Ώρα για ανανέωση αποκλειστικά με JYSK

Με την άνοιξη να βρίσκεται στο προσκήνιο, το σπιτικό μας χρειάζεται μια δόση ανανέωσης! Και επειδή όλοι σκεφτόμαστε το οικονομικό κόστος των αλλαγών, συνήθως το αναβάλλουμε! Τώρα όμως, όχι! Δεν θα βάλουμε τα όνειρά μας στο συρτάρι! Απλά πάμε μέχρι το νέο κατάστημα της JYSK. Η γνωστή αλυσίδα επίπλων, ειδών σπιτιού από τη Δανία, άνοιξε ήδη στο Nicosia Mall. Και κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα…

Εγκαινιάζοντας μια νέα, αποκλειστική συνεργασία της MadameLeFo με τη JYSK, αναλαμβάνουμε να σας ξεναγούμε συχνά πυκνά στις νέες αφίξεις της δανέζικης αλυσίδας. Γι’ αυτό, όταν το πρώτο κατάστημα JYSK άνοιξε τις πύλες του το προηγούμενο Σάββατο (στις 6 Απριλίου), σπεύσαμε να το εξερευνήσουμε! Και γιατί πάμε στο JYSK; Απλά, γιατί εδώ ανακαλύπτουμε όλα όσα ονειρευόμαστε για την ανανέωση των χώρων του σπιτιού μας και μάλιστα σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές. Προσωπικά έτυχε να γνωρίσω τα JYSK στην Ελλάδα, αφού η δανέζικη φίρμα μπήκε δυναμικά στην ελληνική αγορά και μέσα σε λίγα χρόνια (από το 2015) έχει βάλει τη σφραγίδα της σε πολλές πόλεις.

Πάντως, όταν μιλάμε για JYSK εννοείται ότι μπορούμε να βρίσκουμε ότι χρειαζόμαστε για το σπίτι, στα γνωστά σκανδιναβικά πρότυπα ποιότητας. Στο κατάστημά της η γνωστή αλυσίδα JYSK περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη σειρά από προϊόντα ύπνου εξαιρετικής ποιότητας, έπιπλα και αξεσουάρ για τη διακόσμηση όχι μόνον των εσωτερικών χώρων του σπιτιού μας, αλλά και του κήπου μας. Και πρόκειται για μια εντυπωσιακή συλλογή από προϊόντα που ακολουθούν την φιλοσοφία και την σύγχρονη τάση της εποχής μας που επιτάσσει μοντέρνο design, απλότητα και ποιότητα.

Τι σημαίνει JYSK?

Ήταν στα τέλη της δεκαετίας του ’70, και συγκεκριμένα το 1979, όταν ο οραματιστής επιχειρηματίας Lars Larsen, άνοιξε το πρώτο κατάστημα JYSK στο Aarhus της Δανίας. Στόχος του; Να μας προσφέρει μοναδικά σκανδιναβικά προϊόντα που μας εμπνέουν να ζούμε και να κοιμόμαστε καλύτερα! Άλλωστε με motto του «Scandinavian Sleeping and Living», που έγινε και λογότυπο του, πέτυχε τον στόχο του στο έπακρο.

Τι σημαίνει όμως JYSK; Απλά, όπως έμαθα από τους δημιουργούς του, JYSK στα Δανέζικα, σημαίνει οτιδήποτε «κατάγεται» από τη Χερσόνησο Jutland. Για να προσδιοριστείτε, η Jutland, αποτελεί το μόνο μη-νησιωτικό μέρος της Δανίας. Είναι όμως, και η περιοχή καταγωγής του Lars Larsen, του εμπνευστή και ιδρυτή της JYSK. Μάλιστα, ο Lars Larsen υποστηρίζει ότι το JYSK σχετίζεται και με τη μετριοφροσύνη, τη σχολαστικότητα και την ειλικρίνεια: Τρεις αξίες με τις οποίες πάντα ταυτιζόταν ο ίδιος. Σημαίνει όμως και αξιοπιστία και συμφωνία που τηρείται διαρκώς.

