Πως θα παραμείνεις ενυδατωμένη & φρέσκια στα 30,000 πόδια

Αναρωτιέσαι πως μπορείς να παραμείνεις ενυδατωμένη και φρέσκια στα 30,000 πόδια; Κι όμως, μπορείς… Αρκεί να διαβάσεις με προσοχή τον οδηγό που ετοιμάσαμε με πολλές χρήσιμες συμβουλές και τα απαραίτητα προϊόντα για να έχεις ένα υγιές και λαμπερό δέρμα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σου με το αεροπλάνο, αλλά και μετά, όταν θα φτάσεις στον προορισμό των διακοπών σου.

Τα αεροπορικά ταξίδια είναι συναρπαστικά, αφού σου προσφέρουν έναν μοναδικό τρόπο να γνωρίσεις νέους προορισμούς και να ζήσεις αλησμόνητες στιγμές… Άλλοτε, πάλι ταξιδεύεις για επαγγελματικούς λόγους, και αυτά τα ταξίδια επίσης σου προσφέρουν ένα σωρό γνώσεις και ξεχωριστές εμπειρίες… Ωστόσο, το ταξίδι αυτό καθαυτό μπορεί να είναι προκλητικό για το δέρμα σου. Τα χαμηλά επίπεδα υγρασίας στην καμπίνα του αεροπλάνου, μαζί με το άγχος και τις αλλαγές στη ρουτίνα της περιποίησης σου, αφήνουν το δέρμα σου εκτεθειμένο στην αφυδάτωση και την θαμπάδα, ενώ γίνεται πιο επιρρεπές σε διάφορες ανεπιθύμητες καταστάσεις, όπως την ερυθρότητα και τους ερεθισμούς… Για να σε βοηθήσουμε να διατηρήσεις μια υγιή, λαμπερή επιδερμίδα κατά τη διάρκεια της πτήσης και μετά απ’ αυτή, δημιουργήσαμε μια λίστα με βασικές συμβουλές και τα αναγκαία προϊόντα περιποίησης του δέρματος, που όταν ταξιδεύεις καλό θα ήταν να έχεις πάντα μαζί σου. Εν τέλει, είτε ταξιδεύεις συχνά, είτε θα πας διακοπές, οι συμβουλές μας και τα προϊόντα που σου προτείνουμε θα σου εξασφαλίσουν ότι θα φτάσεις στον προορισμό σου καλά και θα δείχνεις και θα νιώθεις υπέροχη!

Πως θα περιποιηθείς το δέρμα σου πριν από την πτήση

Η προετοιμασία του δέρματός σου πριν επιβιβαστείς στο αεροπλάνο είναι κρίσιμη για τη διατήρηση της υγείας του κατά τη διάρκεια της πτήσης.

♦ Ενυδάτωση: Ξεκίνησε την ενυδάτωση του δέρματός σου το βράδυ πριν την πτήση. Το κάνεις πάντα θα μου πεις… Καλό είναι όμως, να πιείς άφθονο νερό και να χρησιμοποιήσεις έναν ενυδατικό ορό και μια πλούσια ενυδατική κρέμα για να κλειδώσεις την υγρασία στο δέρμα σου. Και η συμβουλή της ειδικού: Όταν βρίσκεσαι μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους θα πρέπει να αναπληρώνεις την ενυδάτωσή σου πίνοντας 1 ποτήρι νερό.

♦ Απόφυγε τα σκληρά προϊόντα: Τη μέρα πριν την πτήση σου απόφυγε τα δυνατά απολεπιστικά ή οποιαδήποτε προϊόντα που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σου, καθώς την επομένη θα εκτεθεί σε ξηρές και στρεσογόνες συνθήκες.

♦ Περιποίηση ματιών: Χρησιμοποίησε μια κρέμα ματιών για να διασφαλίσεις ότι η ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια σου θα παραμείνει ενυδατωμένη.

♦ Περιποίηση χειλιών: Άπλωσε ένα παχύ στρώμα lip balm στα χείλη σου για να αποτρέψεις το σκασίματα.

