“Οδηγός” επιβίωσης στον καύσωνα της πόλης

 Αν ξεμείνατε στον καύσωνα της πόλης και αργούν ακόμη οι καλοκαιρινές διακοπές σας, δεν θα τα… βάψετε μαύρα! Γι’ αυτό ετοιμάσαμε έναν «οδηγό» επιβίωσης, που θα σας βοηθήσει να περιποιηθείτε κατάλληλα το δέρμα και τα μαλλιά σας! Και αφήστε τους άλλους να ψήνονται στις παραλίες!  

Ο καύσωνας σάς ταλαιπωρεί; Τότε, θα πρέπει να σας υπενθυμίσουμε ότι έστω κι αν βρίσκεστε στην πόλη, οφείλετε να συνειδητοποιήσετε ότι η αντιηλιακή προστασία δεν πρέπει να λείπει από το καθημερινό «μενού» της περιποίησης της επιδερμίδας σας. H αντίληψη ότι στην πόλη ο ήλιος δεν μας βρίσκει και ότι οι ακτίνες του φιλτράρονται μέσα από τα σύννεφα είναι λανθασμένη. Όπου κι αν βρίσκεστε ο ήλιος σάς εντοπίζει, γι’ αυτό και το αντηλιακό είναι  απαραίτητο ΟΛΟΧΡΟΝΑ. Eπιπλέον, η επιδερμίδα επιβαρύνεται από τη ρύπανση -μπλοκάρουν οι πόροι της, δεν την αφήνουν να αναπνεύσει, ενώ πολλαπλασιάζονται οι ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για τη γήρανση του δέρματος.

Όμορφες και στον καύσωνα

Στον οδηγό μας θα βρείτε πιο κάτω όλα τα SOS που θα πρέπει να ακολουθήσετε με κλειστά τα μάτια.

  • Οι βλαβερές ακτίνες UV, υπεύθυνες για την πρόωρη γήρανση και τον καρκίνο, βρίσκουν τον δρόμο να κάνουν την ζημιά τους ακόμη κι όταν κρύβονται πίσω από τα σύννεφα!

    Expert Sun Aging Protection Plus Cream SPF 50+, Shiseido, αντηλιακή κρέμα με καινοτόμα τεχνολογία προστασίας που ενισχύεται με το νερό και τον ιδρώτα, διασφαλίζει την προστασία της επιδερμίδας στο πρόσωπο και στο σώμα.

  • Πολλές πούδρες και make up έχουν δείκτη SPF, όμως, η αντηλιακή φροντίδα προσώπου είναι άκρως απαραίτητη. Να θυμάστε όμως, ότι οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να βάζετε επταπλάσια ποσότητα make up απ’ ότι συνήθως για να εξασφαλίσετε την σωστή προστασία από τον ήλιο.

Sun 365 Bronzing  Powder SPF 10, Lancaster, με τέσσερις χάλκινες αποχρώσεις, αυτή η πούδρα με την ποικιλία αποχρώσεων του ήλιου, που χρησιμοποιούνται από μόνες τους ή αναμειγνύονται μαζί, για να φωτίσουν και να σχηματίσουν το πρόσωπο, ενώ προστατεύει το δέρμα.

  • Χρησιμοποιείτε λοιπόν έναν ορό και μια κρέμα κατάλληλη για την πόλη (που να περιέχει αντιοξειδωτικά κ.ά.) με λεπτόρρευστη υφή, που θα γίνει η “ασπίδα” προστασίας σας.

Total Age Correction Amplified Dark Spot Correction Amplifier, με SPF15, Lancaster, ορός που στοχεύει στις περιβαλλοντικές και τις βιολογικές αιτίες των κηλίδων του δέρματος, ενώ ενισχύει και τη φυσική λάμψη του.

  • Επίσης, καλό θα ήταν να επιλέξετε μια αντηλιακή κρέμα με χρώμα- για να μη χρησιμοποιείτε και make up- για ανάλαφρο αποτέλεσμα.

    Αντηλιακή/αντιρυτιδική κρέμα Κόκκινο Σταφύλι, ματ/αντιρυτιδική, με SPF30, Korres, καταπολεμά τις πανάδες, προσφέρει λάμψη και ομοιόμορφο τόνο, με ματ αποτέλεσμα  διαρκείας. Το αντιοξειδωτικό δραστικό από βλαστοκύτταρα κόκκινου σταφυλιού, καταπολεμά τη φωτογήρανση.

  • Επειδή συνήθως περνούν 1-2 ώρες από τη στιγμή που ξυπνάτε μέχρι να πάτε δουλειά, βάζετε πρώτα την ενυδατική σας και μετά την αντηλιακή σας κρέμα.
  • Tο πρωινό μακιγιάζ μπορεί να γίνει μόνο με ένα ανάλαφρο concealer με αντηλιακό δείκτη.

Beyond Perfecting Super Concealer Camouflage + 24 – Hour Wear, Clinique, για τέλεια κάλυψη και ενυδάτωση της  επιδερμίδας, που διαρκεί όλη μέρα.

  • Βάλτε στο νεσεσέρ σας ένα μεγάλο όπλο: το ρουζ, που θα χαρίσει λάμψη στο πρόσωπο σας. Τώρα είστε έτοιμη. Αποστολή εξετελέσθη!

Pure Color Envy Sculpting Blush Duo σε Soleil Doré / Camélia, από τη συλλογή Violette Poppy Sauvage, της Estée Lauder, με δύο ρουζ που θα τα φορέστε ξεχωριστά ή μαζί, δίνει έμφαση στα όμορφα χαρακτηριστικά με μια διακριτική nude και μια φωτεινή ροδακινί απόχρωση.

