Η αρχιτέκτονας Έλενα Παρούτη και η επαγγελματίας επικοινωνίας Ειρήνη Σταύρου συναντιούνται δημιουργικά το 2021. Και από τότε εξερευνούν τα μοτίβα που προέρχονται από τους αρχαιολογικούς χώρους της Κύπρου, μέσα από το project 4ELEGY.
Τα στατικά μοτίβα τα οποία προέρχονται από τις σκληρές επιφάνειες των μωσαϊκών και των αρχαιολογικών χώρων, αποκτούν κίνηση και επανάληψη και μεταφέρονται σε υφασμάτινες επιφάνειες, δημιουργώντας τρισδιάστατες οπτικές και διάλογο με υφές.
Οι δημιουργίες αυτές παρουσιάζονται μέσα από μια σύγχρονη εικαστική έκφραση στον χώρο του wearable art . Από τα ψηφιδωτά της Οικίας του Διονύσου στην Πάφο έως την κάτοψη του Κουρίου… Tα έργα του 4ELEGY ισορροπούν ανάμεσα στην ιστορία και την τέχνη, μέσα από ένα ταξίδι μνήμης και ταυτότητας. Ένα εικαστικό συναπάντημα, σταθμός για το 4ELEGY, σε έναν χώρο που ενώνει τον πολιτισμό της Κύπρου με το κοινό της Αθήνας.
♦ Σπίτι της Κύπρου – Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα, Αθήνα
♥ H έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι και την 𝟯𝟭η Μαΐου 𝟮𝟬𝟮𝟱
Instagram: 4elegy_wearable_art
Tags: «On Tour Exploring», 4ELEGY, Σπίτι της Κύπρου
Aspelia Naturalis, η πολυαναμενόμενη έκθεση φωτογραφίας του Silvio Augusto Rusmigo,…
Το ‘‘Διεθνές Αεροδρόμιο Λευκωσίας’’ ανοίγει ξανά τις πύλες του στην…
Ο Το “β” του Άντη Σκορδή παρουσιάζεται σε παγκύπρια πρεμιέρα.…