“Ανάκριση” για τη διαφθορά και τη διαφάνεια

Μπροστά σε ακροατήριο μαθητών, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης και ο Μάριος Σκανδάλης “ανακρίθηκαν” εφ’ όλης της ύλης  για θέματα που αφορούν στη διαφθορά και τη διαφάνεια. Και απάντησαν σε όλα τα καυτά ερωτήματα των μαθητών. 

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τη διαφθορά και την διαφάνεια είχαν πρόσφατα μαθητές με τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας δρα Οδυσσέα Μιχαηλίδη και τον Πρόεδρο του Κυπριακού Φόρουμ Ακεραιότητας κ. Μάριο Σκανδάλη.

διαφθορά και διαφάνειαΣε ένα μαθητικό Debate ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης απάντησε στο κύριο το ερώτημα των μαθητών «εάν υπάρχει διαφθορά στην Κύπρο» και κάλεσε τους μαθητές να απαξιώσουν τα σκάνδαλα ώστε να αλλάξει η κοινωνία. Αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο Γενικός Ελεγκτής και η Υπηρεσία του και στις ασφαλιστικές δικλείδες που δημιουργούνται για τις κοινωνίες και τους πολίτες. «Η διαφθορά», είπε χαρακτηριστικά «είναι χθεσινή, σημερινή και αυριανή».

Μαθητικό Debate για τη διαφθορά και τη διαφάνεια

Ο δρ Μιχαηλίδης απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών που αφορούν τον  έλεγχο των οικονομικών δραστηριοτήτων και τη φορολόγηση της Εκκλησίας,  τα επίκαιρα σκάνδαλα διαφθοράς καθώς και στα θέματα της κατάρρευσης του συνεργατισμού κ.ά.

Ο Μάριος Σκανδάλης απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφέρθηκε στον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς. Έναν δείκτη με τον οποίον καταδεικνύεται η αντίληψη διαφθοράς στην Κύπρο τονίζοντας πως όσο πιο υψηλά βρίσκεται η αντίληψη του λαού για τη διαφθορά τόσο καλύτερη αντιμετώπιση υπάρχει για πάταξη του φαινομένου της.

διαφθορά και διαφάνειαΟι μαθητές διατύπωσαν έντονα ερωτήματα για την αύξηση των κρουσμάτων διαφθοράς στην Κύπρο, τις ανησυχίες τους για τη διαπλοκή πολιτικών και άλλων αξιωματούχων και τις επιπτώσεις στο κοινωνικό σύστημα.

More info

Το debate είναι μια συνεργασία του μη κυβερνητικού Οργανισμού REACTION Youth for the Prevention, της Τράπεζας Κύπρου και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στο πλαίσιο του Εθνικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος ΑΘΗΝΑ.