για φούστες, τα κλιπ της οποίας ρυθμίζονται ανάλογα με το μέγεθος της φούστας!

Ανέβασε επίπεδο στην οργάνωση των ρούχων σου

Για να εκφράσεις την δημιουργικότητά σου και σ’ αυτό τον τομέα, σου συστείνουμε να έχεις πάντα στο πλευρό σου τα προϊόντα της IKEA, αφού σου προσφέρουν αμέτρητες δυνατότητες… Εμείς πάντως, εντοπίσαμε άπειρες ιδέες οργάνωσης… Και σου προτείνουμε τα πιο ενδιαφέροντα προϊόντα για να αξιοποιήσεις στο έπακρο την ντουλάπα σου, να χρησιμοποιείς όλο τον χώρο στα ράφια σου και να μετατρέψεις το κενό κάτω από το κρεβάτι σου σε χώρο αποθήκευσης.

Έτσι για να τακτοποιήσεις καλύτερα τα διπλωμένα ρούχα στη ντουλάπα σου θα χρειαστείς τα SKUBB Όχι δεν είναι απαραίτητο να έχεις περισσότερα ράφια! Απλώς θα κρεμάσεις αυτή τη θήκη αποθήκευσης (με 6 θήκες) μέσα στην ντουλάπα ή σε μία ανεξάρτητη ράγα. Φτιαγμένη από ανακυκλωμένο πολυεστέρα, στερεώνεται με βέλκρο, για εύκολη τοποθέτηση και μετακίνηση. Μπορείς εύκολα να τραβήξεις τα κουτιά έξω από τα χωρίσματα, κρατώντας την ταινία στον πάτο, ώστε η μονάδα να παραμένει σταθερή. Και όταν πια δεν θα τη χρειάζεσαι, την διπλώνεις και την αποθηκεύεις για μελλοντική χρήση.

Για ακόμη καλύτερη οργάνωση των ρούχων σου, σου προτείνουμε τα STUK, τα πρακτικά κουτιά με διαχωριστικά: Ένα κουτί για τις κάλτσες, ένα για τα εσώρουχα, ένα για τον αθλητικό εξοπλισμό, ένα για τις ζώνες… Αυτά τα κουτιά χωρίζουν τα πράγματα που αποθηκεύεις στην ντουλάπα ή στη συρταριέρα σου και επιτρέπουν την καλύτερη χρήση του χώρου σου. Συνδύασε τα με άλλα προϊόντα της σειράς STUK και θα οργανώσεις τέλεια την αποθήκευση των ρούχων σου. Επιπλέον, η θήκη για ετικέτα θα σε βοηθά να βρίσκεις εύκολα όλα τα πράγματά σου.Μια άλλη λύση είναι τα πανέμορφα TOLKNING Αυτή η ευέλικτη σειρά καλαθιών, από φυσικές ίνες, προσθέτουν στο χώρο ένα ζεστό στιλ. Κάθε καλάθι είναι ένα μοναδικό, χειροποίητο έργο τέχνης με φυσικές διαφοροποιήσεις χρώματος και σχήματος. Έμπειροι τεχνίτες και τεχνίτριες υφαίνουν κάθε καλάθι στο χέρι, γι’ αυτό κάθε ένα είναι μοναδικό. Επίσης, το ύφασμα της επένδυσής τους είναι από ανακυκλωμένο πολυεστέρα. Βλέπεις, η ΙΚΕΑ χρησιμοποιώντας τα απόβλητα ως πρώτη ύλη, μας βοηθά να έρθουμε πιο κοντά σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Πάντως, πέρα από διακοσμητικά, είναι και πρακτικά, για να αποθηκεύεις τα ρούχα κάθε εποχής ή να προστατεύεις τα λευκά είδη από τη σκόνη. Θα τα στοιβάσεις στη ντουλάπα ή στο δάπεδο, ενώ μπορείς να τα τοποθετήσεις  ακόμα και κάτω από το κρεβάτι. Κι αυτό γιατί σύρονται εύκολα έξω, αφού το κάθε καλάθι έχει το δικό του χερουλάκι.Αν τα καλάθια δεν δένουν με την υπόλοιπη διακόσμηση του δωματίου σου, και προτιμάς τα κουτιά με καπάκι, τότε, τα BLADDRARE είναι ότι έψαχνες. Αυτά τα κουτιά σου δίνουν επιπλέον χώρο αποθήκευσης – μέσα ή έξω από την ντουλάπα. Το καλό ύφασμα (από ανακυκλωμένο πολυεστέρα) και οι φίνες λεπτομέρειες, όπως το ραμμένο χερούλι και η θήκη της ετικέτας δίνουν μια αίσθηση ανώτερης ποιότητας. Και επειδή στοιβάζονται, είναι πολύ πρακτικά για την ντουλάπα σου ή για το δάπεδο του δωματίου σου.

