Πινόκιο, έρχεται με συναρπαστικές περιπέτειες

Ο Πινόκιο έρχεται με συναρπαστικές περιπέτειες… Η διασημότερη μαριονέτα ζωντανεύει αυτό τον Σεπτέμβρη από το Θέατρο ΑντίΛογος! Σημείωσε στην ατζέντα σου τις ημερομηνίες των παραστάσεων και πάρε τα παιδιά σου για να ζήσουν μοναδικές στιγμές…

ΠινόκιοΟ Πινόκιο, το πασίγνωστο παραμύθι του Κάρλο Κολόντι «Πινόκιο», παρουσιάζεται από το Θέατρο ΑντίΛογος, σε θεατρική διασκευή της Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία του Κώστα Σιλβέστρου. Αυτό το κλασικό παραμύθι της παγκόσμιας λογοτεχνίας θα ξεκινήσει το ταξίδι του στις 15 Σεπτεμβρίου στο Flea Theatre, με στόχο να συνεχίσει το ταξίδι αυτό σε όλες τις πόλεις της Κύπρου, σε σχολεία, δήμους, κοινότητες και χωριά, έτσι ώστε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, μικρά και μεγάλα, να το παρακολουθήσουν.

Πινόκιο, ο ήρωας

ΠινόκιοΟ Πινόκιο, δεν είναι απλά ένα παραμύθι «καληνύχτας», αλλά ένα παγκόσμιο σύμβολο και μια μεταφορά της ανθρώπινης κατάστασης. Ο Πινόκιο ονειρευόταν να γίνει ένα πραγματικό αγόρι, ένα παιδί όπως όλα τα άλλα, ακόμα και αν ήταν ένα αθώο και ανυπόμονο παιδί, όπως… όλα τα άλλα. Ο Πινόκιο «εμφανίστηκε» για πρώτη φορά το 1881, σε μια σύντομη ιστορία με τίτλο «Η Ιστορία μιας Μαριονέτας» του Κάρλο Κολόντι. Μάλιστα, δημοσιεύτηκε σε ένα εβδομαδιαίο παιδικό περιοδικό. Δύο χρόνια αργότερα, λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού, ο Κολόντι εκδίδει όλες τις περιπέτειες της ξακουστής ξύλινης κούκλας σε ένα συλλογικό βιβλίο. Από τότε οι περιπέτειες του Πινόκιο μεταφράστηκαν σε περισσότερες από 300 γλώσσες σε όλο τον κόσμο και μεταφέρθηκαν στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Πινόκιο, η πλοκή (που όλοι ξέρουμε)

ΠινόκιοΗ ιστορία του Πινόκιο αρχίζει όταν ο Τζεπέτο, ένας γέρος μαριονετίστας, βρίσκει στο δρόμο του ένα κομμάτι ξύλο που… κλαίει και γελάει! Αποφασίζει να κατασκευάσει μια όμορφη μαριονέτα και να της δώσει το όνομα Πινόκιο. Οι δύο τους δημιουργούν μια παράξενη οικογένεια και ο ξύλινος κούκλος μεγαλώνει με τον ίδιο τρόπο που θα μεγάλωνε και ένα πραγματικό παιδί. Μα ο Πινόκιο βρίσκει πως η ζωή δεν είναι καθόλου εύκολη και δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Όταν αποφασίζει κρυφά να πουλήσει το αλφαβητάρι του, για να παρακολουθήσει μια παράσταση με μαριονέτες, τότε θα συναντήσει μια πονηρή αλεπού και έναν απατεώνα γάτο που του κλέβουν τα χρυσά νομίσματα… μέσα σ’ όλα αυτά πολλά-πολλά ψέματα και μια μύτη που… μεγαλώνει!

Συντελεστές της παράστασης 

Πινόκιο
Διασκευή: Άνδρη Θεοδότου

Σκηνοθεσία: Κώστας Σιλβέστρος

Μουσική: Νίκος Τσέκος

Σκηνικά & Κοστούμια: Θέλμα Κασουλίδου

Χορογραφίες: Εύα Καλομοίρη

Σχεδιασμός Φωτισμού: Καρολίνα Σπύρου

Ηθοποιοί: Άντρη Αγγελίδου, Βασίλης Παφίτης, Βαλάντω Χαραλάμπους, Αντρέας Σιαμαρής

Πινόκιο και οι παραστάσεις

Πινόκιο ΛΕΥΚΩΣΙΑ – Flea Theatre – Γιάννη Κορομία 2, Καϊμακλί

Πρεμιέρα: Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 στις 11:00 π.μ.

Τακτικές παραστάσεις κάθε Κυριακή στις 11:00 στο Flea Theatre μέχρι τις 17 Νοεμβρίου.

Πινόκιο

ΛΑΡΝΑΚΑ – Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας

Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 16:00

ΛΕΜΕΣΟΣ – Τεχνοχώρος ΕΘΑΛ

Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 16:00

More info

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις τηλ. 99251331

Θέατρο ΑντίΛογος

www.instagram.com/theatroantilogos

www.facebook.com/TheatroAntilogos