Πινακοθήκη, για γεύσεις υψηλής αισθητικής

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού σήμερα, κι εμείς σας ξεναγούμε στην πιο “εύγευστη” Πινακοθήκη! Ναι, μιλάμε για το Café-Εστιατόριο Πινακοθήκη, που με την επαναλειτουργία του, έγινε ήδη το νέο hot point της καρδιάς της Λευκωσίας. Απλά γιατί στην Πινακοθήκη η γεύση συναντά την τέχνη και την υψηλή αισθητική.

Πινακοθήκη

Ο έρωτας, λένε, πως περνάει από το στομάχι… Φαίνεται πως κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την τέχνη – τουλάχιστον στη Λεβέντειο Πινακοθήκη- και στο  Café-Εστιατόριο Πινακοθήκη, το νέο γαστρονομικό hot spot της πρωτεύουσας.

Πινακοθήκη, η νέα γαστρονομική άφιξη της Λευκωσίας

ΠινακοθήκηΗ Πινακοθήκη, η νέα γαστρονομική άφιξη στην καρδιά της Λευκωσίας, το Café-Εστιατόριο στο ισόγειο της  Λεβέντειου Πινακοθήκης, επαναλειτουργεί. Αυτή τη φορά βρίσκεται υπό την ευθύνη της Λεβέντειου Πινακοθήκης, με στόχο να αποτελέσει ένα νέο χώρο που υπόσχεται να γοητεύσει και τους πιο απαιτητικούς: με «ψαγμένες» γεύσεις που εντυπωσιάζουν, εμπνευσμένες από την τέχνη και την ιστορία.

Πινακοθήκη, για προσιτή πολυτέλεια

ΠινακοθήκηΈνας κομψός χώρος, με διακόσμηση που παραπέμπει στο ύφος και το εκλεπτυσμένο στιλ της Πινακοθήκης, το νέο εστιατόριο αποπνέει έναν αέρα προσιτής πολυτέλειας. Το Café-Εστιατόριο Πινακοθήκη προσφέρεται ιδανικά για χαλάρωση μετά από μια επίσκεψη στις Συλλογές της Λεβέντειου Πινακοθήκης ή μετά από μια περιήγηση ανάμεσα στους Μεγάλους Δασκάλους της Τέχνης. ΠινακοθήκηΗ νέα γαστρονομική άφιξη στην καρδιά της Λευκωσίας είναι ότι χρειάζεστε ακόμα και σαν σταθμός μετά το γραφείο ή την βόλτα στην πόλη.

Δείτε σε virtual (εικονική περιήγηση 360ο μοιρών) στους χώρους της Λεβέντειου Πινακοθήκης, κάνοντας κλικ εδώ

http://www.leventisgallery.org/assets/virtual/collections/output/1_l.html

Πινακοθήκη, με γεύσεις εμπνευσμένες από την τέχνη και την ιστορία

ΠινακοθήκηΤο μενού, με πινελιές της ελληνικής κουζίνας, επιμελείται ο ταλαντούχος Σεφ από τη Χίο, Πέτρος Παπαβασιλείου. Ο Σεφ συνδυάζει τολμηρά τις γνώσεις και την εμπειρία του σε πιάτα εμπνευσμένα από τις Συλλογές της Πινακοθήκης, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που πετυχαίνει να αφυπνίσει όλες τις αισθήσεις. ΠινακοθήκηΜε πολύ μεράκι ο Πέτρος Παπαβασιλείου συνθέτει γεύσεις με αφετηρία έργα τέχνης, ξεκινώντας από τα σαγηνευτικά τοπία των Γάλλων Ιμπρεσιονιστών, τις δροσερές θαλασσογραφίες της Ελληνικής Συλλογής και τα ζωηρόχρωμα έργα των πρωτοπόρων της Σύγχρονης Κυπριακής τέχνης. ΠινακοθήκηΕπιλέγοντας προσεκτικά ολόφρεσκες πρώτες ύλες, αλλά και βιολογικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, ο Σεφ και η ομάδα του, συνθέτουν εξαιρετικούς γευστικούς συνδυασμούς, προσαρμοσμένους στους ρυθμούς της σύγχρονης ζωής.

