Στην Αθήνα της ιστορίας και της τέχνης

H Αθήνα είναι μια πόλη για όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις. Αν είσαι λάτρης των μουσείων, των αρχαίων μνημείων και γενικότερα του τουρισμού που περιλαμβάνει ιστορία και πολιτισμό, σίγουρα βρίσκεσαι στην κατάλληλη πόλη. 

Εμείς θα σε ξεναγήσουμε στην Αθήνα έστω και νοητά σε όλα τα σημεία της… Βλέπεις, η ελληνική πρωτεύουσα είναι πανέτοιμη και σε λίγες μέρες αρχίζει να γιορτάζει… Εσύ όμως, για να πραγματοποιήσεις το φετινό όνειρό σου, κλείσε το πακέτο για 5 Χριστουγεννιάτικες ημέρες στην Αθήνα με την GAPTravel, με απευθείας πτήσεις της Blue Air  https://goo.gl/HdH7NB ή της Cyprus Airways https://goo.gl/WdLiUw H επιλογή είναι δική σου!

Πάρε την πρώτη γεύση από τα γιορτινά πακέτα της GAPTravel

Tourist & the city

Βόλτα στον πολιτισμό

ΑθήναΜια από τις αγαπημένες μας see sighting βόλτες -οποιαδήποτε ώρα της ημέρας- είναι αυτή που ξεκινάει από τον πεζόδρομο της Αρεοπαγίτου και καταλήγει στην Πανεπιστημίου. Πρώτος σταθμός σου είναι το ο λόφος της Ακρόπολης με το αρχαιότερο στολίδι της πόλης, τον Παρθενώνα.

ΑθήναΑφού τελειώσεις την ξενάγηση σου, σειρά έχει το Μουσείο της Ακρόπολης, ένα από τα καινούργια μουσεία της Αθήνας με θησαυρούς αρχαιοτάτων χρόνων και υπέροχη θέα στον Παρθενώνα.

Αθήνα

Στο μουσείο θα περάσεις τον χρόνο σου χαζεύοντας την βιβλιοθήκη, γνωρίζοντας τους θεούς του Ολύμπου, θα θαυμάσεις τις Καρυάτιδες, και αφού τελειώσεις θα απολαύσεις το γεύμα σου στο εστιατόριο του μουσείου απολαμβάνοντας την θεά.

Αθήνα

Συνεχίζοντας, θα περιπλανηθείς στον πεζόδρομο γύρω από τον Παρθενώνα με κατεύθυνση το Θησείο και το Μοναστηράκι, όπου θα συναντήσεις πλανόδιους με χειροποίητες κατασκευές, κοσμήματα και παλιά βιβλία. ΑθήναΕνώ κατευθύνεσαι προς την πλατεία Μοναστηρακίου στα στενά της περιοχής μπορείς να ανακαλύψεις μαγαζάκια με κρυμμένους θησαυρούς: vintage αντικείμενα, αντίκες, έπιπλα εποχής και ό,τι άλλο φανταστείς.

ΑθήναΦτάνοντας στην πλατεία θα φωτογραφηθείς με φόντο την Ακρόπολη και θα ανηφορήσεις προς το Σύνταγμα. Εκεί, την προσοχή θα σου τραβήξει η αλλαγή φρουράς μπροστά από την Βουλή των Ελλήνων, όπου οι Εύζωνες με πειθαρχεία υπηρετούν την πατρίδα τους και τα περιστέρια ζητούν την προσοχή των περαστικών.

Αθήνα

Δεξιά της πλατείας Συντάγματος βρίσκεται ο Εθνικός Κήπος και το Ζάππειο, οι πιο κατάλληλες επιλογές για σένα που θες να ξεκουραστείς και να χαλαρώσεις. Ανάμεσα στην πλούσια βλάστηση, στην καρδιά της πόλης, θα περάσεις τον χρόνο σου διαβάζοντας ένα βιβλίο, εξερευνώντας την φύση και γνωρίζοντας τα ζώα που βρίσκονται εκεί.

Αθήνα

Τελευταίος σταθμός είναι η αθηναϊκή «νεοκλασική τριλογία» πολιτισμού, όπως λέγεται. Στην οδό Πανεπιστημίου, λοιπόν, θα συναντήσεις τρία επιβλητικά νεοκλασικά μέγαρα που κατασκευάστηκαν τον 19ου αιώνα την Ακαδημία Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Εθνική Βιβλιοθήκη. Και κάπως έτσι θα τελειώσει η βόλτα σου, με μια από τις ωραιότερες εικόνες της Αθήνας, τα τρία αυτά ιστορικά κτίρια με φόντο τον λόφο του Λυκαβηττού.

