Οι πεταλούδες της άνοιξης απογειώνονται από ένα φλιτζανάκι του καφέ

Ένα τυχαίο γεγονός την έφερε στα studio του ABC στη Νέα Υόρκη, όταν κάποιο από τα έργα της έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κάπως έτσι ήρθε και ο τίτλος της ως «πρέσβειρα» του καφέ του Λαϊκού. Πέρα όμως απ’ την επιτυχία της με τους πίνακες που φιλοτέχνησε η Μαρία Αριστείδου με βάση τον καφέ, η καλλιτεχνική φλέβα της επεκτείνει πλέον τη δημιουργικότητά της σε συλλογές με μοναδικές πεταλούδες, που τώρα είναι έτοιμες να προσγειωθούν και στο theme του γαμήλιου πάρτι της.

Φωτογραφίες Γιάννης Νησιώτης

και από το προσωπικό αρχείο της Μαρίας Αριστείδου

Μαλλιά Quick Spa, Μακιγιάζ Thea Chrys

Πρόβα νυφικού…

Στις 12 του Μάη, το Μαράκι παντρεύεται  και μια βδομάδα πριν το γάμο της νιώθει ότι όλα είναι πανέτοιμα, εκ μέρους της… «Άλλοι δεν είναι έτοιμοι!!!», λέει και σκάει στα γέλια! «Εγώ που είχα την ευθύνη για τα πάντα, ετοιμάστηκα… Να φανταστείς, για το νυφικό μου, η χάρη μου έφθασε μέχρι την Αμερική! Πιο μακριά δεν γινόταν…  Είναι ένα princess gown, ενός οίκου από τις ΗΠΑ, και δεν του… αντιστάθηκα! Έχει όλη τη μεγαλοπρέπεια που ονειρευόμουν για το γάμο μου. Το μακιγιάζ μου και τα μαλλιά μου θα είναι απλά, γιατί απλά θέλω να νιώθω ότι είμαι ο εαυτός μου! Ας μην το αναδείξουμε το θέμα και σε επιστήμη… Ένας γάμος θα είναι, μια ακόμη μέρα της ζωής μας, απλά θα έχουμε την ευκαιρία να «βάλουμε τα καλά μας», και θα κάνουμε ένα μεγάλο πάρτι για τους φίλους μας και όσους μας αγαπούν!», εξηγεί.

Εννοείται, η Μαρία Αριστείδου, η γνωστή από τα social media Ma_aris , θα προσθέσει το καλλιτεχνικό της touch στη γαμήλια τελετή και το γαμήλιο πάρτι που ετοιμάζει…  «Ασφαλώς θα έχει πεταλούδες και καφέ, μπόλικο καφέ του Λαϊκού! Δεν γίνεται να λείπει ο καφές και οι πεταλούδες μου! Όλη η διακόσμηση της εκκλησίας και του χώρου όπου θα γίνει το πάρτι είναι υπό την προσωπική μου ευθύνη. Απλά, με βοηθά στην οργάνωση και τον συντονισμό η έμπειρη Little Treasures, επειδή εκείνη την ώρα δεν θα μπορώ να ελέγξω αν το κάθε τι βρίσκεται στη θέση του! Το concept μου θα είναι «χαλαρός γάμος σε κήπο», και θα προσθέσω χρώματα, πολλά χρώματα, σε όλες τις αποχρώσεις, και με μπόλικη δόση φαντασίας! Και ελπίζω να το πετύχω… Βέβαια, όπως συμβαίνει και με τη δουλειά μου, ότι αναλαμβάνω, θέλω να το κάνω όσο πιο καλά μπορώ! Αυτό είναι το motto μου, γιατί αν δεν το κάνω τέλειο, δεν θα ξεχωρίζω! Η αλήθεια είναι ότι είμαι τελειομανής, αλλά όχι υπερβολική! Θυμώνω όμως, όταν κάποια απλά πράγματα δεν γίνονται όπως πρέπει… Έτσι, δεν σου λέω ότι θα κρεμάσω ορχιδέες από τον ουρανό, αλλά οι πεταλούδες μου θα υπάρχουν παντού!».

Είσαι παραδοσιακή, απ’ ότι κατάλαβα, της λέω, και αρχίζει να ξεδιπλώνει τις απόψεις της περί παράδοσης:  «Εξαρτάται… πως αντιλαμβάνεται ο καθένας την έννοια της παράδοσης… Δεν θα πάω π.χ. στην εκκλησία με λαούτα και βιολιά, αλλά τον κυπριακό καφέ και το λοκούμι με το χαλεπιανό, θα τα έχω στο γάμο μου! Εννοείται, το λοκούμι θα είναι φτιαγμένο απ’ τα χεράκια της Αγγέλας, της μαμάς μου, βάσει της δικής της συνταγής, από το Vienna Boutique που διατηρεί εδώ και χρόνια. Άλλωστε το λοκούμι της είναι γνωστό σ’ όλη την Κύπρο, για την άριστη ποιότητα των υλικών του και τη γεύση του! Και φυσικά δεν μπορούσε παρά να είναι το κεραστικό στο γάμο μου».

