Πόσα ξέρεις για την περιποίησή σου; Μύθοι και αλήθειες για την ομορφιά  

Σήμερα, Πρωταπριλιά, όλοι λένε κι ένα ψέμα… Εμείς κάνουμε την ανατροπή και θα σου πούμε μόνον αλήθειες, και μάλιστα αλήθειες που αφορούν την ομορφιά, γιατί ομορφιά χωρίς αλήθειες είναι μάλλον ψεύτικη!

Νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα… Κι όμως, πολλά απ’ όσα έχεις στο μυαλό σου, είναι μύθοι που πέρασαν από στόμα σε στόμα και αποθηκεύτηκαν στο υποσυνείδητό σου ως αλήθειες. Κι όμως, για τη διατήρηση της ομορφιάς σου, πρέπει να είσαι μόνον σωστά ενημερωμένη. Γι’ αυτό, μάθε ποιό είναι το σωστό και ποιό το λάθος. Σήμερα, που έχεις λίγο  χρόνο, μπορείς να τσεκάρεις τις γνώσεις σου για ένα θέμα που σε απασχολεί ιδιαίτερα: την ομορφιά σου.

Γνωριμία με την… ομορφιά  

Η ενυδάτωση του δέρματος είναι επιτακτική ανάγκη

ΜΥΘΟΣ: Όσο πιο ξηρό, τόσο και πιο ευαίσθητο…

ΑΛΗΘΕΙΑ: Η αλήθεια είναι πως το δέρμα παίζει ρόλο φράγματος για τους επιβαρυντικούς παράγοντες του περιβάλλοντος. Επομένως, όταν το δέρμα είναι ξηρό, το προστατευτικό αυτό φράγμα παρουσιάζει σχισμές από τις οποίες μπορεί να εισχωρήσουν και μικρόβια. Κατά συνέπεια λοιπόν, η ενυδάτωση δεν είναι μόνο θέμα ομορφιάς, αλλά επιτακτική ανάγκη!

ΜΥΘΟΣ: Οι κηλίδες στο δέρμα δεν οφείλονται στην υπερπαραγωγή μελανίνης…

ΑΛΗΘΕΙΑ: Οι κηλίδες οφείλονται στην υπερπαραγωγή μελανίνης. Γι’ αυτό μια κρέμα με λευκαντικά στοιχεία, σε συνδυασμό με αντηλιακή με υψηλό δείκτη προστασίας, θεωρείται απαραίτητη. Διότι η λευκαντική κρέμα θα επαναφέρει την ομοιομορφία, θα σβήσει τις κηλίδες και θα αποτρέψει την εμφάνιση νέων.

Η επιδερμίδα μας χρειάζεται και τη συστηματική, επαγγελματική περιποίηση της

ΜΥΘΟΣ: Τα διάφανα λιπ γκλος δεν ταιριάζουν σε όλες τις ηλικίες…

ΑΛΗΘΕΙΑ: Καθώς μεγαλώνεις, το χρώμα των χειλιών σου χάνει την έντασή του. Έτσι, λοιπόν, ακόμη και αν είσαι fan των διάφανων λιπ γκλος, μόλις συμπληρώσεις τα 30, καλύτερα είναι να χρησιμοποιείς ένα αρκετά πιο σταθερό κραγιόν.

Αυτή την εποχή τα μαλλιά μας απαιτούν την φροντίδα που τους αξίζει

ΜΥΘΟΣ: Η απόχρωση των μαλλιών δεν είναι αναγκαίο να συμφωνεί με αυτήν της επιδερμίδας.

ΛΑΘΟΣ: Η απόχρωση των μαλλιών οφείλει να συμφωνεί με αυτήν της επιδερμίδας και να διατηρείται ζωντανή με συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο και εξειδικευμένες σειρές προϊόντων φροντίδας. Ειδικά, αυτή την περίοδο, τα μαλλιά μας ζητούν την βοήθειά μας, και θα μας ανταμείψουν με την λαμπερή και υγιή εμφάνισή τους.

Εξωτερική γοητεία

ΜΥΘΟΣ: Όταν το δέρμα δείχνει κουρασμένο, ένα πίλινγκ είναι ό,τι καλύτερο…

Μια κρέμα ημέρας δεν είναι ποτέ αρκετή. Αναζητήστε τα προϊόντα που χρειάζεται η επιδερμίδα σας

ΑΛΗΘΕΙΑ: Ναι μάλιστα, ένα πίλινγκ είναι απαραίτητο, καθώς χαρίζει στην επιδερμίδα λάμψη και απαλότητα από την πρώτη κιόλας εφαρμογή. Ωστόσο, για τέλειο αποτέλεσμα, θα χρειαστούν 4-6 επαναλήψεις, σε απόσταση ενός μήνα μεταξύ τους. Παρόλο που η απολέπιση είναι συνήθως απαλή, τις πρώτες 24 ώρες ίσως παρουσιαστούν ερυθρότητα και ξηρότητα ελαφριάς μορφής. Απολέπιση, εννοείται, θα κάνεις και στο δέρμα του σώματος, για να είναι πάντα απαλό, και να λάμπει από ομορφιά.

ΜΥΘΟΣ: Οι σακούλες κάτω από τα μάτια οφείλονται στην κατακράτηση υγρών…

ΑΛΗΘΕΙΑ: Η βασική αιτία για το σχηματισμό τους είναι η κατακράτηση υγρών εξαιτίας της κακής λεμφικής κυκλοφορίας. Μερικές φορές, όμως, ευθύνεται και η συσσώρευση λιποκυττάρων κάτω από τα μάτια, λόγω της αύξησης του βάρους ή άλλων ορμονικών προβλημάτων.