Τακτοποίησε και τα παπούτσια σου

Όπως όλες οι γυναίκες, έτσι κι εσύ έχεις άπειρα ζευγάρια παπούτσια, και ποτέ δεν βρίσκεις εκείνα που θέλεις να φορέσεις. Τώρα η λύση βρίσκεται στα κουτιά SKUBB και στο SKOSTALL.Τα κουτιά SKUBB είναι φτιαγμένα από ανακυκλωμένο πολυεστέρα, ενώ το διαφανές πλέγμα τους  επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί γύρω από τα παπούτσια σου και σε διευκολύνει να βλέπεις ποιο ζευγάρι έχεις μέσα. Επιπλέον, χάρη στο βέλκρο του, ανοίγεις και κλείνεις εύκολα το παράθυρο του κάθε κουτιού. Και όταν δε χρειάζεσαι ένα κουτί, για να εξοικονομήσεις χώρο, απλά ανοίγεις το φερμουάρ στο κάτω μέρος και το διπλώνεις και γίνεται επίπεδο. Για ακόμα καλύτερη οργάνωση των παπουτσιών σου δοκίμασε το πρακτικό εξάρτημα SKOSTALL Πολύ απλά, βάζεις ένα ζευγάρι παπούτσια το ένα πάνω στο άλλο και εξοικονομείς περισσότερο χώρο στο χολ και στη ντουλάπα σου. Και το σημαντικότερο; Είναι κατάλληλο για κάθε τύπο παπουτσιών, από σανδάλια μέχρι ψηλά αθλητικά παπούτσια, καθώς το επάνω μέρος του ρυθμίζεται σε 3 διαφορετικά ύψη.

Αποθηκευτικοί χώροι και στο κρεβάτι σου

Η τελευταία τάση στη διακόσμηση των υπνοδωματίων είναι τα κρεβάτια με κεφαλάρι. Αν το δικό σου κρεβάτι δεν έχει ένα κεφαλάρι, μπορείς να προσθέσεις το BRIMNES, ένα πρακτικό κεφαλάρι με αποθηκευτικό χώρο.  Μ’ αυτό τον τρόπο δεν χρειάζεσαι κομοδίνο, αφού έχεις χώρο αποθήκευσης στο κεφαλάρι. Εξοικονομείς χώρο, ενώ τα ράφια του ρυθμίζονται σε 3 διαφορετικές θέσεις. Επιπλέον, χάρη στις τρύπες που υπάρχουν στο κεφαλάρι, κρύβεις τα καλώδια για τα φωτιστικά και τους φορτιστές σου.Από την άλλη, υπάρχει και η λύση του FREDVANG, που σου προσφέρει χώρο αποθήκευσης κάτω από το κρεβάτι και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν κομοδίνο, αφού έχει ροδάκια για να το βγάζεις έξω από το κρεβάτι σου. Καλό;  

Βάλε ραφάκια…

Μια ακόμη πρακτική λύση για να τακτοποιήσεις τα αγαπημένα σου βιβλία ή διακοσμητικά στο υπνοδωμάτιο σου είναι τα ραφάκια. Και στην ΙΚΕΑ θα βρεις άπειρες ιδέες. Εμείς σου προτείνουμε τρεις διαφορετικές λύσεις, που τις βρήκαμε πολύ πρακτικές. Το TRANHULT είναι ένα απλό και πρακτικό επίτοιχο ράφι από μασίφ ξύλο, που είτε θα είναι αποθηκευτικός χώρος, είτε χώρος για διακόσμηση.Σημείωσε ότι ο συγκεκριμένο επίτοιχο ράφι έχει μια λοξή και μια λεία άκρη στην μακριά του πλευρά, έτσι ώστε να μπορείς να επιλέξεις ποια άκρη θα «κοιτάει» προς το δωμάτιο, ανάλογα ποιο από τα δυο διαφορετικά στιλ προτιμάς. Δεν έχεις χώρο για κομοδίνο; Το επίτοιχο ράφι LACK είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα λύση: Έχει λιτό σχεδιασμό και διακριτικά, σχεδόν αόρατα στηρίγματα. Αυτό το έξυπνο ράφι γίνεται ένα με τον τοίχο, καθώς τα εξαρτήματα στερέωσης δεν φαίνονται. Θα το βρεις σε 3 χρώματα.Αλλά και η επίτοιχη ραφιέρα LACK έχει το δικό της ενδιαφέρον… Ειδικά αν ο χώρος σου είναι περιορισμένος αυτό το ράφι σχεδόν πάντα χωράει. Μπορείς να επιλέξεις να το τοποθετήσεις κάθετα ή και οριζόντια, ανάλογα τον χώρο και τις αποθηκευτικές σου ανάγκες.