♦ Αντηλιακή προστασία: Αντηλιακό βάζεις έτσι κι αλλιώς κάθε μέρα, ολόχρονα… Ωστόσο, πριν επιβιβαστείς στο αεροπλάνο, καλό είναι να εφαρμόσεις μια ελαφριά αντηλιακή κρέμα για να προστατεύσεις το δέρμα σου από τις ακτίνες UV. Επίσης, αν και μπορεί να σου φαίνεται περιττό, η εφαρμογή αντηλιακού κατά τη διάρκεια της πτήσης είναι απόλυτα αναγκαία, ειδικά αν κάθεσαι κοντά στο παράθυρο. Να θυμάσαι: Σε μεγάλα υψόμετρα, η έκθεση στην UV είναι ιδιαίτερα αυξημένη και το δέρμα σου χρειάζεται προστασία.

Ενυδατικά σπρέι και μιστ

Ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να καταπολεμήσεις την αφυδάτωση κατά την πτήση είναι η χρήση ενυδατικού σπρέι ή μιστ. Αυτά τα προϊόντα θα σου χαρίσουν άμεση ενυδάτωση, αναζωογονώντας το δέρμα σου και διατηρώντας το ενυδατωμένο σε όλη τη διάρκεια της πτήσης. Και όταν κατεβείς από το αεροπλάνο, θα το έχεις μέσα στη τσάντα σου, για να φρεσκάρεις την επιδερμίδα σου καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού σου.

Must have

• Hyaluronic Energizing Mist, του Tom Ford: Ένα ανάλαφρο και αέρινο mist με καφεΐνη και βιταμίνη που προετοιμάζει, ενυδατώνει και τελειοποιεί την επιδερμίδα και το μακιγιάζ. Το μοναδικό σύμπλεγμα από πολυτελή συστατικά ενισχύει την ενυδάτωση και προσθέτει στην επιδερμίδα λαμπερό φινίρισμα. Η πολυχρηστική σύνθεση του μπορεί να χρησιμοποιηθεί πριν την εφαρμογή μακιγιάζ για να προετοιμάσει την επιδερμίδα, στο τελείωμα για να σταθεροποιήσει το μακιγιάζ ή κατά την διάρκεια της ημέρας για να ανανεώσει και να επαναφέρει την υγρασία στην ξηρή επιδερμίδα σου.

Οροί ομορφιάς

Συμπυκνωμένα, με πολύτιμα, δραστικά συστατικά, τα serum (οι οροί ομορφιάς), προσφέρουν άμεση δράση και αποδεδειγμένα αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου. Και αφού σκέφτεσαι να επενδύσεις στην αγορά ενός καλού ενυδατικού ορού, χρησιμοποίησε τον εδώ και τώρα για να δεις άμεσα τη διαφορά στο πρόσωπό σου. Ειδικά όταν πρόκειται να ταξιδέψεις, χρησιμοποίησε τον οπωσδήποτε, γιατί βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος σου. Βλέπεις, οι ενυδατικοί οροί βοηθούν το δέρμα να συγκρατεί την απαραίτητη υγρασία στα κύτταρα του.

Must have

• Advanced Night Repair, της  Estée Lauder: Αυτός είναι ο #1 ορός της Estée Lauder που καταπολεμά δυναμικά τα πολλαπλά βασικά σημάδια γήρανσης. Προσφέρει ταχεία επανόρθωση και Δύναμη Νεανικής Αναγέννησης. Κατοχυρωμένος με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας έως το 2033. Mε Τεχνολογία Chronolux™ Power Signal, απορροφάται γρήγορα και σε βάθος, μειώνει την εμφάνιση των πολλαπλών βασικών σημαδιών γήρανσης που προκαλούνται από περιβαλλοντικές επιθέσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής. Επιπλέον, το υψηλού επιπέδου Υαλουρονικό Οξύ, που περιέχει στη φόρμουλά του, “κλειδώνει” την ενυδάτωση για 72 ώρες… Ειδικά, όταν η πτήση σου είναι πολύωρη και οι συνθήκες ευνοούν την ξηρότητα του δέρματος, μπορείς να τον εφαρμόζεις όποτε νιώθεις την επιδερμίδα σου αφυδατωμένη… Βλέπεις, η σύστασή του είναι τέτοια, που βελτιστοποιεί την φυσική διαδικασία επανόρθωσης της επιδερμίδας. Και το δέρμα σου θα δείχνει πιο λείο και με λιγότερες γραμμές, πιο νεανικό, πιο λαμπερό και με ομοιόμορφο χρωματικό τόνο.

