Μάσκαρα, μάθε όλα τα μυστικά της

Η αναζήτηση μιας μάσκαρα που θα μεταμορφώνει τις βλεφαρίδες και θα κάνει το βλέμμα ακαταμάχητο, σου προκαλεί… πονοκέφαλο! Ωστόσο δεν φτάνει μόνο η επιλογή της που θα δώσει όγκο, ή θα μεγαλώσει τις βλεφαρίδες σου. Υπάρχουν ορισμένα τρικ, τα οποία σε συνδυασμό με την μάσκαρα, ναι, θα σου χαρίσουν ακαταμάχητο βλέμμα.

Την προηγούμενη Τρίτη γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα της Μάσκαρα, και μ’ αυτή την αφορμή ας εξερευνήσουμε σήμερα τον μαγικό κόσμο της… Ε, λοιπόν τι ζητάμε από μια μάσκαρα; Σ’ αυτό το ερώτημα, η κάθε μια από εμάς έχει και διαφορετική απάντηση… Από μια μάσκαρα λοιπόν, τα θέλουμε όλα: επιβλητικό όγκο και μοναδικό μήκος, πλούσιες καμπύλες αλλά και διάρκεια στο αποτέλεσμα. Το ξέρετε άλλωστε και από προσωπική πείρα: Η μάσκαρα είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια στο μακιγιάζ κάθε σεζόν. Ειδικά φέτος, που επιδιώκουμε μαγικό… βλέμμα! Ας μάθουμε λοιπόν, όλα της τα μυστικά!

It’s all about mascara

Τη φοράς καθημερινά, αλλά ακόμα έχεις απορίες. Κρίμα δεν είναι; Εμείς σου δίνουμε όλες τις απαντήσεις. Για να αποκτήσεις λοιπόν, βλέμμα σαγηνευτικό που τραβάει το αντίθετο φύλο σαν… μαγνήτης, δώσε ιδιαίτερη βάση στο μακιγιάζ των βλεφαρίδων σου. Η μάσκαρα είναι το κυριότερο «όπλο» που θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις τις βλεφαρίδες των ονείρων σου!

Πώς την επιλέγεις;

Η μία υπόσχεται όγκο, η άλλη μήκος, η άλλη καμπύλες. Ποια να διαλέξεις; Μπορείς να διαλέξεις μια που να συνδυάζει τα πάντα. Αν οι βλεφαρίδες σου είναι μακριές εκ φύσεως, τότε καλύτερα να δώσεις περισσότερη έμφαση στον όγκο, αφού φορώντας την θα τις μακρύνει έτσι κι αλλιώς. Αν πάλι έχεις κοντές βλεφαρίδες, καλύτερα να διαλέξεις μια που θα χαρίζει μήκος και όγκο την ίδια στιγμή. Μάλιστα στην αγορά μπορείς να βρεις τόσες όσες και οι απαιτήσεις σου! Βέβαια, υπάρχουν πια και οι υπέροχες διπλές μάσκαρα που απογειώνουν το αποτέλεσμα και σου δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξεις σε τι από τα δύο θα δώσεις έμφαση. Αν κάνεις μια μικρή έρευνα, θα πάθεις… πλάκα με τα πρωτοποριακά βουρτσάκια που κυκλοφορούν και σίγουρα ανάμεσα τους κρύβεται κι αυτό που ταιριάζει και στις δικές σου βλεφαρίδες.

Πώς την απλώνεις;

Τελικά, ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος να βάζουμε τη μάσκαρα; Ακούς τόσα πολλά και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Ιδανικός τρόπος είναι μόνο αυτός που σε βολεύει. Σε γενικές γραμμές όμως υπάρχουν κάποια βασικά tips και βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να πετύχεις όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα. Αρχικά μην ανοιγοκλείνεις συνεχώς τη μάσκαρα για να πάρεις χρώμα, γιατί έτσι μπαίνει αέρας και ξηραίνεται γρήγορα. Προτού χρησιμοποιήσεις τη μάσκαρα, σκούπισε καλά το βουρτσάκι με ένα χαρτομάντιλο για να αφαιρέσεις την περιττή ποσότητα.

Βάλε πρώτα μια στρώση στα πάνω βλέφαρα. Ακολούθησε ζικ-ζακ κίνηση για να τις μακραίνεις καλύτερα και στριφογυρίζεις την παράλληλα για να απλωθεί όλο το χρώμα που έχει πιάσει στο βουρτσάκι. Βάλε μια στρώση στα κάτω βλέφαρα και για να δώσεις παραπάνω έμφαση μπορείς να περάσεις κι άλλη μία-δύο μικρές στα πάνω. Αν τελικά, η μάσκαρα αφήσει υπολείμματα, περίμενε να στεγνώσει και στη συνέχεια βούρτσισε τις βλεφαρίδες από τις ρίζες ως τις άκρες με το ειδικό βουρτσάκι. Περίμενε να στεγνώσει πριν κάνεις οτιδήποτε και προτίμησε να τη βάζεις τελευταία, γιατί αλλιώς ή γεμίζει με κόκκους από τη σκιά σου ή χαλάει την ώρα που βάζεις το μολύβι.

