Παρίσι: Ταξίδι ζωής σε μια από τις ωραιότερες πόλεις του κόσμου

Αυτές τις μέρες το Παρίσι βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, λόγω της διοργάνωσης για 3η φορά των Ολυμπιακών Αγώνων. Αν είσαι ήδη εκεί για να παρακολουθήσεις τα αγωνίσματα της 33ης Ολυμπιάδας, σίγουρα θέλεις να δεις πολλά παραπάνω… Κι εμείς αναλαμβάνουμε να σε καθοδηγήσουμε που να πας εκτός των σταδίων, όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες… Βέβαια, αν θα την επισκεφθείς αργότερα, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι Ολυμπιακοί, θα ξέρεις που να εστιάσεις το ενδιαφέρον σου για να εξερευνήσεις τούτη τη μαγική πόλη.

Αν βρίσκεσαι ήδη στο Παρίσι αυτές τις μέρες, η επίσκεψη σου στην «Πόλη του Φωτός» κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 είναι μια μοναδική ευκαιρία να ζήσεις τον παλμό της. Σίγουρα θα είχες την τύχη να παρακολουθήσεις την φαντασμαγορική τελετή έναρξης της 33ης Ολυμπιάδας, – έστω και υπό βροχή- από τις γιγαντοοθόνες που έχουν στηθεί στην Γαλλική πρωτεύουσα! Εάν είσαι εκεί -χάρη στα πακέτα που προσφέρει το GAP Travel Agency– από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου και από τις 28 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου (όταν θα διεξαχθούν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες), θα πρέπει να ξέρεις ότι έχουν δημιουργηθεί διάφορες ζώνες φιλάθλων για να ζήσεις μια μοναδική εμπειρία. Επίσης, οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει ένα σπουδαίο πολυπολιτισμικό πρόγραμμα για να ανακαλύψεις τον πολιτισμό των διαφόρων χωρών που συμμετέχουν και θα κάνουν την επίσκεψή σου αξέχαστη. Αξιοποίησε την ευκαιρία να ζήσεις αυτήν την παγκόσμια γιορτή. Και επειδή εκτός των Αγώνων θα θέλεις να απολαύσεις  και τα πάμπολλα αξιοθέατά της «Πόλης του Φωτός», εμείς είμαστε εδώ για να σε καθοδηγήσουμε να ανακαλύψεις τις ομορφιές της γαλλικής πρωτεύουσας.

Τι θα δεις στην “Πόλη του Φωτός”

Ας δούμε μερικά από τα κορυφαία σημεία ενδιαφέροντος που πρέπει να επισκεφθείς.

Πύργος του Άιφελ

Ο Πύργος του Άιφελ, το εμβληματικό σύμβολο του Παρισιού, είναι ο προορισμός για κάθε επισκέπτη. Θα ανεβείς μέχρι την κορυφή για μια απίστευτη θέα της πόλης ή θα απολαύσεις ένα δείπνο σε ένα από τα εστιατόρια του πύργου.

Μουσείο του Λούβρου

Το μουσείο του Λούβρου φιλοξενεί αριστουργήματα όπως η Μόνα Λίζα, η Αφροδίτη της Μήλου και η Νίκη της Σαμοθράκης (το άγαλμα της απτέρου Νίκης). Αφιέρωσε αρκετό χρόνο για να εξερευνήσεις τα εκθέματα αυτού του μοναδικού μουσείου.

Παναγία των Παρισίων

Ο επιβλητικός καθεδρικός της Παναγίας των Παρισίων είναι ένα αριστούργημα της γοτθικής αρχιτεκτονικής. Αν και αναστηλώνεται μετά την πυρκαγιά του 2019, αξίζει να τον δεις και να θαυμάσεις την αρχιτεκτονική του.

Αψίδα του Θριάμβου & Λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων

Η Αψίδα του Θριάμβου είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης. Θα ανεβείς στην κορυφή για μια πανοραμική θέα της Λεωφόρου των Ηλυσίων Πεδίων, η οποία είναι γεμάτη καταστήματα, καφέ και εστιατόρια.