Η περίοδος του καφέ & της πεταλούδας

Αυτή την εποχή, πέρα από τις προετοιμασίες του γάμου της, η Μαρία δουλεύει εντατικά για την ολοκλήρωση της συλλογής της με τις χειροποίητες πεταλούδες της. Πεταλούδες σε όλα τα χρώματα, πεταλούδες μικροσκοπικές, πεταλούδες μεγάλες, σε πάμπολλες αποχρώσεις… «Οι πεταλούδες μου αυτή την εποχή αλλάζουν χρώματα… Βέβαια, για να πρωτοπετάξουν, κλειδώθηκα για μια βδομάδα μέσα στο στούντιο μου, και εργαζόμουν πυρετωδώς σ’ ένα θέμα που δεν ήξερα που θα κατέληγε… Επειδή όμως, τους είχα ιδιαίτερη αδυναμία, έβαλα στόχο να πραγματοποιήσω το όνειρό μου και να φτιάξω- μ’ ένα υλικό που δεν ήξερα πως θα λειτουργούσε -χειροποίητες πεταλούδες. Και τελικά το πέτυχα… Απλά η πρώτη συλλογή μου, βγήκε σε ένα γλυκό μπλε χρώμα, που κάνει τέλειο συνδυασμό με το καφέ και το μπορντό του καφέ του Λαϊκού, που είμαι «πρέσβειρά» του. Α, να σου πω και μια λεπτομέρεια…Στο ατελιέ μου, τα φλιτζανάκια του καφέ του Λαϊκού βρίσκονται παντού, και οι πεταλούδες μου προσγειώνονται πάντα μέσα στα φλιτζανάκια! Ειδικά οι μικροσκοπικές έχουν βρει το κατάλληλο καταφύγιο για να χωρίζονται σε μεγέθη! Αν είναι πιο μεγάλες, μπαίνουν μέσα στα ποτήρια του Λαϊκού! Το εργαστήρι μου είναι ένα χώρος όπου μαζί με τα έργα μου πρωταγωνιστούν τα τσαϊκά του Λαϊκού! Απλά τα πράγματα… ».

Τώρα, πως τα καταφέρνει και συνδυάζει όλο αυτό το φόρτο της προετοιμασίας του γάμου της με την φιλοτέχνηση των δημιουργιών της και τις υποχρεώσεις της ως «πρέσβειρα» του καφέ του Λαϊκού; Αυτή είναι μια άλλη υπόθεση… «Απλά, αυτή την περίοδο δεν κοιμάμαι όσο πρέπει!  Κουράζομαι πολύ, η κοινωνική ζωή μου μπήκε στο περιθώριο, όμως, μ’ αρέσει αυτό που κάνω και το τελικό αποτέλεσμα αξίζει θυσίες… Το καλό είναι ότι αν νυστάξω το βράδυ ξέρω τι να κάνω: Πίνω ένα καφέ του Λαϊκού και γίνομαι περδίκι! ». Και αυτό επιβεβαιώνει την αγάπη της για τον κυπριακό καφέ.

Τι σημαίνει όμως, η νέα αρχή στη ζωή της; Ο γάμος επισημοποιεί τη σχέση της με τον καλό της… «Δεν θα αλλάξει κάτι, γιατί η αλήθεια είναι ότι στην εποχή μας ζούμε και βιώνουμε διαφορετικά τη σχέση μας… Από την άλλη, δεν είμαστε 20 χρονών, βέβαια, δεν είμαστε και μεγάλοι (γέλια!!!), ήδη ζήσαμε με τον σύντροφό μου, ταξιδέψαμε… Ο γάμος δεν είναι πια η ευκαιρία να βγεις από το πατρικό σου σπίτι… Απλά, νιώθουμε την ανάγκη να επισημοποιήσουμε όσα ζήσαμε ήδη με τον Δημήτρη… Και μ’ αυτή την ευκαιρία κάνουμε κι ένα μεγάλο πάρτι! Γι’ αυτό και το πάρτι μας θα είναι κάτι που αντιπροσωπεύει και τους δυο μας…», λέει.

 

Το στούντιο της Μαρίας Αριστείδου βρίσκεται στην οδό Κωνσταντίνου Καλογερά 71, στη Λάρνακα, τηλ. 24001774 

Θα την ανακαλύψετε επίσης από τα social media της, στο Facebook στο https://www.facebook.com/Maria.A.Aristidou/ 

και στο Ιnstagram account της, στο  https://www.instagram.com/ma_aris/

Το ανθοπωλείο που θα διακοσμήσει την εκκλησία και το χώρο της δεξίωσης θα το βρείτε στο 

https://www.facebook.com/littletreasurescy/

 

 More info

Ευχαριστούμε το Quick Spa, για το hair styling της Μαρίας. 

Το Quick Spa βρίσκεται στην οδό Μνασιάδου 8Α, στη Λευκωσία, τηλ. 22422422, Λάρνακα 24651000 και Λεμεσό 25111777 

https://www.facebook.com/quickspanicosia/

Ευχαριστούμε τη Thea Chrys για το μακιγιάζ της Μαρίας

https://www.facebook.com/TheaChrys

https://www.instagram.com/thea_chrys/

 

Ευχαριστούμε το Café Americain για την παραχώρηση των χώρων του για τους σκοπούς της φωτογράφησης. Το Café Americain βρίσκεται στην οδό Θεμιστοκλή Δέρβη 6, στη Λευκωσία,  τηλ. 22320390

 

 

Περισσότερες λεπτομέρειες για την ιστορία της Μαρίας Αριστείδου κάντε κλικ στο 

Τα «λόγια» και τα «έργα» του… καφέ

 

 

 

MadameLeFo