Πλούσιες ενυδατικές κρέμες

Μια πλούσια, ενυδατική κρέμα είναι απαραίτητη για τα αεροπορικά ταξίδια. Εφάρμοσε ένα γενναιόδωρο στρώμα πριν την πτήση για να δημιουργήσεις ένα φράγμα που κλειδώνει την υγρασία και προστατεύει το δέρμα σου από τον ξηρό αέρα μέσα στην καμπίνα του αεροπλάνου. 

Must have

• The Moisturizing Fresh Crème, της La Mer: Η Crème de La Mer είναι διάσημη γιατί αιχμαλωτίζει τις θεραπευτικές δυνάμεις της θάλασσας. Έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει το δέρμα σε χρόνο dt, κάνοντάς το πιο απαλό, αισθητά σφριγηλό και απίστευτα λαμπερό. Και τώρα ήρθε η Moisturizing Fresh Cream. Αυτή η νέα κρέμα, χάρη στην ανάλαφρη σύνθεσή της, που περιέχει τον θαυματουργό Miracle Broth™, μέσα σε δευτερόλεπτα, δροσίζει και αναζωογονεί την επιδερμίδα, της προσφέρει άμεση ενυδάτωση και αντιγηραντικά οφέλη. Η επιδερμίδα μεταμορφώνεται ορατά και φαίνεται λεία και υγιής, με λαμπερή και νεανική όψη. Βάζεις μια μικρή ποσότητα στις άκρες των δακτύλων σου και την πιέζεις απαλά στο δέρμα. Μπορείς να το κάνεις αυτό ακόμα και πάνω από το μακιγιάζ σου κατά τη διάρκεια της πτήσης…Cicapair So Soothing Treatment, της Dr Jar+ Αυτή είναι η S.O.S κρέμα σου. Η τελευταία κορεατική καινοτομία της Dr.Jart+, είναι μια εξαιρετικά συμπυκνωμένη θεραπεία all-in-one. Και στην κυριολεξία σώζει το δέρμα με καταπραϋντική δράση, ενυδάτωση και περιποίηση του δερματικού φραγμού. Να φανταστείς ότι είναι κατάλληλη ακόμη και για τα ευαίσθητα δέρματα μετά από θεραπεία περιποίησης με λέιζερ ή χημικό peeling. Έχει gel-to-balm υφή και την υψηλότερη συγκέντρωση εκχυλισμάτων Centella Asiatica, πεπτιδίων και Alpaflor. Αυτή η κρέμα κατά της ερυθρότητας πραγματικά σώζει το δέρμα σου από κοκκίνισμα, τραχύτητα, ξηρότητα. Σημείωσε επίσης ότι η συσκευασία της είναι ιδιαίτερα πρακτική για τα ταξίδια σου. 

Κρέμες ματιών

Χρησιμοποίησε οπωσδήποτε μια κρέμα ματιών. Έτσι, θα διασφαλίσεις ότι η ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια σου θα παραμείνει ενυδατωμένη σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σου.

Must have

• Advanced Night Repair Eye Supercharged Gel Crème, της Estée Lauder: Ξεκίνησε σήμερα κιόλας, δυναμώνοντας την περιοχή των ματιών σου για να έχεις ένα πιο λαμπερό και αναζωογονημένο βλέμμα. Οι μαύροι κύκλοι εμφανίζονται πιο φωτεινοί, ενώ οι γραμμές και τα πρώτα σημάδια γήρανσης στην περιοχή των ματιών θα μειωθούν. Αυτή η φρέσκια, ανάλαφρη, κρέμα με υφή τζελ, απορροφάται γρήγορα και “δουλεύει” νύχτα και μέρα. Έτσι, θα σε βοηθήσει στην επανόρθωση και στη βελτίωση της εμφάνισης της ευαίσθητης περιοχής των ματιών σου. Καταπολεμά τις ορατές φθορές που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν την επιδερμίδα. Και αποκαλύπτει ένα ενυδατωμένο, λαμπερό και ξεκούραστο βλέμμα. Η συμβουλή της ειδικού: Εάν κατά την διάρκεια της πτήσης σου νιώσεις την περιοχή των ματιών σου ξηρή και αφυδατωμένη, μη διστάσεις να επαναλάβεις την χρήση της κρέμας σου. 

