Παιχνίδια γεύσεων & συνταγή για μελιτζάνες με γάλα καρύδας

Ένα υλικό είναι αρκετό για να του δώσει την έμπνευση και να δημιουργήσει τα πιο απίθανα πιάτα… Εννοείται, μιλάμε για τον Roddy Damalis, ο οποίος αυτή τη φορά μας εκμυστηρεύθηκε μια αρκετά πρωτότυπη και πανεύκολη συνταγή του: Τα “βαζανάκια με το γάλα καρύδας”. Ναι, κι αν νομίζετε ότι κάναμε λάθος στον τίτλο, αρκεί να σας πούμε ότι τα δοκιμάσαμε και είναι πεντανόστιμα!

 

Τι θα μαγειρέψετε σήμερα; Κάτι πολύπλοκο; Μπα, δεν έχετε χρόνο… Κάτι απλό τότε… Ναι, ακολουθώντας βήμα με βήμα τη συνταγή του Roddy Damalis από “Τα Πιατάκια” του, θα διαπιστώσετε κι εσείς αυτό που νιώσαμε από την πρώτη μπουκιά! Τα “βαζανάκια” του είναι ότι πιο εύγευστο έχουμε γευτεί τον τελευταίο καιρό. Και ιδού η συνταγή!

Βαζανάκια με το γάλα καρύδας

Υλικά

5 μεγάλες (περίπου 1.5 κιλό) μελιτζάνες,

2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια (κομμένα σε χοντρές φέτες),

3 φύλλα δάφνης,

1 κύβο λαχανικών,

⅓ φλιτζάνι ελαιόλαδο,

200 ml γάλα καρύδας,

αλάτι,

μαύρο πιπέρι.

Εκτέλεση

Kαθαρίζετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε κύβους. Τις πασπαλίζετε με αλάτι, τις βάζετε σε ένα σουρωτήρι και τις αφήνετε έτσι για 15 λεπτά για να ξεπικρίσουν και να γίνουν γλυκές. Στη συνέχεια, τις ξεπλένετε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαιόλαδο ροδίζετε τα κρεμμύδια και τις μελιτζάνες.

Όταν  είναι έτοιμες οι μελιτζάνες, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα ανακατεύετε και τα αφήνετε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.

Καλή σας όρεξη! 

Learn moreRoddy Damalis

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-star”] Για να μάθετε περισσότερα για τον Roddy Damalis, μπορείτε να πληκτρολογήσετε την διαδικτυακή του διεύθυνση στο http://www.roddydamalis.com/en/roddy

Roddy Damalis

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-star”] Μπορείτε να αποκτήσετε το νέο του βιβλίο από την ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση, ή απλά, να κλείσετε τραπεζάκι στο εστιατόριό του «Τα Πιατάκια», στην οδό Νικοδήμου Μυλωνά 7, στη Λεμεσό, τηλ. 25 745 017

 

Για να βρείτε και άλλες πρωτότυπες συνταγές του Roddy Damalis κάνετε κλικ εδώ

Εύγεστες λύσεις για εκλεκτικούς ουρανίσκους

MadameLeFo