«Λιόλια», έρχεται η πιο {συγκινητική!} ιστορία αγάπης

Η «Λιόλια», μια άκρως {συγκινητική!} ιστορία αγάπης, έρχεται για να συζητηθεί… Σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Μπρατάκου, μόνον για για οκτώ παραστάσεις, από  την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου έως την Κυριακή 12 Ιανουαρίου, από το Μemorandum Theatre Group.

«Λιόλια»

Η Μemorandum Theatre Group (αποτελούμενη από τους Παναγιώτη Mπρατάκο, Αλέξανδρο Αχτάρ και Χριστίνα Κωνσταντίνου) έπειτα από τον επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων της «Φαίδρας» του Γιάννη Ρίτσου επιστρέφει με τη δεύτερη θεατρική της παραγωγή «Λιόλια» σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Μπρατάκου, με τη συμμετοχή της βραβευμένης ηθοποιού και δημιουργού Λέας Μαλένη καθώς και της ανερχόμενης ηθοποιού Κρίστης Χαραλάμπους. Η «Λιόλια» είναι βασισμένη στην Κερένια κούκλα”, το κορυφαίο «αθηναίικο μυθιστόρημα» του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου που έφερε έναν διαφορετικό αέρα στην ελληνική λογοτεχνία των αρχών του 20ού αιώνα και σκανδάλισε στην εποχή του… Κι αυτό, γιατί ο κύριος άξονας του έργου αφορά σε ένα ιδιότυπο «ερωτικό τρίγωνο».

 «Λιόλια» και η πηγή της έμπνευσης της

«Λιόλια»«Θα σας πω μιαν ιστορία απλή και λυπητερή, γιατί απλή και λυπητερή είναι η ζωή…»

Η Κερένια κούκλα”  είναι το δεύτερο βιβλίο του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου (1867-1911), το οποίο πρωτοδημοσιεύτηκε σε συνέχειες στην εφημερίδα Πατρίς το 1908. Εκδόθηκε ως αυτοτελές βιβλίο το 1911, τη χρονιά του πρώιμου θανάτου του συγγραφέα. Στις σκονισμένες φτωχογειτονιές μιας παραπλανητικά ειδυλλιακής Αθήνας ξετυλίγεται ένα αστικό δράμα ταπεινών και καταφρονεμένων, σαν να ήταν οι τραγικοί ήρωες ενός αρχαίου δράματος… Καθένας τους έχει το δίκιο με το μέρος του και κανείς τους δεν έκανε κάτι για το οποίο πρέπει να πληρώσει ή να τιμωρηθεί. H Μοίρα όμως εκτελεί τα προγραμμένα, που φαντάζουν αναίτια και παράδοξα.

«Λιόλια», και οι περιπέτειες της “Κερένιας κούκλας”

«Λιόλια»Απέναντι σε αυτή την σκληρή και άδικη Μοίρα, ο συγγραφέας υμνεί τη Ζωή, τη Φύση, τον Ήλιο και τον Έρωτα. Κορυφαίο συμβολιστικό έργο της ελληνικής πεζογραφίας, η Κερένια κούκλα” προκάλεσε σάλο στην εποχή της, τόσο για τη δημοτική γλώσσα της, που στοίχισε στο έργο πολλές εκδοτικές περιπέτειες, όσο και για την τολμηρότητα του θέματος, που πήγαινε κόντρα στον καθωσπρεπισμό. Το μυθιστόρημα αυτό, που αγαπήθηκε και επανεκδόθηκε πολλές φορές, έγινε το πρώτο ελληνικό λογοτεχνικό έργο που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 1916 από τον Μιχάλη Γλητσό, θεατρικό έργο, τηλεοπτική σειρά και graphic novel.

Μάθε περισσότερα 

«Λιόλια»Η Μemorandum Theatre Group εμπνέεται από αυτό το υπέροχο ερωτικό παραμύθι για να μας παρουσιάσει μία συγκινητική ιστορία για τα πάθη του έρωτα και τη δύναμη της αγάπης. Κι όλα αυτά σε μια παράσταση που συνδέει τους παράφορα ερωτευμένους ήρωες του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου με το ρεμπέτικο τραγούδι σε ενορχήστρωση και μουσική διασκευή του  συνθέτη Δημήτρη Σπύρου.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 

 ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ:  Παναγιώτης Μπρατάκος / Αλέξανδρος Αχτάρ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:  Παναγιώτης Μπρατάκος

ΜΟΥΣΙΚΗ / ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ:  Δημήτρης Σπύρου

ΣΚΗΝΙΚΑ / ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ:  Σωσάννα Τομάζου

ΦΩΤΙΣΜΟΙ:  Καρολίνα Σπύρου

ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ:  Αλέξανδρος Αχτάρ

TRAILER / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Αντώνης Φραγκούς

ΠΑΙΖΟΥΝ: Λέα Μαλένη, Χριστίνα Κωνσταντίνου, Αλέξανδρος Αχτάρ, Κρίστη Χαραλάμπους

ΠΡΟΒΟΛΗ /  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:  Μύρω Χριστοδούλου

 

More info

ΠΡΕΜΙΕΡΑ

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 στις 20:30 μ.μ.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 

21, 22, 27, 28, 29 Δεκεμβρίου 2019 & 11 και 12 Ιανουαρίου 2020 στις 20:30 μ.μ.

ΧΩΡΟΣ:  Δεύτερη Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου

Οδός Βλαδίμηρου Καυκαρίδη, Αγλαντζιά, 2102 Λευκωσία

Τηλέφωνα  Επικοινωνίας & κρατήσεων:  96211590 / 99659847

Γενική Είσοδος: €15 / €12 (μειωμένο για  ανέργους, συνταξιούχους, μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες, ηθοποιούς)

Εισιτήρια: www.tickethour.com.cy  και σε όλα τα καταστήματα ACS Courier

FACEBOOK: @memoradum.theatregroup

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ: ΘΟΚ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΡΙΚ

MadameLeFo