Καταπραϋντικές μάσκες

Μετά από μια μακρά πτήση, μια καταπραϋντική μάσκα μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση και αναζωογόνηση του δέρματός σου. Ψάξε για μάσκες με θρεπτικά συστατικά, είναι εύκολες στην εφαρμογή και πρακτικές στη συσκευασία για να τις έχεις μαζί σου στο ταξίδι σου.

Must haves

• Dermask Soothing Hydra Solution, της Dr Jart+ Μια καταπραϋντική sheet μάσκα (μάσκα φύλλου) για το πρόσωπο, που θα σου προσφέρει καταπράυνση και ενυδάτωση, ενώ αφήνει μια αίσθηση ηρεμίας και άνεσης. Το εκχύλισμα φύλλων Aloe Vera που περιέχει, βοηθά στην προσέλκυση και δέσμευση της υγρασίας για ενυδατωμένο, απαλό και πιο υγιές δέρμα. H απόλυτη Korean Beauty περιποίηση στην skincare ρουτίνα σου, ακόμη και στα ταξίδια σου, αφού δεν πιάνει χώρο και είναι πολύ πρακτική στη μεταφορά και τη χρήση της!• Cicapair Tiger Grass Sleepair Intensive Mask, της Dr. Jart+ Αυτή είναι μια εξαιρετική Μάσκα Ύπνου με Ενυδατική και Καταπραϋντική Δράση! Με 5% γλυκερίνη και Centella Asiatica, βοηθά στην αποκατάσταση των επιπέδων υγρασίας και την άμεση καταπράυνση της επιδερμίδας. Με αναζωογονητική watergel υφή και πλούσια φόρμουλα θα βελτιώσει την ελαστικότητα, την υφή και την λάμψη του δέρματος σου.

Περιόρισε το μακιγιάζ

Όταν ταξιδεύεις είναι καλό να επιτρέψεις το δέρμα σου να αναπνέει, περιορίζοντας το μακιγιάζ σου στο ελάχιστο. Επίλεξε λοιπόν, μια ενυδατική κρέμα με χρώμα, αν προτιμάς κάποια κάλυψη.

Must have

• Vitamin Enriched Skin Tint SPF 15, της Bobbi Brown: Το 2 σε 1 skin tint ενυδατώνει το δέρμα που διαρκεί μέχρι και 12 ώρες. Ταυτόχρονα προσφέρει μια φρέσκια, φυσική κάλυψη, απόλυτα ταιριαστή σε κάθε τόνο επιδερμίδας. Η φόρμουλά της περιέχει έναν συνδυασμό Βιταμινών B, C και E που βοηθά στην ενυδάτωση και την θρέψη της επιδερμίδας. Περιέχει επίσης Pro-Vitamin D και εκχύλισμα από το άνθος κάκτου, που ενισχύουν την ανθεκτικότητα της επιδερμίδας. Η Βιταμίνη E προστατεύει την επιδερμίδα από τους εξωτερικούς ρύπους. Τέλος, ο δείκτης SPF 15 βοηθά στην προστασία του δέρματος από την επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία και τους περιβαλλοντικούς επιθετικούς παράγοντες. Σημείωσε ότι δεν σβήνει, δεν σπάει και αντέχει στον ιδρώτα και την υγρασία. Γι’ αυτό και είναι το πλέον κατάλληλο προϊόν για τα ταξίδια σου.

Περιποίηση χειλιών

Μην ξεχνάς τα χείλη σου! Ο ξηρός αέρας της καμπίνας του αεροπλάνου μπορεί να τα ξηράνει και θα τα νιώθεις αφυδατωμένα. Βάλε ένα ενυδατικό βάλσαμο χειλιών στην τσάντα σου για να παραμείνουν τα χείλη σου απαλά, ενυδατωμένα και πάντα όμορφα!