Μονμάρτρη & Βασιλική του Sacré-Coeur

Η γραφική συνοικία της Μονμάρτρης είναι γνωστή για τους καλλιτέχνες της και τα στενά δρομάκια της. Θα επισκεφθείς τη Βασιλική του Sacré-Coeur (Σακρ Κερ) για μια εντυπωσιακή θέα του Παρισιού από την κορυφή του λόφου.

Μουσείο Ορσέ

Το Μουσείο Ορσέ φιλοξενεί μια μεγάλη συλλογή από έργα τέχνης του 19ου αιώνα, με ιδιαίτερη έμφαση στους ιμπρεσιονιστές καλλιτέχνες όπως ο Μονέ, ο Ντεγκά και ο Βαν Γκογκ.

Κήποι του Λουξεμβούργου

Αυτοί οι υπέροχοι κήποι είναι ιδανικοί για μια χαλαρή βόλτα ή ένα πικνίκ. Μπορείς να απολαύσεις τη φύση και τα όμορφα αγάλματα που διακοσμούν τον χώρο.

Σηκουάνας & κρουαζιερόπλοια

Μια κρουαζιέρα μ’ ένα από τα πολυάριθμα Bateaux Mouches στον Σηκουάνα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να δεις πολλά από τα σημαντικά αξιοθέατα του Παρισιού, όπως το Λούβρο, την Παναγία των Παρισίων και τον Πύργο του Άιφελ από μια διαφορετική οπτική γωνία.

 Κέντρο Πομπιντού

Ένα από τα πιο καινοτόμα κτίρια του Παρισιού, ένα από τα πιο ριζοσπαστικά αρχιτεκτονικά επιτεύγματα υψηλού προφίλ του 20ού αιώνα. Μιλάμε για ΤΟ κέντρο μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης, διάσημο για την αρχιτεκτονική του και τις εκθέσεις τέχνης που φιλοξενεί. Εδώ θα θαυμάσεις τα έργα από κορυφαίους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα, όπως ο Πικάσο, ο Μαξ Ερνστ, ο Καντίνσκι, ο Ματίς, ο Μαν Ρέι και ο Φράνσις Μπέικον. Μην χάσεις την ευκαιρία να ανεβείς στον επάνω όροφο, απ’ όπου θα  απολαύσεις την καλύτερη θέα της πόλης, με τον Πύργο του Άιφελ, τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων και την Βασιλική Sacré-Coeur, αλλά και τις ταράτσες της πιο ρομαντικής πόλης του κόσμου.

Που να ψωνίσεις στο Παρίσι;

Το Παρίσι είναι παγκοσμίως γνωστό για τη μόδα και τις αγορές του. Κάνε scroll και θα βρεις από που θα ψωνίσεις τα πιο trendy κομμάτια στη γαλλική πρωτεύουσα.

♦ Champs-Élysées (Λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων): Αυτή η λεωφόρος των είναι μία από τις πιο διάσημες και εμπορικές λεωφόρους του κόσμου. Εδώ θα βρεις πολυτελή καταστήματα όπως το Louis Vuitton, αλλά και πιο προσιτές μάρκες όπως Zara και H&M.♦ Avenue Montaigne (Λεωφόρος Μοντέν): Εδώ θα ανακαλύψεις τους καλύτερους οίκους υψηλής ραπτικής, όπως Dior, Chanel και Valentino. Είναι το ιδανικό μέρος εάν ψάχνεις για πολυτελή ρούχα και αξεσουάρ.

Le Marais (Λε Μαραί): Η περιοχή είναι γνωστή για την ιστορική της γοητεία και τις μποέμικες και εναλλακτικές μπουτίκ της. Θα βρεις μικρά καταστήματα με μοναδικά κομμάτια, ανεξάρτητους σχεδιαστές και vintage ρούχα. Οι οδοί Rue des Francs-Bourgeois και Rue Vieille du Temple είναι από τα καλύτερα σημεία για αγορές.

♦ Boulevard Haussmann: Εδώ είναι η έδρα των διάσημων πολυκαταστημάτων Galeries Lafayette και Printemps, απ’ όπου μπορείς να ψωνίσεις ρούχα, καλλυντικά, αξεσουάρ κ.α. Ειδικά το Galeries Lafayette, με τον εντυπωσιακό γυάλινο τρούλο και την πανέμορφη βεράντα με θέα στην πόλη, προσφέρει μια εκπληκτική ποικιλία για οτιδήποτε σκεφτείς να αγοράσεις. Καιείναι πολλά περισσότερα από ένα απλό πολυκατάστημα… Είναι μια εμπειρία αγορών που συνδυάζει μόδα, διακόσμηση, πολυτέλεια και γαστρονομία όλα μαζί, σε έναν εντυπωσιακό χώρο.