Πινακοθήκη, με μενού πρόκληση

ΠινακοθήκηΤο μενού ξεκινά με ορεκτικά-πρόκληση και κυρίως πιάτα που αποτελούν ισορροπημένες προτάσεις για γεύμα ή δείπνο (υπέροχους συνδυασμούς από κρέατα, ψάρια και συνοδευτικά, στο ύφος και την αισθητική της Πινακοθήκης). Το μενού του Σεφ όμως, περιλαμβάνει και πιάτα για την παρέα, άριστα συνοδευτικά για ένα καλό κρασί – με πιατέλες που «παντρεύουν» απολαυστικά τυριά, αλλαντικά και σαλάτες. ΠινακοθήκηΓια να μας γλυκάνει, ο Πέτρος Παπαβασιλείου προτείνει λαχταριστά επιδόρπια –κάποια μάλιστα που παραπέμπουν και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Χίο. ΠινακοθήκηΥπάρχουν όμως, και προτάσεις για τους βιαστικούς, με «έξυπνα» σάντουιτς, που συνδυάζουν το γρήγορο με το ποιοτικό, για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Πινακοθήκη

Πινακοθήκη και για τους λιλουπούτειους φιλότεχνους

ΠινακοθήκηΓια τους μικρούς φίλους της Πινακοθήκης, που αποτελούν ζωηρή παρουσία στα πολλά εκπαιδευτικά προγράμματά της, το Café-Εστιατόριο Πινακοθήκη δημιούργησε και το «Μενού του Leo», με πρωταγωνιστή τη μασκότ της. Πληροφοριακά, ο Leo είναι το γελαστό μικρό αγόρι που συνδέεται με την πληθώρα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Λεβεντείου Πινακοθήκης και του Coco, του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης. ΠινακοθήκηΚάνοντας την διασκέδαση… ορεκτικό, οι λιχουδιές του Leo είναι εξαιρετικά αφιερωμένες στις γευστικές προτιμήσεις των παιδιών, αλλά και μια αφετηρία για να τα ταξιδέψουν και παραπέρα, στην τέχνη του καλού φαγητού.

Πινακοθήκη, η κομψή, γευστική πρόταση 

ΠινακοθήκηΚάτι που έλειπε μέχρι τώρα από την πόλη, το εστιατόριο της Πινακοθήκης αποτελεί μοναδικό προορισμό για γευσιγνώστες, φιλότεχνους και όχι μόνο. ΠινακοθήκηΠροσφέρεται για μια συνάντηση με φίλους ή συνεργάτες, για καφέ και μεσημεριανό ή για βραδινή έξοδο. Το  Café-Εστιατόριο Πινακοθήκη προσφέρεται ακόμη και για ιδιωτικές και εταιρικές εκδηλώσεις που συνδυάζουν, με τον μοναδικό τρόπο της Πινακοθήκης, ένα εξαιρετικό γεύμα με μια επίσκεψη στις πλούσιες συλλογές των 800 και πλέον έργων και αντικειμένων τέχνης.

ΠινακοθήκηΣε μόλις ένα μήνα από την ημέρα της λειτουργίας του υπό τη νέα διεύθυνση, το Café-Εστιατόριο Πινακοθήκη κατάφερε να γίνει το hot spot της πρωτεύουσας και να κλέψει τις καρδιές μας με τις καλύτερες εντυπώσεις. Βλέπετε, το Café-Εστιατόριο Πινακοθήκη αποτελεί έναν από τους πιο ενδιαφέροντες γαστρονομικούς προορισμούς για τους λάτρεις του καλού φαγητού που ψάχνουν κάτι κομψό και ξεχωριστό στο κέντρο της πρωτεύουσας. Επιπρόσθετο συν; Η εύκολη πρόσβαση και το ευρύχωρο δωρεάν parking του.

Πινακοθήκη

More info:  Το Café-Εστιατόριο Πινακοθήκη βρίσκεται στο ισόγειο της Λεβέντειου Πινακοθήκης, στην οδό Αναστασίου Γ. Λεβέντη 5 (πρώην Λεωνίδου), στη Λευκωσίας. Για πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 22668820.

 

Ενημερωθείτε για τις εκθέσεις της Λεβέντειου Πινακοθήκης εδώ

http://www.leventisgallery.org/home

MadameLeFo