Γράφτηκαν τα παιδιά σας στο sCYence Fair 2019;

Αν δεν το μάθατε, ξεκίνησαν ήδη οι εγγραφές για συμμετοχή στο πρωτοποριακό Φεστιβάλ Επιστήμης “sCYence Fair 2019”. Φέτος διοργανώνεται στις 15 και 16 Μαρτίου 2019 και θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Κύπρου (ΙΚυ).

Αν έχετε παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου από ηλικίες 9 έως 18 χρονών, μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής ομάδες μαθητών στο Φεστιβάλ “sCYence Fair”. Οι εγγραφές γίνονται χωρίς οποιαδήποτε χρηματική επιβάρυνση, ενώ δίδεται και η δυνατότητα να συμμετάσχουν περισσότερες από μια επιστημονικές ομάδες από το ίδιο σχολείο. Μάλιστα, το ΙΚυ θα μεριμνήσει για τη δωρεάν μεταφορά μαθητών από όλες τις πόλεις εκτός Λευκωσίας.

Το πρωτοποριακό Φεστιβάλ Επιστήμης “sCYence Fair”

Το “sCYence Fair 2019” είναι ένα πρωτοποριακό και πολυδιάστατο Φεστιβάλ Επιστήμης που διοργανώνει για πρώτη φορά το Ινστιτούτο Κύπρου. Στόχο του; Να προσελκύσει το ενδιαφέρον μαθητών, αλλά και ανθρώπων κάθε ηλικίας, για την επιστήμη, την τεχνολογία και την καινοτομία και να εμπνεύσει και να παροτρύνει τους νέους να διευρύνουν τις επιστημονικές τους αναζητήσεις και να οραματιστούν μια καριέρα στους τομείς της επιστήμης.

Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στοπρωτοποριακό Φεστιβάλ Επιστήμης “sCYence Fair 2019”, θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δικές τους επιστημονικές έρευνες και καινοτόμες δραστηριότητες, ενώ η καλύτερη και πιο ευφάνταστη δραστηριότητα ή παρουσίαση θα βραβευθεί.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, το Ινστιτούτο Κύπρου θα ανοίξει τις πόρτες του, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους μικρούς ερευνητές και στο κοινό να περιηγηθούν στα εντυπωσιακά επιστημονικά εργαστήρια και τις εγκαταστάσεις του. Θα μπορέσουν επίσης να παρακολουθήσουν πρωτότυπες εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά δρώμενα, εκθέσεις, παρουσιάσεις, προβολές και ενημερωτικές διαλέξεις. Παράλληλα θα μπορούν να απολαμβάνουν φαγητό και μουσική.

Αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν από τα ενδιαφερόμενα σχολεία μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου, ηλεκτρονικά στο https://scyence.cyi.ac.cy/online-registration ή αποστέλλοντας την αίτηση συμμετοχής με ηλεκτρονικό μήνυμα ή φαξ.

Το Φεστιβάλ Επιστήμης “sCYence Fair 2019” έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού και στηρίζει ο Δήμος Αγλαντζιάς.

More info για το “sCYence Fair 2019”

Η είσοδος για το κοινό στο χώρο του Φεστιβάλ “sCYence Fair 2019” είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες: Τηλ: 22208702, Φαξ: 22208625  Email: scyence@cyi.ac.cy, Web: https://scyence.cyi.ac.cy/