  • Για να μην νιώθετε περίεργα αν δεν μαυρίσατε ακόμα, αποκτήστε μία  ανάλαφρη ηλιοκαμένη όψη στο πρόσωπό σας: Μετά το μέικ απ απλώστε μ’ ένα φαρδύ πινέλο λίγο μπρόνζερ και λίγο ρουζ στα ζυγωματικά.

Καθαριότητα, η μισή ομορφιά

  • Τώρα το καλοκαίρι, μία φορά την βδομάδα κάντε πίλινγκ, για πιο καθαρή επιδερμίδα.
  • Αντί για σαπούνι, πλένετε το πρόσωπο σας με ένα τζελ καθαρισμού και αν θέλετε, τονώστε το δέρμα σας με μια ανάλαφρη λοσιόν, που θα σας χαρίσει ένα αίσθημα ευεξίας.
  • O καθαρισμός είναι αναγκαίος όχι μόνο το βράδυ, αλλά και όταν επιστρέφετε από μια περιήγηση στην πόλη. Yπάρχουν προϊόντα καθαρισμού με ειδική σύνθεση κατά των ρύπων, αλλά και μαντιλάκια καθαρισμού, που θα τα έχετε πάντα μαζί σας για ένα φρεσκάρισμα της στιγμής.
  • Λίγα λεπτά ύπνου ή χαλάρωσης με κλειστά τα μάτια είναι απαραίτητα για να ηρεμήσει η επιδερμίδα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας (ο ήλιος κάνει το πρόσωπο να αγριεύει).
  • Mάσκες προσώπου και ματιών θα σας βοηθήσουν να ανανεωθείτε. Φροντίστε να τις διατηρείτε στο ψυγείο για καλύτερα αποτελέσματα ή να τις βάζετε λίγα λεπτά στο ψυγείο πριν τις χρησιμοποιήσετε.

    Hydra Beauty Masque de Nuit au Camelia, Chanel, μάσκα-κρέμα που μεταμορφώνεται σε σταγόνες δροσιάς και βοηθά την επιδερμίδα να οξυγονωθεί και να αποκαλύψει τη λάμψη της.

Babassu Butter, από τη σειρά Beauty Shots/ The Premium Collection, Korres, μάσκα εντατικής ενυδάτωσης και θρέψης, ιδανική για την αφυδατωμένη επιδερμίδα. (Στα φαρμακεία).

Cleansing Radiance Mask, YOUTH LAB, μάσκα λάμψης, αναζωογόνησης και ρύθμισης της λιπαρότητας. Η Thirst Relief Mask, YOUTH LAB, μάσκα βαθιάς και εντατικής ενυδάτωσης της επιδερμίδας. (Στα φαρμακεία).

  • Τα χείλη είναι η περιοχή που εκτίθεται όσο καμία άλλη στο πρόσωπό σας. Έτσι, όπως η επιδερμίδα σας χρειάζεται ενυδάτωση την ίδια και ίσως και εντονότερη ανάγκη έχουν και τα χείλη.
  • Γι’ αυτό προστατέψτε τα με εξειδικευμένα αντηλιακά, ή με κραγιόν και lip gloss με δείκτη προστασίας. Θα τα ανανεώνετε συχνά, έστω και για μια πρωινή βόλτα στα μαγαζιά!

UV Lip Color Splash με SPF 30, Shiseido, σε διάφανο ή κόκκινο χρώμα και δείκτη προστασίας, προστατεύει τα χείλη σας από την υπεριώδη ακτινοβολία, καταπραΰνει τα ευαίσθητα χείλη και συγκρατεί την υγρασία χωρίς να αφήνει υπολείμματα.

Chic & healthy

  • Αν έχετε μακριά μαλλιά πιάστε τα σε αλογοουρά, κάντε τα πλεξίδα, ή ένα updo με όγκο. Προσοχή, όμως: Μην τα τραβάτε, ούτε να τα μαζεύετε σφιχτά, γιατί η τρίχα χάνει τη δύναμή της και σπάει.
  • Ψεκάστε τα μαλλιά σας μ’ ένα καλό προϊόν προστασίας από τον ήλιο και αποφύγετε το υπερβολικό styling. Όσο πιο φυσικά δείχνουν τα μαλλιά σας τόσο πιο σέξι και ανάλαφρο είναι το look σας.

    Sun Protection Detangling Conditioner, Revlon Professional, με κερατίνη κι ένα ευρύ φάσμα αντηλιακών φίλτρων UVA/B, προστατεύει τα μαλλιά από τη φθορά που προκαλεί ο ήλιος, τα ξεμπλέκει, τα επανορθώνει και ενυδατώνει την τρίχα. (Σε επιλεγμένα κομμωτήρια).

  • Το … σομπρέρο των Μεξικάνων δεν είναι βολικό για την πόλη, όμως, φορέστε ένα πλατύγυρο καπέλο κάθε φορά που προγραμματίζετε να βγείτε για βόλτα στα μαγαζιά, ή ακόμα και όταν είναι να πάτε για καφέ. Προστατεύει το πρόσωπο και τα μαλλιά σας από τη φθορά που προκαλεί ο ήλιος, αλλά και το κεφάλι σας από την ηλίαση.
  • Τέλος, τα γυαλιά ηλίου είναι το must have της καλοκαιρινής εμφάνισής σας, αλλά και της προστασίας των ματιών σας όχι μόνον από την επικίνδυνη ακτινοβολία, αλλά και από τις ακούσιες συσπάσεις που δημιουργούν ρυτίδες έκφρασης στην εξωτερική γωνία των ματιών.

Μάθετε περισσότερα για την προστασία από τον ήλιο κάνοντας κλικ πιο κάτω

Ασπίδες προστασίας κάτω από τον ήλιο, για ασφάλεια, υγεία και ομορφιά

 

 

 

 

MadameLeFo