Τα καμώματα της ακμής

ΜΥΘΟΣ: Το βασικό αίτιο της ακμής είναι η υπερβολική παραγωγή σμήγματος;

ΑΛΗΘΕΙΑ: Και αυτό δεν αφορά μόνο την εφηβική ηλικία, αλλά και την ενήλικη περίοδο, καθώς και οι ενήλικες εμφανίζουν κάποτε ακμή. Μπορεί βέβαια να έχεις και λιπαρό δέρμα, αλλά να μην παρουσιάσεις ποτέ ακμή. Κι αυτό γιατί η ακμή ουσιαστικά παρουσιάζεται όταν το σμήγμα αδυνατεί να βγει στην επιφάνεια του δέρματος, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται μικρές κύστες, που μολύνονται εξαιτίας των βακτηρίων που υπάρχουν στο δέρμα.

Κατά την εμμηνόπαυση σπάνια μια γυναίκα έχει λιπαρό δέρμα

ΜΥΘΟΣ: Η ποσότητα του σμήγματος είναι συνάρτηση της ηλικίας.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο το δέρμα μας αλλάζει στην πορεία της ζωής μας. Για παράδειγμα, μια γυναίκα σπάνια έχει λιπαρό δέρμα μετά την εμμηνόπαυση, γιατί η έκκριση σμήγματος σχετίζεται με την ορμονική δραστηριότητα. Πάντως, ο αριθμός των σμηγματογόνων αδένων παραμένει ο ίδιος, απλά με τα χρόνια αυτοί δουλεύουν λιγότερο.

Ακροδάχτυλα & νύχια

ΜΥΘΟΣ: Τα νύχια μακραίνουν γρηγορότερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού…

ΑΛΗΘΕΙΑ: Ναι και το ίδιο ισχύει και για τα μαλλιά. Όμως, και η εγκυμοσύνη, λόγω των ορμονών, επιταχύνει το μεγάλωμα των νυχιών. Αν τα νύχια σου δεν μακραίνουν εύκολα, δοκίμασε μια θεραπεία, κατάλληλη για μαλακά, λεπτά ή κατεστραμμένα νύχια που αργούν να μακρύνουν. Συνήθως περιέχουν πρωτεΐνες, κερατίνη, κολλαγόνο και πολυβιταμίνες και υπόσχονται 30% μακρύτερα και πιο σκληρά νύχια, σε λίγες μόνον μέρες.

Υπάρχουν θεραπείες που θα βοηθήσουν τα αδύναμα νύχια σου

ΜΥΘΟΣ: Οι λευκές κηλίδες που εμφανίζονται στα νύχια οφείλονται σε έλλειψη ασβεστίου.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Όχι. Πιθανότατα να χτύπησες κάπου το νύχι σου ή να εφαρμόζεις ένα πολύ σκληρό μανικιούρ. Τι να κάνεις για να απομακρύνεις τις κηλίδες αυτές; Απλά περιμένεις να μεγαλώσει το νύχι ή τα καλύπτεις με βερνίκι. Αν τα νύχια σου έχουν κίτρινους λεκέδες μπορείς να χρησιμοποιείς ένα ειδικό προϊόν που τα λευκαίνει.

Σχέσεις… βάρους

ΜΥΘΟΣ: Οι αυξομειώσεις του βάρους συνδέονται με την παχυσαρκία.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Να ζυγίζεστε συχνά και όταν φτάσετε στο επιθυμητό βάρος, προσπαθήστε να το διατηρήσετε αποφεύγοντας τις συχνές αυξομειώσεις. Γιατί, καθώς μεγαλώνετε, μεγάλες αποκλίσεις στο βάρος συνδέονται με αυξημένη τάση για παχυσαρκία.

Προσέχουμε το βάρος μας, για να είμαστε υγιείς

ΜΥΘΟΣ: Η κυτταρίτιδα είναι κληρονομική…

ΑΛΗΘΕΙΑ: Η κυτταρίτιδα αποδίδεται κυρίως στην κληρονομικότητα, αλλά και στις ορμονικές διαταραχές, την κακή κυκλοφορία και την κακή διατροφή. Ενδεχομένως η υπερβολική κατανάλωση καφέ να κάνει την κυτταρίτιδα να φαίνεται εντονότερη, λόγω της αφυδάτωσης που προκαλεί στο δέρμα. Δεν είναι όμως η αιτία δημιουργίας της. Άλλωστε, η καφεΐνη είναι βασικό συστατικό στα περισσότερα αντικυτταριτιδικά προϊόντα. Για να αποβάλετε τις τοξίνες και να διεγείρετε την κυκλοφορία του αίματος, αντικαταστήστε τον καφέ με χυμούς και αφεψήματα όπως το χαμομήλι ή το πράσινο τσάι. Επίσης, η άσκηση και το λεμφικό μασάζ τονώνουν τους μυς, ιδιαίτερα των μηρών και των γλουτών, και κάνουν την κυτταρίτιδα λιγότερο εμφανή.

Ο ρόλος της διατροφής είναι σημαντικός και για την ομορφιά μας

ΜΥΘΟΣ: Η βιταμίνη C δεν έχει να κάνει με την ομορφιά.

ΛΑΘΟΣ: Έχει αποδειχθεί πως σημαντικό ρόλο στην υγεία και την ομορφιά της επιδερμίδας παίζει η βιταμίνη C, καθώς εμποδίζει την υπερβολική έκκριση μελανίνης και χαρίζει φωτεινότητα και λευκότερο πρόσωπο μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες.

Μάθετε περισσότερα για το ρόλο των βιταμινών στην διατήρηση της ομορφιάς στο πιο κάτω θέμα μας.

Πήρατε τις βιταμίνες σας;

 

 

 

 

 

MadameLeFo