Αρχίζει ο Μαραθώνιος Θερινών Προβολών

Αρχίζει ο Μαραθώνιος Θερινών Προβολών… Κάτω απ’ τα άστρα, στις 22 Ιουλίου και μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου 2020, θα μπορέσουμε να απολαύσουμε εξαιρετικές κινηματογραφικές παραγωγές. Βρες πιο κάτω όλες τις σχετικές πληροφορίες. 

Μαραθώνιος Θερινών Προβολών

Photo credits: Noom Peerapong από το Unsplash

Oι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και το «θέατρο ένα», σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου Κύπρου, τηρώντας όλα τα μέτρα και τα πρωτόκολλα που επιβάλλει η προστασία των θεατών ένεκα της πανδημίας, ανακοίνωσαν χθες τη φετινή διοργάνωση του «Μαραθωνίου Θερινών Προβολών».  Ο Μαραθώνιος Θερινών Προβολών πραγματοποιείται, όπως κάθε καλοκαίρι, στον θερινό κινηματογράφο «Κωνστάντια», τον μοναδικό θερινό κινηματογράφο της Λευκωσίας.

Ο Μαραθώνιος Θερινών Προβολών γίνεται 22 χρόνων και αφιερώνεται στον Ουράνιο Ιωαννίδη

Μαραθώνιος Θερινών ΠροβολώνΤο κινηματογραφόφιλο κοινό θα έχει την ευκαιρία  να απολαύσει ταινίες από όλο τον κόσμο, που επιλέχθηκαν με γνώμονα την ποιότητα και την ψυχαγωγία. Ταινίες που θα ικανοποιήσουν, για μια ακόμη χρονιά, το φανατικό κοινό.  Ο Μαραθώνιος Θερινών Προβολών είναι ένας από τους πιο σημαντικούς θεσμούς του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Ο Μαραθώνιος Θερινών Προβολών 22 χρόνια μετά την έναρξή του, φέτος είναι αφιερωμένος στον ιδρυτή του, πρώην Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Ουράνιο Ιωαννίδη που έφυγε από τη ζωή στις αρχές του έτους.

Μαραθώνιος Θερινών Προβολών σε νοσταλγικό mood

Κάτω από τα αστέρια και το φεγγάρι του καλοκαιρινού ουρανού, και με τη νοσταλγική ατμόσφαιρα του θερινού κινηματογράφου, ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα μοναδικό πρόγραμμα ταινιών. Μιλάμε για ένα πολιτισμικό ψηφιδωτό με ταινίες που διακρίθηκαν με μεγάλα βραβεία. Φέτος λοιπόν θα δούμε ταινίες όπως τις: Yesterday, A Μan Called Ove, And Τhen we Danced, Menashe / Ένας Ξεχωριστός Άνθρωπος , Blinded by the Light, La Dolce Vita / Γλυκιά Zωή, With Οpen Αrms / Βρε Καλώς τους!…

Μαραθώνιος Θερινών Προβολών με ντόπιο χαρακτήρα

Ανάμεσα σ’ αυτές τις ταινίες θα προβληθεί και η ελληνικής παραγωγής ταινία Ευτυχία, που αφιερωμένη στη ζωή της στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιανοπούλου.

Όπως κάθε χρόνο στο πρόγραμμα του Μαραθώνιου Θερινών Προβολών  περιλαμβάνεται και κυπριακός κινηματογράφος. Φέτος λοιπόν, θα παρακολουθήσουμε τις βραβευμένες  ταινίες Smuggling Hendrix του Μάριου Πιπερίδη και Μικρά, Λευκά Φακελάκια του Σωτήρη Χρίστου.

Μετά απ’ όλα αυτά, κλείσε αμέσως τα εισητήρια σου. Πού; Μάθε πιο κάτω…

Μαραθώνιος Θερινών Προβολών

Photo credits: Zhifei Zhou από το Unsplash

More info

Οι προβολές θα πραγματοποιούνται από τις 22 Ιουλίου – 13 Σεπτεμβρίου 2020, κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 21.00.

Προπώληση εισιτηρίων από το ταμείο του θεάτρου Ένα (Λεωφόρος Αθηνάς 4, 1016 Λευκωσία) κάθε Τρίτη – Κυριακή 09:00-13:30, τηλ.: 22348203 προς 5 ευρώ και διαδικτυακή αγορά από την  tickethour.com.cy προς 6 ευρώ τηλ.: 77777040. Για τα άτομα με αναπηρίες, η είσοδος είναι δωρεάν.

Διεύθυνση: Κινηματοθέατρο «Κωστάντια», Σόλωνος Μιχαηλίδη 15, Παλλουριώτισσα

Χορηγός Επικοινωνίας: Ραδιοφωνικό ίδρυμα Κύπρου

 

Και 50 Ταινίες Μικρής Διάρκειας στο Youtube

Τώρα έχουμε και διαδικτυακή πρόσβαση στις 50 Ταινίες Μικρής Διάρκειας που επιλέγησαν για ενίσχυση με θέμα τη ζωή κάτω από τις συνθήκες εγκλεισμού και παγκόσμιας κρίσης.

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοίνωσαν ότι οι 50 επιλεγμένες για χρηματική ενίσχυση ταινίες, με θέμα τη ζωή κάτω από τις συνθήκες εγκλεισμού και παγκόσμιας κρίσης (Covid-19), είναι από χθες προσβάσιμες στο κοινό από το Youtube chanel filmingincyprus, στους πιο κάτω συνδέσμους:

https://www.youtube.com/channel/UCS8VnnzvpmIlkWEZ-I5Bz6A

 

ΠΗΓΗ: PIO

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
0