Η λύση της συρταριέρας

Όσο κι αν φαίνεται πολύ κλασική η λύση της συρταριέρας, αυτή είναι η πλέον απαραίτητη για να τακτοποιήσεις τα ρούχα σου και όχι μόνον… Στην ΙΚΕΑ θα ανακαλύψεις πολύ όμορφες και πρακτικές συρταριέρες, όπως αυτές που σου προτείνουμε.Η SONGESAND, είναι μια άκρως λειτουργική συρταριέρα με 4 συρτάρια. Ο κλασικός σχεδιασμός της είναι διαχρονικός και τα συρτάρια της κλείνουν αθόρυβα και μαλακά για να είσαι πάντα ήσυχη ότι δε θα ενοχλείς κανέναν στον ύπνο του. Το συρτάρι χωράει περίπου 15 διπλωμένα παντελόνια ή 30 μπλούζες. Και επειδή το σπίτι μας πρέπει να είναι ένα ασφαλές μέρος για όλα τα μέλη της οικογένειας, περιλαμβάνεται και εξάρτημα ασφαλείας, για να την στερεώσεις στον τοίχο. Επίσης, τα συρτάρια έχουν μηχανισμό που εμποδίζει να βγουν εντελώς.

Αλλά και η IDANÄS είναι μια πρακτική, διπλή συρταριέρα με 6 συρτάρια, που συνδυάζει διαχρονικό σχεδιασμό και σύγχρονη λειτουργικότητα. Αυτή η μεγάλη συρταριέρα προσφέρει άφθονο χώρο αποθήκευσης και μεγάλη επιφάνεια για διακόσμηση. Επομένως, μπορείς να βάλεις φωτιστικά ή άλλα αντικείμενα που θα δώσουν χαρακτήρα στο χώρο σου. Οι παραδοσιακές λεπτομέρειες -χάρη στο design των F Cayouette/J Karlsson- προσθέτουν στιλ χειροποίητου.

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου…

Ένας καθρέφτης είναι πάντα απαραίτητος, ειδικά στο υπνοδωμάτιο! Και ο GRANVÅG, αυτός ο κρεμαστός καθρέφτης είναι πολλά περισσότερα από όσα φαίνονται. Στο χαμηλότερο τμήμα του σκελετού του θα κρεμάσεις τα φουλάρια ή κάποια αξεσουάρ σου. Αυτός ο διακοσμητικός και λειτουργικός καθρέφτης θα προσθέσει βάθος στο δωμάτιο… Και θα φαίνεται μεγαλύτερο και πιο φωτεινό, ενώ θα τακτοποιήσεις και τα αξεσουάρ σου. Ταιριάζει στο υπνοδωμάτιο ή στον διάδρομο, για να ρίχνεις μια τελευταία ματιά όταν είναι να βγεις ή να πας για ύπνο.