Must have

• Extra Plump Lip Serum, της Bobbi Brown: Γνώρισε το power pair της απόλυτης θρέψης για τα χείλη σου, που σου χαρίζει όλα όσα χρειάζεσαι! Το νέο Extra Plump Lip Serum προσφέρει φροντίδα και ενυδάτωση. Μία απίστευτη δύναμη περιποίησης και ενυδάτωσης, που θα σε ακολουθεί όλη την ημέρα. Χάρη στο Extra Plump Complex, ένα μίγμα ελαίων από βότανα, και ενυδατικά συστατικά, όπως το υαλουρονικό οξύ, απαλύνει, γεμίζει, μαλακώνει και δίνει την απαραίτητη λάμψη στα χείλη σου. Ο απόλυτος σύμμαχός σου, για να δώσεις στα χείλη σου λεία αίσθηση και λάμψη.• Vitamin E Lip Conditioner, του Jo Malone London: Αυτό το ενυδατικό balm είναι μια στοχευμένη θεραπεία, που θρέφει, φροντίζει και προστατεύει σε βάθος τα χείλη, τα μαλακώνει και τα λειαίνει. Η Βιταμίνη Ε, γνωστή για τις επανορθωτικές της ιδιότητες, προφυλάσσει τα χείλη σου από τις βλαβερές επιδράσεις του περιβάλλοντος. Επομένως, είναι ότι χρειάζεσαι για την καθημερινότητά σου, και ασφαλώς και για τα ταξίδια σου.

Περιποίηση χεριών

Ένα ακόμη σημείο που συνήθως ξεχνάς είναι τα χέρια σου. Μην τα αμελείς λοιπόν… Ειδικά εν ώρα πτήσης, ξηραίνονται και αυτά και διαμαρτύρονται, και θα τα νιώθεις αφυδατωμένα. Για να τους προσφέρεις την ενυδάτωση που χρειάζονται για να είναι απαλά, φρόντισε να χρησιμοποιείς τακτικά μια καλή κρέμα χεριών.

Must have

• La Mer The Hand Treatment, της La Mer: Βαθιά ενυδατική, αυτή η μεταξένια κρέμα– με βασικό συστατικό της το Miracle Broth™ της La Mer – βοηθά στην άμεση αποκατάσταση της φυσικής υγρασίας της επιδερμίδας. Το θρεπτικό ενυδατικό άγγιγμά της βοηθά στην καταπράυνση ακόμη και της πιο ξηρής και ευαίσθητης επιδερμίδας. Τα χέρια σου θα ξαναβρούν τη χαμένη απαλή και νεανική όψη τους, ενώ θα βελτιωθεί και η λάμψη τους.

Σκέψου και τα μαλλιά σου…

Όσο είσαι ακόμα στο αεροπλάνο και λίγο πριν την προσγείωση ετοιμάσου για τη μεγάλη… έξοδο! Βγάλε από το νεσεσέρ σου τα μαγικά σου “όπλα”… Ψέκασε λίγο από το άρωμά σου εκεί που χτυπά ο σφιγμός σου και λίγο hair mist στα μαλλιά σου. Τώρα είσαι έτοιμη για όλα… 

Must have

• English Pear & Freesia Hair Mist, του Jo Malone London: Ένα απαλό, λουλουδένιο άρωμα για τα μαλλιά σου, σε μορφή Hair Mist. Είναι εμπλουτισμένο με έλαιο Argan, Προβιταμίνη B, με θρεπτικά και μαλακτικά συστατικά. Και θα δώσει στα μαλλιά σου υγιή λάμψη και λεπτό άρωμα. Φόρεσε το μόνο του στις άκρες των μαλλιών σου ή συνδύασε το μαζί με το αγαπημένο άρωμα σου.

 Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές και πακετάροντας τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης του δέρματος, τώρα είσαι έτοιμη για εμφανίσεις πολλών αστέρων. Αφού θα διασφαλίσεις ότι θα παραμείνεις ενυδατωμένη, φρέσκια και λαμπερή στα 30,000 πόδια… Και μετά σε όλο το διάστημα των διακοπών σου!  Καλό ταξίδι!

MadameLeFo