♦ Rue Saint-Honoré: Αυτή η οδός είναι γεμάτη με κομψές μπουτίκ και καταστήματα διάσημων σχεδιαστών όπως Hermès, Colette και Saint Laurent. Είναι ένας δημοφιλής προορισμός εάν αναζητάς την τελευταία λέξη της μόδας.♦ Canal Saint-Martin: Η περιοχή γύρω από το Canal Saint-Martin είναι γνωστή για τις νεανικές και μοντέρνες μπουτίκ της. Εδώ θα βρεις καταστήματα με ανεξάρτητους σχεδιαστές, μοναδικά κομμάτια και σύγχρονα στιλ.

♦ Saint-Germain-des-Prés: Αυτή η ιστορική περιοχή είναι διάσημη για τα καφέ της και την καλλιτεχνική της ιστορία. Είναι όμως γεμάτη και με κομψές, πολυτελείς μπουτίκ. Οι οδοί Rue de Rennes και Rue du Four φιλοξενούν πολλές δημοφιλείς μάρκες και σχεδιαστές.

♦ La Vallée Village: Αν έχεις χρόνο να βγεις λίγο έξω από το Παρίσι, το La Vallée Village είναι ένα outlet village με καταστήματα διάσημων σχεδιαστών σε εκπτωτικές τιμές. Βρίσκεται περίπου 40 λεπτά με το αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης και προσφέρει μεγάλη ποικιλία ειδών μόδας.

♦ Marché aux Puces de Saint-Ouen: Για τους λάτρεις των vintage και second-hand ρούχων, η υπαίθρια αγορά Saint-Ouen είναι ένας παράδεισος. Εδώ θα ανακαλύψεις μοναδικά κομμάτια, αντίκες και πολλά άλλα σε προσιτές τιμές.

Και για την ομορφιά σου

Η Γαλλία, εκτός από τη μόδα, την φινέτσα και την κομψότητα, φημίζεται και για την παράδοση της στο χώρο της ομορφιάς. Και το Dior Institut au Plaza Athénée είναι ένα από τα πιο πολυτελή και φημισμένα spa στο Παρίσι. Μετά την πρόσφατη ανακαίνισή του μάλιστα, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία ευεξίας και ομορφιάς. Η εμπειρία στο spa του Dior στο ξενοδοχείο Plaza Athénée είναι αφιερωμένη στη χαλάρωση και την αναζωογόνηση, με έμφαση στην πολυτέλεια και την άψογη εξυπηρέτηση.  Επίσης, μην χάσεις την ευκαιρία να επισκεφθείς το Maison Guerlain στο Νο68 της Avenue des Champs-Élysées (τηλ. +33 (01)45 62 52 57)). Πρόκειται για ένα από τα πιο ιστορικά και πολυτελή καταστήματα αρωμάτων στο Παρίσι. Να σου θυμίσουμε ότι η Guerlain, ένας από τους πιο διάσημους οίκους αρωμάτων στον κόσμο, έχει δημιουργήσει μερικά από τα πιο εμβληματικά αρώματα στην ιστορία της αρωματοποιίας. Το Maison Guerlain στην Avenue des Champs-Élysées είναι περισσότερο από ένα κατάστημα – είναι ένα σύμβολο της γαλλικής αρωματοποιίας και πολυτέλειας, προσφέροντας στους επισκέπτες του μια αξέχαστη εμπειρία μέσα από την ιστορία, την τέχνη και την κληρονομιά της μάρκας.

Η γαλλική γαστρονομία στο επίκεντρο

Η γαλλική γαστρονομία είναι παγκοσμίως γνωστή για την ποιότητα, την ποικιλία και την εκλεπτυσμένη της προσέγγιση της. Κατά την επίσκεψή σου στο Παρίσι, εδώ είναι μερικές προτάσεις για να πάρεις μια γεύση – κυριολεκτικά- από γαλλική κουζίνα:

Κλασικά Γαλλικά εστιατόρια

♦ Le Comptoir du Relais: Ένα από τα πιο γνωστά bistros, που σερβίρει παραδοσιακά γαλλικά πιάτα με μοντέρνα προσέγγιση.