Η ώρα του παιδιού

Καταρχήν, αν είσαι νέα μητέρα, και ετοιμάζεις το δωμάτιο του μωρού σου, η ΙΚΕΑ είναι στο πλευρό σου για να δημιουργήσεις με τα προϊόντα της τις πιο λειτουργικές γωνιές. Αγόρασες ήδη το πανέμορφο κρεβατάκι και την αλλαξιέρα για το αγγελούδι σου… Τώρα χάρη στο σετ ONSKLIG που σχεδιάστηκε από την Monika Mulder, θα κάνεις το άλλαγμα του μωρού σου παιχνιδάκι! Περιλαμβάνει 4 καλάθια αποθήκευσης και 2 άγκιστρα. Έτσι, θα έχεις δίπλα σου πάνες και πανάκια καθαρισμού, προϊόντα φροντίδας και πετσέτες, όταν αλλάζεις το μωράκι σου.
Κι όταν το παιδάκι σου αρχίσει να μεγαλώνει τότε, αλλάζουν οι ανάγκες του… Τα παιχνίδια αυξάνονται ως δια μαγείας, και το δωμάτιο του τακτοποιείται δύσκολα… Όχι πια, γιατί τα προϊόντα της ΙΚΕΑ είναι στο πλευρό σου για να δημιουργήσεις χώρους για να συμμαζεύεις τα πάντα!

Για παράδειγμα, η TROFAST είναι μία παιχνιδιάρικη σύνθεση αποθήκευσης, ιδανική για να φυλάσσεις τα παιχνίδια του παιδιού σου. Ο σκελετός της έχει οδηγούς για να βάλεις τα κουτιά και τα ράφια στο σημείο που θέλεις – και να τα αλλάζεις όποτε χρειάζεται. Και επειδή είναι χαμηλή, τα παιδιά θα έχουν πρόσβαση και θα τακτοποιούν τα πράγματά τους μόνα τους.Στην σειρά FLISAT θα βρεις το πρακτικό αναλόγιο, που το σχεδίασαν οι S Fager/J Karlsson και είναι κατασκευασμένο από μασίφ ξύλο πεύκου, βαμμένο με ακρυλική λάκα. Έτσι το παιδάκι σου θα έχει τα βιβλία του συγκεντρωμένα και θα τα βρίσκει χωρίς τη δική σου βοήθεια. Μπορείς μάλιστα, να το μεταφέρεις εύκολα στην αγαπημένη σας γωνιά, όταν θέλει να του διαβάσεις το αγαπημένο του παραμύθι. Στο δωμάτιο του επίσης, μπορείς να βάλεις το επίτοιχο ραφάκι FLISAT από μασίφ ξύλο. Μάλιστα, αν το κρεμάσεις σε ένα βολικό ύψος για το παιδάκι σου, θα μπορεί εύκολα να φτάσει και να σου φέρει το αγαπημένο του βιβλίο, όταν είναι ώρα για μία ιστορία.

Τέλος εντόπισε το ξύλινο κουτί FLISAT που είναι ιδανικό για την αποθήκευση παιχνιδιών του παιδιού σου. Το σχεδίασαν οι S Fager/J Karlsson, κι έτσι το παιδάκι σου θα έχει όλα τα πράγματά του συγκεντρωμένα. Και χάρη στα ροδάκια του, θα το κυλάει από το ένα δωμάτιο στο άλλο!Στην ΙΚΕΑ όμως, θα βρεις και το σκαμπό VILTO με τον πρακτικό αποθηκευτικό χώρο. Σχεδιασμένο από την Maja Ganszyniec, είναι φτιαγμένο από ξύλο σημύδας με φίνα, φυσική όψη. Ιδανικό για το μπάνιο (και των παιδιών) είναι διπλά λειτουργικό, αφού είναι και σκαμπό και μπορείς να αποθηκεύεις πετσέτες και όχι μόνον. Και καθαρίζεται πανεύκολα, εφόσον το ύφασμα του αφαιρείται και πλένεται στο πλυντήριο ρούχων.  Κι όταν το παιδάκι σου μεγαλώσει αρκετά, θα πρέπει να αποκτήσει το ανάλογο κρεβάτι… Και το κρεβάτι SLAKT είναι ότι χρειάζεται, αφού διαθέτει αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους. Ραφάκια για να τακτοποιεί τα αγαπημένα του βιβλία και συρτάρια για τα ρούχα, τις πετσέτες και τα σεντόνια του.

Με την ΙΚΕΑ μπορούμε να δημιουργούμε μαζί και είναι πάντα στο πλευρό σου για να πλαισιώνει με τα έπιπλά της, τη φαντασία και την έμπνευσή σου. Στην ΙΚΕΑ λοιπόν, θα βρεις όλα όσα χρειάζεσαι για να κάνεις το υπνοδωμάτιο ένα χώρο όπου θα μπορείς να δημιουργείς, να φτιάχνεις και να αλλάζεις πράγματα ή και μόνο να τα τακτοποιείς!

 

 

MadameLeFo