Βασιλική επιλογή

Για όλα αυτά και για πολλά άλλα που μπορείτε να δείτε πλέον στο πρώτο κατάστημα της JYSK, τα προϊόντα της είναι ιδιαίτερα αγαπητά ακόμη και στη βασιλική οικογένεια της Δανίας. Κι αν δεν το πιστεύετε, όπως πληροφορούμαι, εδώ και χρόνια, η δανική βασιλική αυλή απολαμβάνει τα προϊόντα της JYSK. Η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας επέτρεψε στη JYSK τη χρήση του σήματος «By appointment to the Royal Danish Court». Ο τίτλος απονέμεται μόνον σε άτομα και εταιρείες που συνεργάζονται για χρόνια με τη βασιλική αυλή, είναι οικονομικά αξιόπιστες και έχουν καλή φήμη. Επίσης, το 2009 απονεμήθηκε στον Lars Larsen η διάκριση του Ιπποτικού Τάγματος της βασιλικής οικογένειας της Δανίας, για την προσφορά και το έργο του στην επιχειρηματική κοινότητα της πατρίδας του.

Εσείς θα κάνετε hygge;

Οι Δανοί, άνθρωποι θετικοί και αισιόδοξοι, βρήκαν τον τρόπο να ομορφύνουν την κάθε περίοδο της ζωής τους. Πως το κατάφεραν; Κάνοντας hygge! To hygge είναι μια Δανέζικη λέξη (στην ουσία μια Δανέζικη φιλοσοφία ζωής) που δεν έχει ακριβή μετάφραση σε άλλες γλώσσες. Με τον όρο hygge οι Δανοί περιγράφουν τη μοναδική κατάσταση θαλπωρής όταν συναναστρέφεσαι με αγαπημένα πρόσωπα, σε καλαίσθητα διακοσμημένους χώρους. Παρέα με καλή μουσική, συνηθίζουν να απολαμβάνουν ένα καλό δείπνο ή ένα ποτήρι κρασί, παίζοντας κάποιο παιχνίδι ή απλά κουβεντιάζοντας. Και όλα αυτά, πάντα υπό το φως των κεριών… Πολλών κεριών, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας…

Συνταγή δεν υπάρχει, το hygge είναι η Δανέζικη πρόταση για την καλή ζωή και την ευεξία που αξίζει κανείς να τη γνωρίσει από κοντά. Τώρα έχετε την ευκαιρία να την υιοθετήσετε, αφού η JYSK έφθασε και στην Κύπρο. Επομένως μπορούμε να ανανεώσουμε τους χώρους σύμφωνα με τα δανέζικα πρότυπα.

Εγώ πάντως, από τη στιγμή που άνοιξε τις πύλες του το JYSK στη Λευκωσία, άρχισα ήδη να ζω την πιο ευχάριστη εμπειρία αγορών. Φροντίζω συχνά να περιπλανούμαι ανάμεσα στην μεγάλη ποικιλία από στρώματα, σκεπάσματα, λευκά είδη. Και κάτι ακόμα! Εδώ βρήκα και πρακτικά έπιπλα σπιτιού και κήπου, είδη διακόσμησης αλλά και πολλά άλλα προϊόντα καθημερινής χρήσης. Μετά απ’ όλα αυτά, εννοείται άρχισα ήδη να υλοποιώ τις λίστες μου για την ανοιξιάτικη ανανέωση των χώρων μου. Εσείς;

More info

O Όμιλος JYSK έχει περισσότερα από 2.700 καταστήματα σε πάνω από 51 χώρες παγκόσμια, ενώ εργοδοτεί περίπου 23.000 υπαλλήλους.

 

Θα τα ξαναπούμε σύντομα! Και που ξέρετε μπορεί κάποια στιγμή να συναντηθούμε στο κατάστημα JYSK, στον 1ο όροφο του Εμπορικού κέντρου Nicosia Mall.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε και το site της JYSK κάνοντας κλικ στο https://jysk.com.cy/

 

 

MadameLeFo