♦ Le Chateaubriand: Ένα μοντέρνο εστιατόριο που συνδυάζει την παραδοσιακή γαλλική κουζίνα με νέες γεύσεις και τεχνικές.

♦ L’Ambroisie: Ένα εστιατόριο με τρία αστέρια Michelin, γνωστό για τα εκλεπτυσμένα πιάτα και την πολυτελή ατμόσφαιρα.

 Μπρασερί και μπιστρό

♦ Bouillon Chartier: Ένα ιστορικό μπιστρό που προσφέρει κλασικά γαλλικά πιάτα σε προσιτές τιμές.

♦ Bistrot Paul Bert: Ένα κλασικό παρισινό μπιστρό γνωστό για τα πιάτα με κρέας και τα εξαιρετικά γλυκά.

♦ Brasserie Lipp: Μια εμβληματική μπρασερί με ιστορική σημασία και κλασικά πιάτα όπως cassoulet και choucroute.

 Γκουρμέ εμπειρίες

♦ Le Jules Verne: Ένα πολυτελές εστιατόριο στον Πύργο του Άιφελ με εκπληκτική θέα και εκλεπτυσμένη κουζίνα.

♦ Epicure: Ένα εστιατόριο με τρία αστέρια Michelin στο Hôtel Le Bristol, γνωστό για την εξαιρετική του κουζίνα και την πολυτελή ατμόσφαιρα.

♦ Pierre Gagnaire: Ένα εστιατόριο με τρία αστέρια Michelin που προσφέρει δημιουργική και πρωτότυπη γαλλική κουζίνα.

 Πατισερί και σοκολατοποιοί

♦ Ladurée: Γνωστό για τα μακαρόν και τα γλυκά του, είναι ένα από τα πιο διάσημα πατισερί στο Παρίσι.

♦ Pierre Hermé: Ένας από τους κορυφαίους ζαχαροπλάστες του κόσμου, γνωστός για τα καινοτόμα μακαρόν και τα εκλεπτυσμένα γλυκά του.

♦ Jean-Paul Hévin: Ένας κορυφαίος σοκολατοποιός, γνωστός για τις σοκολάτες και τα εκπληκτικά γλυκά του.

Υπαίθριες αγορές και Boulangeries

♦ Marché d’Aligre: Μια παραδοσιακή υπαίθρια αγορά όπου μπορείτε να βρείτε φρέσκα προϊόντα, τυριά, αλλαντικά και άλλα γαλλικά εδέσματα.

♦ Poilâne: Μια από τις πιο διάσημες boulangeries του Παρισιού, γνωστή για το εξαιρετικό ψωμί της.

♦ Boulangerie Du Pain et des Idées: Ένας αγαπημένος φούρνος των Παριζιάνων, γνωστός για τα υπέροχα αρτοσκευάσματα και κρουασάν του.

 Εστιατόρια με θέα

♦ Les Ombres: Ένα εστιατόριο με εξαιρετική θέα στον Πύργο του Άιφελ, που προσφέρει γκουρμέ γαλλική κουζίνα.

♦ Terrass” Restaurant: Ένα εστιατόριο στην κορυφή του Terrass” Hotel με πανοραμική θέα της πόλης και εκλεπτυσμένη κουζίνα.

Αυτές οι προτάσεις καλύπτουν μια ευρεία γκάμα γαλλικών γαστρονομικών εμπειριών, από κλασικά πιάτα μέχρι γκουρμέ δημιουργίες, και σου επιτρέπουν να απολαύσεις το καλύτερο που έχει να προσφέρει η γαλλική κουζίνα. Καλή όρεξη και bon voyage!

More info

Πάντως, εάν θέλεις να πας στο Παρίσι, μπορείς να κλείσεις το “πακέτο” σου στο GAP Travel Agency, κάνοντας κλικ εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες, θα περιπλανηθείς στην ηλεκτρονική σελίδα www.gaptravel.eu

MadameLeFo