Ενδιαφέρουσες γιορτινές εκδηλώσεις 

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 

ΑθήναΌπως κάθε χρόνο, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) θα μεταμορφωθεί σε έναν ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο προορισμό. Μικροί και μεγάλοι θα ζήσουν εορταστικές στιγμές, με ένα πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα και ελεύθερη είσοδο για όλους! ΑθήναΤο παγοδρόμιο στο κανάλι, οι συναυλίες, τα εργαστήρια και οι αναγνώσεις παραμυθιών, που περιλαμβάνει το πλούσιο πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ, θα μοιράσουν χαμόγελα και αισιοδοξία που τόσο έχουμε ανάγκη!

Δείτε το σχετικό βιντεάκι από το άναμα των γιορτινών φώτων πέρσι

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, βρίσκεται στην οδό Ευριπίδου & Δοϊράνης, στην Καλλιθέα https://www.snfcc.org

Christmas Theater, tο πρώτο θεματικό θέατρο  

Αν φέτος τα Χριστούγεννα βρεθείς στην Αθήνα, θα ταξιδέψεις και σε ολόκληρο τον κόσμο με το Christmas Theater. Πρόκειται για το πρώτο θεματικό εορταστικό θέατρο της Αθήνας, που ανοίγει στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου, στην Βεΐκου! Το Christmas Theater θα είναι χωρητικότητας 3.000 θεατών και θα είναι το μεγαλύτερο θέατρο της Αθήνας. Θα φιλοξενήσει παραστάσεις που φιλοδοξούν να σε ταξιδέψουν στις ομορφότερες Χριστουγεννιάτικες πρωτεύουσες όλου του κόσμου: Από την Πράγα και την Βιέννη μέχρι την Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, φυσικά την Νέα Υόρκη αλλά και το Λας Βέγκας! ΑθήναΧριστούγεννα σε όλο τον κόσμο χωρίς ξεχωριστές γεύσεις δεν γίνονται. Έτσι, έξω από το Christmas Theater θα υπάρχει ένα μοναδικό Χριστουγεννιάτικο χωριό με ξύλινα σπιτάκια που θα προσφέρουν γεύσεις γλυκές και αλμυρές από κάθε γωνιά του πλανήτη, το πρώτο και μοναδικό στην Αθήνα Christmas Street Food village!

Το Christmas Theater βρίσκεται στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο

Γαλατσίου, Λεωφόρος Βεΐκου 137, Γαλάτσι,

τηλ. 030 211 7701700 www.christmastheater.gr  

Η Σταχτοπούτα του Μόντε Κάρλο στο Μέγαρο Μουσικής

ΑθήναΧριστούγεννα με λάμψη και μαγεία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών! Τα φημισμένα Μπαλέτα του Μόντε Κάρλο από τις 21 έως τις 29 Δεκεμβρίου θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους με την πιο λαμπερή παράσταση, το πιο υπέροχο παραμύθι των παιδικών μας χρόνων, τη Σταχτοπούτα.

Δείτε το σχετικό βιντεάκι για την προαναγγελία της παράστασης 

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Διεύθυνση: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

Τηλέφωνο: 030 210 72.82.333, http://www.megaron.gr/

“The Christmas Factory” στη Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Μετράμε αντίστροφα για τις φετινές γιορτές και ευχόμαστε να τις γιορτάσουμε με χαμόγελο και χαρά μαζί με τους αγαπημένους μας. Η επέλαση των ξωτικών έρχεται!!! Πού; Δείτε πιο κάτω…

Δείτε το σχετικό βίντεο από το περσινό Christmas Factory 

Δώδεκα μέρες απέμειναν για να ανοίξει το Christmas Factory στην καρδιά της Αθήνας: Από την 30η Νοεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου 2019, κάθε μέρα θα είναι γιορτή, κάθε μέρα θα είναι γεμάτη μαγεία! Το “The Christmas Factory” θα σκορπάει μαγεία και θα κάνει τα παραμύθια πραγματικότητα!

Πειραιώς 100 & Βουτάδων, Γκάζι, Αθήνα

Τηλέφωνο: 030 210 -3475518, 030 210-3453548

 

Εμείς σας ευχόμαστε καλό ταξίδι και να περάσετε υπέροχα τα φετινά Χριστούγεννα!

More info

Οπουδήποτε κι αν θέλεις να περάσεις τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς, η GAP Vassilopoulos Travel έχει τη λύση. Γι’ αυτό θα επισκεφθείς την ιστοσελίδα της https://www.gaptravel.eu/christmas18 και θα βρεις όλες τις πληροφορίες που αναζητάς για τις οργανωμένες εκδρομές της.

Για περισσότερες πληροφορίες για την Αθήνα κάνε κλικ στο link  https://www.gaptravel.eu/athens-christmas

 

Μάθε περισσότερα για τις θεατρικές παραστάσεις και τις μουσικές σκηνές στην Αθήνα κάνοντας κλικ πιο κάτω

Στην Αθήνα του πολιτισμού και της διασκέδασης

MadameLeFo