Top tips

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-heart”] Αν η μάσκαρα σου στεγνώσει, βύθισε το μπουκαλάκι της σε ζεστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-heart”] Μην παίζεις με την υγεία των ματιών σου. Γι’ αυτό μην ξεχνάς να αλλάζεις μάσκαρα κάθε έξι μήνες.

Έχω πρόβλημα…

Αν όταν βάζεις μάσκαρα στις βλεφαρίδες σου, ερεθίζονται τα μάτια σου, πρόσεχε! Μπορεί να ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που οι αλλεργίες δεν τις αφήνουν ακόμα και να βαφτούν ή, απλά, έχεις πολύ ευαίσθητα μάτια και ερεθίζονται από το χρώμα. Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να ρωτήσεις έναν οφθαλμίατρο, γιατί μπορεί να έχεις κάποιον ερεθισμό στα μάτια και γι’ αυτό ενοχλούνται από τη μάσκαρα. Καλό θα ήταν να επιλέξεις μια μάσκαρα από το φαρμακείο που έχει περάσει έξτρα δερματολογικό έλεγχο.

Καλύτερα απόφευγε τα διάφορα χρώματα, όπως μπλε ή πράσινο, γιατί σίγουρα είναι λιγότερο ασφαλή από την απλή μαύρη. Γενικά μην παίζεις με την υγεία των ματιών σου ακόμα και αν πρέπει να στερηθείς τη μάσκαρα. Δεν πειράζει!

Extra info: Για ένα βλέμμα σου μόνο!

Απόκτησε μεγάλες, πυκνές και γυριστές βλεφαρίδες, προσφέροντάς τους την κατάλληλη φροντίδα. Οι βλεφαρίδες πάντα αναδείκνυαν την ομορφιά και τη θηλυκότητα μιας γυναίκας! Μπορεί τα πρότυπα ομορφιάς να αλλάζουν, οι βλεφαρίδες όμως παραμένουν πιστές στο στυλ τους. Πάντα τις θέλαμε και τις θέλουμε μεγάλες – γυριστές – έντονες – πυκνές!

5 tips για υπέροχες βλεφαρίδες

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-heart”] Χρησιμοποίησε τα ειδικά προϊόντα για το ντεμακιγιάζ ματιών, που απομακρύνουν ευκολότερα τη μάσκαρα. Μετά το ντεμακιγιάζ όμως πλένεις την περιοχή με ένα απαλό gel ματιών.

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-heart”] Μην τρίβεις τις βλεφαρίδες σου.

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-heart”] Απόφευγε τις σκληρές αδιάβροχες μάσκαρα ή, αν δεν μπορείς χωρίς αυτές, πέρασε τις βλεφαρίδες με μια απλή μάσκαρα. Περίμενε για λίγο και επανέλαβε αυτή τη φορά με αδιάβροχη μάσκαρα.

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-heart”] Αν χρησιμοποιείς ψαλίδι για να τις γυρίσεις, φρόντισε να είναι πάντα καινούριο και καθαρό.

[bs_icon name=”glyphicon glyphicon-heart”] Πριν από τη μάσκαρα άπλωσε προϊόντα που τρέφουν τις βλεφαρίδες με βιταμίνες ή καστορέλαιο. Μπορείς ακόμη να αντικαταστήσεις εντελώς την πρωινή μάσκαρα με διαφανή πολυβιταμινούχα τροφή βλεφαρίδων.

Βλεφαρίδες σαν σε… πασαρέλα!

Οι καινούριες μάσκαρα που κυκλοφορούν στο εμπόριο έχουν ως βασικό στόχο να δίνουν στα μάτια όσο πιο natural look γίνεται. Τα κορίτσια που περπατούν στην πασαρέλα έχουν πάντα υπέροχες βλεφαρίδες. Αν θέλεις λοιπόν πιο φυσικό αλλά επιβλητικό αποτέλεσμα, υιοθέτησε το τρικ των μοντέλων. Το κόλπο για να πετύχεις το ίδιο είναι απλό… Βγάλε το καπάκι της μάσκαρα έξω, τόσο ώστε να είναι μέσα μόνο το βουρτσάκι και μετά λύγισε το στις 90 μοίρες, μέχρι να γίνει σχεδόν κάθετο. Με το λύγισμα το βουρτσάκι παίρνει περισσότερη μάσκαρα και έτσι θα τονίσεις περισσότερο τη βάση των βλεφαρίδων, για να τις κάνεις να φαίνονται μακρύτερες. Άπλωσε δηλαδή δύο στρώσεις μάσκαρα στις επάνω βλεφαρίδες για πιο έντονο αποτέλεσμα.

Οπτική… ασφάλεια

Το ξέρεις ότι ο πιο συνηθισμένος τραυματισμός από καλλυντικά, προέρχεται από το γρατσούνισμα των ματιών με το βουρτσάκι της μάσκαρα; Μάλιστα, αν ο τραυματισμός δεν θεραπευθεί μπορούν να προκληθούν μολύνσεις στα μάτια. Τέτοιες μολύνσεις μπορούν να προκαλέσουν πληγές στον κερατοειδή, απώλεια βλεφαρίδων, ή ακόμη και τύφλωση. Γι’ αυτό κάθε φορά οφείλεις να είσαι πολύ προσεχτική όταν βάζεις μάσκαρα στις βλεφαρίδες σου.

 

Μάθε περισσότερα για τα νέα trends του μακιγιάζ κάνοντας κλικ εδώ

 

MadameLeFo