Θες να γίνεις επιχειρηματίας; Κάνε αίτηση τώρα, στο IDEA

Είσαι νέος, φιλόδοξος επιχειρηματίας; Έχεις στο μυαλό σου την «ιδέα» για μια καινοτόμο επιχείρηση; Δήλωσε τώρα την συμμετοχή σου στο IDEA, το πρωτοποριακό κέντρο καινοτομίας νεοφυών επιχειρήσεων (startups).

IDEA

Το μη-κερδοσκοπικό IDEA, ως έργο εταιρικής ευθύνης της Τράπεζας Κύπρου, έχει ως στόχο τη δημιουργία επιτυχημένων startups στην Κύπρο. Ταυτόχρονα, συμβάλει  δυναμικά στην εμπέδωση της κουλτούρας για ανάπτυξη της  καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Κατά τους 9 μήνες που διαρκεί το πρόγραμμα, θα προσφέρει σε όσους συμμετέχουν:

  • ολοκληρωμένη εκπαίδευση για τη δημιουργία επιχείρησης,
  • μέντορινγκ από καταξιωμένους επιχειρηματίες,
  • συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα επιχειρηματικά νομικά, λογιστικά, μάρκετινγκ και τεχνολογίας (ICT),
  • πλήρως εξοπλισμένες γραφειακές εγκαταστάσεις,
  • επιχειρηματικές ευκαιρίες και επαφή με επιχειρηματίες του κλάδου τους,
  • δικτύωση με άτομα-κλειδιά,
  • πρόσβαση σε επενδυτές στην κατάλληλη χρονική στιγμή
  • καθοδήγηση σε ευρωπαϊκά προγράμματα
  • και αρχικό κεφάλαιο (seed capital) ύψους €12,000 από την Τράπεζα Κύπρου.

IDEAΤαυτόχρονα,  ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός IDEA θα αποκτά 5% μετοχικό κεφάλαιο στην κάθε εταιρία. Μ’ αυτό τον τρόπο θα εξασφαλίζει την επιτυχή συνέχιση του  έργου του για στήριξη  νεαρών επιχειρηματιών και στους επόμενους κύκλους.

Πρόκειται για τον 4ο κύκλο ομάδων, του IDEA, οι οποίες χωρίζονται σε μικρά γκρουπς των 2-5 ατόμων, με δημιουργικές και καινοτόμες ιδέες. Είναι ευπρόσδεκτες αιτήσεις απ’ όλους τους τομείς της οικονομίας, φθάνει να έχουν προοπτική να επεκταθούν διεθνώς, συμπεριλαμβανομένων προτάσεων Financial TechnologyFintech, Culture & Arts Startups, κ.λ.π.

IDEA  & Τράπεζα Κύπρου IDEA

Το IDEA στηρίζεται από την Τράπεζα Κύπρου και αποτελεί πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας και άλλων εταίρων: CIIM, Innovation/Leo Burnett, CYTA, Λέλλος Π. Δημητριάδης Δ.Ε.Π.Ε. και Deloitte Cyprus. Το IDEA έχει ισχυρούς δεσμούς με το οικοσύστημα καινοτομίας στην Κύπρο και το εξωτερικό (Ισραήλ και Ευρώπη), όπου πραγματοποιούνται τακτικές επισκέψεις. Δεσμοί διατηρούνται επίσης με τις διπλωματικές αποστολές διαφόρων χωρών και υλοποιούνται ενέργειες που αναβαθμίζουν τη χώρα στον χάρτη της καινοτομίας, σε διεθνές επίπεδο.

More info

Δήλωσε τώρα τη συμμετοχή σου στο IDEA, το οποίο θα δέχεται αιτήσεις μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου 2019. Οι  αιτήσεις  υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του IDEA. Για τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής και για περισσότερες πληροφορίες, θα επισκεφθείς το www.ideacy.net ή θα τηλεφωνήσεις στο 22121670 / 22128144 / 22128165 ή στείλε email στο info@ideacy.net.