Με αγάπη και 100+ καλλιτεχνικές καρδιές

Το «Σοφία για τα Παιδιά» και η εταιρία Partners Y&R μάς άνοιξαν τις καρδιές τους στη Λεβέντειο Πινακοθήκη. Η “Sophia with love” είναι μια έκθεση γεμάτη αγάπη, που “υπογράφεται” από 100+ Κύπριους καλλιτέχνες.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε για άλλη μια χρονιά η εκδήλωση που οργάνωσε η Partners Y&R για το «Σοφία για τα Παιδιά» στη Λεβέντειο Πινακοθήκη. Κι αυτό φάνηκε και από την θερμή ανταπόκριση και την αγάπη με την οποία αγκαλιάστηκε από τον κόσμο από Κύπρο και Ελλάδα.

Τι εστί “Sophia with love”

Μια εκδήλωση γεμάτη αγάπη ήταν το κύριο χαρακτηριστικό των εγκαινίων της έκθεσης «Sophia with love» στις κατάμεστες αίθουσες της Λεβεντείου Πινακοθήκης, την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου. Την έκθεση οργάνωσε για άλλη μια χρονιά με τεράστια επιτυχία η εταιρία επικοινωνίας Partners Y&R για το «Σοφία για τα Παιδιά». Η ατμόσφαιρα ήταν γεμάτη συναισθήματα για τα παιδιά που στηρίζει το «Σοφία για τα Παιδιά» σε Κύπρο και Κένυα. Οι εκλεκτοί καλεσμένοι ήρθαν σε επαφή με τις δημιουργίες που φιλοτέχνησαν 130 Κύπριοι καλλιτέχνες για να στηρίξουν το έργο του Ιδρύματος.

130 καρδιές από πέτρα και αγάπη

Συνολικά 130 καρδιές φτιαγμένες από πέτρα (ήρθαν από την Κένυα), μεταμορφώθηκαν σε εντυπωσιακά έργα τέχνης και δημοπρατήθηκαν ειδικά για τον σκοπό αυτό με την  ανταπόκριση του κόσμου να είναι εγκάρδια. Το γεγονός αγκαλιάστηκε με αγάπη την μέρα των εγκαινίων, γεγονός που προμηνύει και τη μεγάλη επιτυχία που θα έχει η έκθεση στη συνέχεια. Στις καρδιές οι προσκεκλημένοι αναγνώρισαν ένα πρωτότυπο δώρο που θα χαρίσουν στα αγαπημένα τους πρόσωπα για την σημερινή ημέρα των Ερωτευμένων, αλλά και μετά από την 14η Φεβρουαρίου.

Πέρα από την καλλιτεχνική αξία της κάθε καρδιάς, όλοι διέκριναν την ευκαιρία να βοηθήσουν με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά. Και να συνεισφέρουν στην βελτίωση των συνθηκών ζωής, εκπαίδευσης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης χιλιάδων παιδιών στην Κένυα και στις 16 κουζίνες σε ολοήμερα δημοτικά σχολεία στην Κύπρο που προσφέρουν μεσημεριανό φαγητό σε άπορα παιδιά.

Αποκτήστε τη δική σας καρδιά…

Όσες καρδιές δεν αγοράστηκαν την ημέρα των εγκαινίων θα διατίθενται καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης στην τιμή των 100 ευρώ η μία. Μ’ αυτό τον τρόπο στηρίζουμε το έργο του «Σοφία για τα παιδιά», αφού όλα τα έσοδα των πωλήσεων θα διατεθούν για την βελτίωση των συνθηκών ζωής και εκπαίδευσης των παιδιών του Ιδρύματος.  Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου, η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους τους επισκέπτες.

Τι είναι το «Σοφία για τα Παιδιά»

Το «Σοφία για τα Παιδιά» είναι ένας Εθελοντικός Μη Κυβερνητικός Οργανισμός που ιδρύθηκε με σκοπό να βοηθά στην καταπολέμηση της φτώχιας και των συνεπειών της, με επίκεντρο κυρίως στα παιδιά. Στην Κένυα, οι κύριοι τομείς δράσης του είναι η εκπαίδευση, η ασφάλεια και φροντίδα καθώς και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Στην Κύπρο, λειτουργεί το πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω» σε 16 ολοήμερα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία, παρέχοντας καθημερινά μεσημεριανό φαγητό.

Δημιουργικά παιδικά εργαστήρια

Επίσης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Sophia with love», εθελόντριες του «Σοφία για τα Παιδιά» με τις μουσειοπαιδαγωγούς της Λεβέντειου Πινακοθήκης οργανώνουν παιδικά εργαστήρια. Έτσι, στις 16 και 17 του μηνός, τα παιδιά θα περάσουν κάποιες ώρες δημιουργικής απασχόλησης με θέμα την τέχνη και τη μουσική. Αυτά τα παιδικά εργαστήρια αποτελούν μια καλή ευκαιρία να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τις τέχνες και να απασχοληθούν δημιουργικά. Οι θέσεις για τα εργαστήρια είναι περιορισμένες. Γι’ αυτό, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποταθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση education@lenevtisgallery.org ή στο 22668838 /ext. 105 ή 109 για δήλωση συμμετοχής των παιδιών τους. Η συμμετοχή έχει κόστος 10 ευρώ για κάθε παιδί και την τιμή συμπεριλαμβάνεται ο χώρος στάθμευσης.

More info

Την έκθεση «Sophia with love» στηρίζουν, ως συνδιοργανωτής η εταιρία Partners Y&R και ως χορηγός φιλοξενίας η Λεβέντειος Πινακοθήκη. Επίσης, προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους οι εταιρίες Kailas Printers, Landas Colours και η Travel Express για την διοργάνωση της εκδήλωσης.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα εργαστήρια κάνοντας κλικ στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.leventisgallery.org/whats-on/educational-programmes/251

MadameLeFo