Φόρεμα, αυστηρώς γυναικεία υπόθεση

Το φόρεμα, αγορά-φετίχ για όλες εμάς τις γυναίκες, είναι το αποκλειστικό μας δικαίωμα και παντοτινό σύμβολο θηλυκότητας. Φέτος το χειμώνα, και ειδικά για τις γιορτινές εμφανίσεις μας λέμε ΝΑΙ στο φόρεμα και επιλέγουμε ό,τι πιο trendy και θηλυκό.

Τόλμησε… διαφορετικά!

Κανείς ποτέ δεν θα σας χαρακτήριζε κλασική στις επιλογές σου και οι εορταστικές ημέρες δεν αποτελούν εξαίρεση… Αγαπάς τα φορέματα αλλά… ψάχνεις κάτι ενδιαφέρον, πρωτότυπο, ένα χρώμα που θα ξεφεύγει από τα βασικά «βραδινά» χρώματα.

info@imaxtree.com

Τι μπορείς να επιλέξεις; Φέτος υπάρχουν τόσα πολλά χρώματα που μεταμορφώνονται σε ultra θηλυκά και εντυπωσιακά για βράδυ όταν “βρίσκονται” στο κατάλληλο φόρεμα. Δώσε απλά σημασία στο ύφασμα, επέλεξε δηλαδή δαντέλα, βελούδο, σατέν, ταφτά, και φρόντισε να προσανατολιστείς σε χρώματα όπως το μπορντό, το πετρόλ, το μπλε, το μοβ, το χρυσό.

info@imaxtree.com

Τελικά σίγουρα θα κάνεις τη διαφορά ανάμεσα σε όλα τα little or not black dresses της βραδιάς!

Φόρεσε το slip dress σου

 

 

info@imaxtree.com

Η τάση του “boudoir” όπου πρωταγωνιστεί το αέρινο φόρεμα με τις λεπτές τιραντούλες των ’90s επανεμφανίστηκε και φέτος στις πασαρέλες… Θαρρείς και βγήκε απ’ το υπνοδωμάτιο, όμως, το μεταξωτό slip dress ναι, απόδρασε από το μπουντουάρ, ανέβηκε στα catwalk, και τώρα βρίσκεται κατευθείαν στο δρόμο, στο γραφείο, και κυρίως στη βραδινή έξοδο. Φέτος έκανε το ντεμπούτο του σε απαλές αποχρώσεις των nudes, του λευκού, του ροζ, αλλά και διάφορους έντονους τόνους.

Συνδυασμοί από μετάξι, σατέν, δαντέλα και διάφανα, αέρινα υφάσματα δημιουργούν πολύ θηλυκά και sexy looks, ενώ στις πλείστες των περιπτώσεων παραμένουν σεμνά με το δικό τους τρόπο…

info@imaxtree.com

Αυτή η τάση αφορά περισσότερο στις γυναίκες που τολμούν και σε όλες τις δυναμικές γυναίκες που λαχταρούν να κάνουν μια εμφάνιση που δεν περνά απαρατήρητη. Εννοείται, είναι πάρα πολλοί οι σχεδιαστές μόδας που επέλεξαν να «προσθέσουν»  την τάση του “boudoir” στις συλλογές τους.

info@imaxtree.com

Οι οίκοι Dolce & Gabbana , Alexander Wang, Prabal Gurung και Bottega Veneta  απεικονίζουν την πιο σκοτεινή, πιο κατάλληλη για βραδινές εμφανίσεις της τάσης boudoir. Οι Blumarine και John Galliano χρησιμοποιούν πιο ανάλαφρα υφάσματα που ρέουν και αποπνέουν θηλυκότητα. Τέλος, η Max Mara και ο Peter Pilotto χρησιμοποίησαν για τις δημιουργίες τους ζωντανές αποχρώσεις και σατέν υφάσματα εμπνευσμένα από τις πιτζάμες, και απεικονίζουν τον κόσμο της άνεσης και μόδας με ένα μοναδικό τρόπο. 

Embellish your look

info@imaxtree.com

Έκαναν δειλά-δειλά την εμφάνιση τους στις περσινές προτάσεις των μεγάλων μετρ της μόδας και συνεχίζουν και φέτος ακόμα πιο δυναμικά. Είναι λοιπόν, η τελευταία λέξη της μόδας: Τα embellishments, που ξαναβγήκαν στο προσκήνιο.

info@imaxtree.com

Με ανάγλυφα μπροκάρ, κεντημένες παγιέτες, πέτρες και πέρλες που δίνουν λάμψη και πολυτέλεια στα σκοτεινά, χειμωνιάτικα look. Τα είδαμε στις collections των Chanel, Alexander McQueen, Τalbot Runhof, Elie Saab και όχι μόνον. Πέτρες που θυμίζουν λίγο πολύ τους πολύτιμους λίθους στολίζουν βελούδινα φορέματα, ή και δημιουργίες από δαντέλα, χαρίζοντας ένα πιο επίσημο και classy ύφος στο look μας χωρίς να χρειαστεί κάν να σκεφτούμε τα αξεσουάρ που θα επιλέξουμε αφού βρίσκονται ήδη πάνω στο φόρεμά μας!

Στο προσκήνιο και το LBD

info@imaxtree.com

Η συντομογραφία του έχει γίνει διεθνής όρος της μόδας. Το LBD, το μικρό μαύρο φόρεμα δηλαδή, αποτελεί το απαραίτητο κομμάτι της γκαρνταρόμπας σας. Ανεπηρέαστο από τις εποχικές τάσεις, το μικρό μαύρο φόρεμα έχει επιζήσει την λάμψη του ’30 και τον συντηρητισμό του ’50 αλλά και την επεισοδιακή επιστροφή του ’90 φθάνοντας σήμερα πιο σέξι από ποτέ!

info@imaxtree.com

Μακρύ ή κοντό μέχρι το γόνατο αποτελεί την επιτομή του στιλ και σας μεταμορφώνει από το κορίτσι της διπλανής πόρτας σε ιέρεια του στιλ!

 Dress… codes

Φέτος το φόρεμα είναι η ιδιαίτερη αδυναμία των σχεδιαστών. Και κυκλοφορεί κυρίως σε τρεις διαφορετικές γραμμές, δίνοντάς μας την ευκαιρία να το φορέσουμε όποιο κι αν είναι το στιλ και η ηλικία μας.

Στενό: Ταιριάζει στις μεγαλύτερες ηλικίες και, παρά το minimal ύφος του, εντυπωσιάζει. Φορέστε το με γόβες και αξεσουάρ σε έντονες αποχρώσεις. Θα δώσει ένταση στο σύνολο.

info@imaxtree.com

Ντραπέ: Ταιριάζει στις λεπτοκαμωμένες. Επιλέξτε ένα που με μικρά τρικ θα μοιάζει διαφορετικό κάθε φορά, και δημιουργήστε το σχέδιο που θα σας κολακεύει.

info@imaxtree.com

Μίντι: Στενό, ώστε να αναδεικνύει τις καμπύλες, αποτελεί το ιδανικό «κοστούμι» εργασίας. Δώστε του μια νότα θηλυκότητας φορώντας το με ένα φουλάρι στο λαιμό κι ένα παλτό σε ένα από τα χρώματα της μόδας.

info@imaxtree.com

Μάθε περισσότερα για τις τάσεις της χειμερινής μόδας εδώ

Φθινοπωρινό στιλ με έμπνευση τις top συλλογές

MadameLeFo