Athonites & η αειφορία σε κάθε στάδιο: Η συνολική βιώσιμη προσέγγιση του 

Athonites σημαίνει ομορφιά και αειφορία, και μάλιστα σε κάθε στάδιο. Το νέο ελληνικό brand, η νέα hot άφιξη στον κόσμο της ομορφιάς, που έκανε το ντεμπούτο του στην κυπριακή αγορά εστιάζει στην συνολική βιώσιμη προσέγγιση και βρίσκεται σε πρώτο πλάνο για το καλό του πλανήτη και όχι μόνον… Γιατί για τους Athonites η Φυσική φροντίδα βασίζεται στην Ποιότητα, στο Περιβάλλον και στις Επόμενες Γενιές… Κι εμείς θα σου κάνουμε σήμερα τις πρώτες συστάσεις για να γνωρίσεις καλύτερα τις αρχές της… 

Στον «παλμό» της Βιωσιμότητας «χτυπάει» η ελληνική μάρκα Skincare & Wellness, Athonites, μια μοναδική Καινοτομία της Αγοράς που συναρπάζει καθώς εστιάζει στην Αειφορία, όχι μόνο επειδή παρέχει φυσικά, φυτικά, βιολογικά και πιστοποιημένα, cruelty free καλλυντικά αλλά κυρίως επειδή η «ουσία» του brand εντοπίζεται στην Ενσυναίσθηση και τη στενή και διαχρονική σχέση του Ανθρώπου με τη Φύση. Σε αρμονία με το Όρος Άθως, το brand Athonites χαιρετίζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (που γιορτάστηκε στις 5 Ιουνίου) και υπενθυμίζει  την ανάγκη να ζήσουμε σε αρμονία με τη Φύση, κάνοντας επιλογές προς έναν περιβαλλοντικά λιγότερο επιβαρυντικό τρόπο ζωής. Παράλληλα, δεσμεύεται για σεβασμό, προστασία και διατήρηση των φυσικών πόρων για τις επόμενες γενιές σε κάθε στάδιο: Από τη σπορά, την καλλιέργεια, τη συγκομιδή, την ξήρανση και την εκχύλιση, έως και την  παραγωγή, τη συσκευασία, τη μεταφορά και την παράδοση των τελικών προϊόντων.

Συγκομιδή βοτάνων με το χέρι

Μια από τις πιο σημαντικές και αποκλειστικές καινοτομίες που έχει υιοθετήσει η μάρκα σε επίπεδο Βιωσιμότητας, είναι η συλλογή φυτών και βοτάνων από τις βιολογικά πιστοποιημένες καλλιέργειες, που γίνεται με το χέρι (hand picking), χωρίς μηχανική κατεργασία με την ελάχιστη δυνατή χρήση ενεργειακών πόρων, όπως νερό και ενέργεια, διασφαλίζοντας τη χρήση  ύψιστης ποιότητας πρώτων υλών. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι αποφεύγονται οι  πληγές στα φυτά καθώς  η συλλογή του ώριμου στελέχους του φυτού γίνεται την κατάλληλη ώρα της ημέρας, χωρίς να ασκείται πίεση στον κύκλο ζωής τους, επιτρέποντάς τους να μεγαλώσουν ήρεμα και σωστά.Η διαδικασία αυτή διασφαλίζει την ανάδυση εξαιρετικής ποιότητας χαρακτηριστικών, όπως το άρωμα και υψηλή η περιεκτικότητα σε βιοενεργά συστατικά που απογειώνουν περαιτέρω τη δύναμη των συνθέσεων. Με αυτόν τον τρόπο, πέρα από την εξασφάλιση άριστου ποιοτικού φυτικού υλικού, διασφαλίζεται και η μελλοντική διατήρηση της Φύσης για επόμενες παραγωγές από τις μελλοντικές γενιές. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τμήματα των φυτών που δεν προχωρούν σε επόμενο στάδιο, δεν απορρίπτονται αλλά επιστρέφουν στη Γη μέσω της διαδικασίας κομποστοποίησης, προσφέροντας εξαιρετικής ποιότητας οργανικό λίπασμα.Στη διαδικασία αυτή ακολουθούνται αυστηρά πρωτόκολλα τόσο στο στάδιο της συγκομιδής όσο και κατά την ξήρανση, ενώ τηρούνται ειδικές προδιαγραφές αποθήκευσης των πρώτων υλών. Παράλληλα, οι εκχυλίσεις πραγματοποιούνται σε πιστοποιημένο από τον ΕΟΦ εργαστήριο και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά φυσικοί και βιολογικοί φορείς εκχύλισης, όπως αγνό παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο και φυσική γλυκερίνη. Σε κάθε στάδιο της παραγωγής  η μάρκα Athonites στοχεύει στη μείωση του ενεργειακού της αποτυπώματος, ενώ εφαρμόζει διαδικασίες πλήρους ιχνηλασιμότητας για λόγους ασφάλειας και διαφάνειας.

Athonites & φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες

Η μάρκα Athonites από την αρχή της πορείας της φροντίζει να επιλέγει συσκευασίες πλήρως ή μερικώς ανακυκλώσιμες στο 95%, με άμεσο στόχο να επιτύχει το 100%. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία χρησιμοποιεί γυαλί και αλουμίνιο για τη συντριπτική πλειονότητα των συσκευασιών της.  Ωστόσο στις περιπτώσεις που αυτό δεν είναι εφικτό, επιλέγεται πλαστικό PET ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και η λειτουργικότητα. Στις εξωτερικές συσκευασίες χρησιμοποιείται μόνο ανακυκλώσιμο ή και ανακυκλωμένο χαρτί. Παράλληλα, αντί της χρήσης ενημερωτικών εντύπων, η εταιρεία επιλέγει την εφαρμογή QR codes, που άλλωστε συμβαδίζουν με την εποχή, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στη μείωση της αλόγιστης χρήσης χαρτιού.

Η minimum waste πολιτική όσον αφορά στις συσκευασίες εντοπίζεται και στην πρακτική της εταιρείας να μην αποσύρει συνειδητά κάποια συσκευασία, εφόσον έχει κάποιο μικρό ελάττωμα. Τη 360ο βιώσιμη προσέγγιση συμπληρώνει τέλος και η οικολογική αρχιτεκτονική που ακολουθούν τα κτήρια που στεγάζουν τη μάρκα Athonites. Ένα καινοτόμο brand που φέρει στο DNA του τη Βιωσιμότητα από την εταιρεία έως και κάθε επιμέρους προϊόν που απευθύνεται σε συνειδητοποιημένους και ευαισθητοποιημένους καταναλωτές.

More info

Την ολοκληρωμένη σειρά Athonites θα την ανακαλύψεις στα καταστήματα Beauty Line Μακαρίου Λευκωσία, Beauty Line Nicosia Mall, Beauty Line Mall of Cyprus, Beauty Line Ανεξαρτησίας, στο Selekt Beauty My Mall και στο www.beautyline.com.cy

 

Μάθε περισσότερα για τη σειρά Athonites κάνοντας κλικ εδώ ⇓

Athonites: Με τη δύναμη της φύσης

 

 

MadameLeFo